„Mano vaikai turi tėvą, o žmona – vyrą. Tačiau už tai, kad likau gyvas, netekau daugelio draugų, o vaikams tenka kęsti patyčias, grasinimus, ir smurtą. Negi aplinkiniams būtų geriau, jei būčiau miręs?“, – jau šį pirmadienio vakarą 20.25 val. „Nuo… Iki…“ prisipažins 41-erių Rolandas Onusaitis. Pasak jo, aplinkiniai šeimą užgaulioja pavydėdami dėmesio. Juk kas nenorėtų svečiuose sulaukti televizijos su dovanomis, kaip ir garsių žmonių liaupsių laidose.

 

vlcsnap-2014-11-10-11h26m13s116_1680x945

Pirmą kartą 301 kilogramą svėrusį, ir žmogumi kalnu pramintą Rolandą televizijos žiūrovai pamatė prieš trejus metus. Tuomet Rolando liemens apimtis siekė 2 metrus ir 27 centimetrus, o gyventi buvo likęs vos pusmetis. „Parduosiu sielą, tik padėkite man“, – taip tuomet skambėjo graudus jauno vyro prašymas. Vos per savaitę Lietuvos žmonės paaukojo Rolando operacijai, ir specialiam žiedui, užveržusiam skrandį. Šiandien Rolandas neteko daugiau nei pusę savo svorio, laisvai vaikščioja, dirba ūkio darbus. Tačiau už tai skaudžiai moka ne tik jis, tačiau ir visa jo šeima.

 

„Visi storuliai sakantys, kad apkūnus žmonės linksmesni – meluoja. Juokais mes dangstom savo kompleksus“, – sakys kita laidos herojė, Kretingoje gyvenanti 53-ejų Sigita Verbickienė, aplinkinių meiliai vadinama Sigute. Ji, kaip ir žmogumi kalnu pramintas Rolandas Onusaitis puikiai žino kaip atrodo gyvenimas, kai nuosavas kūnas tampa kalėjimu.

 

Moters istorija ne kartą buvo rodyta televizijos ekranuose, apie ją daug rašė ir spauda. Dėl sutrikusios medžiagų apykaitos ir permaitinimo vaikystėje, Sigutė su kiekvienais metais vis labiau storėjo. Būdama 18-os, 174 ūgio mergina jau svėrė 120 kilogramų. 28-erių – net 200. Laikydamasi dietologo Levo Chazano sudarytos dietos, Sigutė vos per 14-a mėnesių atsikratė rekordinio kiekio, net 111-os kilogramų. Šiandien moteris vėl lieknėja. Per pastaruosius kelerius metus sutrikus sveikatai Sigutė vėl atleido vadžias, ėmė valgyti kada panorėjusi, užkandžiauti, tad svoris šoktelėjo iki 160 kilogramų. „Iki rudens pažadu numesti tiek, kad sverčiau 85 kilogramus“, – viešą pažadą duos Sigutė.

 

Gyvenimo būdo laida „Nuo… Iki…“ jau šį pirmadienio vakarą 20.25 val. tik per LNK.