Daugelis vyrų norėtų žinoti paslaptį, kaip dažniau privilioti moterį į lovą. Darbas, namų ruoša, atžalų auklėjimas – visa tai atima laiką, energiją ir… libido. Supratingas partneris gali pagerinti poros intymius santykius. 

 

intymu

Romantika įžiebia aistrą

 

Vyrai galvoja apie rezultatą, moterys – apie procesą. Šiuos skirtumus lengva pamatyti kasdienėse gyvenimiškose situacijose. Kai šeima ruošiasi priimti svečius, galvoje kirba nevienodos mintys. Vyras įsivaizduoja gardų maistą, stipraus gėrimo taurę ir pokalbius su draugais. Moteris – paskendusi tarp rūpesčių, ką pagaminti, kad visiems patiktų, kaip susodinti svečius, kad visi jaustųsi komfortiškai. Ji planuoja viską: nuo pirkinių sąrašo, namų švarinimo iki šeimos narių aprangos. Panašiai ir miegamajame. Kol vyras galvoja apie galutinį pasitenkinimą, partnerė mato ilgą ritualą – bendravimą, artumą, šviesas, kvapus ir kitus aplinkos veiksnius.

 

Vyrai, įsiklausykite į patarimą, kurį girdėjote tūkstantį kartų! Būkite romantiški. Kai kuriems stipriosios lyties atstovams sunku suprasti, kam vargti dėl vakarienės, žvakių, gėlių ir bilietų į spektaklį. Tačiau dauguma moterų, prieš užsiimdamos seksu, nori pajausti gilų emocinį ryšį. Vienu metu jos galvoja apie daug dalykų, todėl sunku (tik panorėjus) perjungti smegenis ir atitolti nuo problemų sprendimo. Romantiška aplinka ir bendra veikla patenkina šį poreikį, sustiprina poros santykius.

 

Dėmesio reikia ne tik prieš seksą! Moterį būtina nuolat maitinti mažomis romantikos porcijomis. Gėlės, dovanėlės, skambučiai, rašteliai primena apie santykių pastovumą – moteris jausis saugi ir mylima, net jei šalia nebus partnerio. Dovanos ir gėlės išreiškia mylimojo jausmus. Vyras dirba, keliauja, užsiima savais reikalais, o moteris turi tai, kas ją šildo emociškai.

 

Taigi, romantika – lyg mankšta. Jei bėgiojate ryte, nereiškia, kad tą vakarą neištiks širdies priepuolis. Romantika taip pat nėra tiesmuka. Jei vyras atnešė gėlių, tai jis neturėtų tikėtis sekso kaip savaime suprantamo. Pratimai puoselėja ir stiprina kūną. Romantika sukuria atitinkamą atmosferą poroje ir didina moters intymumo poreikį. Tai praktiška ir nesunki užduotis, kaip paskatinti dažnesnį seksą.

 

Būti traukos objektu

 

Daugelis vyrų niurzga, kad moteris reikia įkalbinėti seksui. Ne paslaptis, jog stiprioji lytis dažniau rodo iniciatyvą suartėti, o partnerės (ne)sutinka. Tai panašu į pirmykštį žmonių žaidimą, kai vyras turi privilioti moterį į guolį, o ji spyriojasi, nes nėra tikra, ar gali pasitikėti, ar saugu, kokios bus pasekmės. Nepaisant šiuolaikinių nėštumo kontrolės priemonių, neplanuoti vaikai nėra retenybė. Atsižvelgiant į psichikos niuansus, moterims sudėtinga persijungti iš kasdienybės į kūniškus pojūčius, todėl vyrams tenka gerai pasmailinti liežuvį suokiant apie aistringą naktį.

 

Paanalizuokime, kaip partneriai dažniausiai kreipiasi šiuo subtiliu klausimu. Vienas dažnesnių variantų – gašlios kalbos apie užvaldymą, paėmimą, įsiskverbimą. Deja, panašūs išsireiškimai užveda vyrą, bet moterį atstumia. Vien tik fakto, kad vyras nori sekso ir elgiasi kaip eržilas, nepakanka, jog partnerė susijaudintų. Prisiminkime kitą kraštutinumą – visišką tiesmukumą. Pasiūlymas „Ar nori pasimylėti?“ dažniausiai sulaukia adekvataus atsakymo „Ne“. Ir nereikia kaltinti moterų už teisybę! Ne ką geriau skamba užuominos „O kaip šį vakarą?“ arba „Nori tai padaryti?“ ar „Tu nusiteikusi?“ Atrodo, jog vyrams rūpi tik seksas! O moterys trokšta, kad norėtų jų visų, ne tik kūno.

 

Inicijuojant seksą reikia ne klausti ar svaigti apie savo seksualinį pajėgumą, o parodyti partnerei, kad viskas, ko norite, yra ji. Būkite atviri, pažeidžiami, o ne atsargūs ir nutolę. Tiesa, su moterimis gali būti sudėtinga. Manote, kad turite skaityti jų mintis. Gali nutikti taip, jog nepaisant visų aprašytų patarimų vis tiek sulauksite neigiamo atsakymo. Planas turi veikti tarsi sustyguotas mechanizmas, todėl stebėkite reakcijas ir laukite tinkamo momento.

 

Lėtas kopimas į kalną

 

Nuo pagrindinio atspirties taško (minties pasimylėti) iki galutinio rezultato (orgazmo) moteriai reikia apie 40 min. Vyrams tai atrodo ilgas laiko tarpas, tačiau jį galima išskaidyti į atskirus etapus. Pirmos 20 min. skiriamos bendroms glamonėms ir gražiems žodžiams, kad moteriai noras mylėtis virstų troškimu pasimylėti. Tuomet dar 20 min. stimuliuoti erogenines zonas, kad pasiektų orgazmą. Jei vyras labai skubės, moteris nuspręs, kad tai nėra jos naktis – atsisakys sekso arba tik patenkins partnerį. Mylintis vyras neturėtų susitaikyti su tokiu scenarijumi. Juk jis nori, kad moteris patirtų orgazmą. Beveik kiekviena dailiosios lyties atstovė galvoja, jog yra „per šalta“ arba „su ja kažkas negerai“. Ir šias mintis dažniausiai įperša neempatiški, egoistiški partneriai. Natūralu, kad moterims reikia daugiau laiko susijaudinti ir įsibėgėti. Tokia jų prigimtinė fiziologija.

 

Tiek vyrams, tiek moterims už libido atsakingas testosteronas. Dailiosios lyties organizme jo yra tik šimtoji dalis to, kas būdinga priešingai lyčiai. Moterys gali daryti viską, tačiau jų potraukis seksui tradiciškai mažesnis. Tiesa ta, kad nenaudinga ir net pavojinga didinti testosterono lygį, nes tai susiję su lytinių hormonų apykaitos ir kiaušidžių funkcijos sutrikimais. Bet grįžkime prie skaičių. Normalus testosterono lygis vyrams yra 300–1000 ng/dl. Maksimali riba atspindi gerą potenciją, minimali reiškia erekcijos sutrikimus. Manoma, jog testosteronui nukritus iki 300 ng/dl, vyras nori sekso tik kartą per savaitę ir rečiau. Moterims šio hormono norma – apie 70 ng/dl. Taigi, jų seksualiniai poreikiai gerokai mažesni.

 

Vyrai, dažnai priekaištaujantys partnerėms dėl šaltumo, turėtų prisiminti, jog visi senstame. Įdomu tai, kad su metais stipriajai lyčiai testosterono koncentracija mažėja, o moterims – palyginti didėja (mąžtant estrogeno lygiui). Tikėtina, kad atėjus menopauzei partnerei prasidės aukso amžius ir ji trokš daugiau intymumo, bet vyras negalės pasigirti pajėgumu.

 

Netikėtumo efektas

 

Vyrams, kuriems poroje tenka sekso iniciatorių vaidmuo, dažniausiai patinka išbandyti naujoves, turi fantastiškų idėjų, kaip paįvairinti intymų gyvenimą. Taip pat dažnai sulaukia atstūmimo ir nepritarimo. Vėl gresia šeimos konfliktas, kai vienas nori sekso, o kitas – ne. O dabar, mieli vyrai, prisiminkite, kada ir kaip pasakojate savo šlapias svajones. Daugelis elgiasi su antrąja puse lyg su senu draugu ir kalba intymiomis temomis važiuojant automobiliu ar parduotuvėje. Kai pasiūlymas pasimylėti skamba lyg tarp kito, atsakymas bus atitinkamas. Palaukite ramios ir jaukios aplinkos, momento, kada moteris yra atsipalaidavusi, daug juokiasi ir kalba.

 

Pavyks, jei nesistengsite kritikuoti ir remti prie sienos. Nesakykite „Aš žinau, kad tau labai patiktų poza X. Galėsime pabandyti, jei tik norėsi. Kaip galėčiau tave įkalbėti?“ Nutylėkite detales iki to laiko, kada partnerė bus susijaudinusi ir pasirengusi seksui, kitaip tariant, po pirmų 20 min. bendrų glamonių. Dėl tam tikrų priežasčių kai kurios gėdijasi kalbėti apie intymius dalykus ir seksualines fantazijas. Protinga paskatinti pokalbį tada, kai partnerė susijaudinusi.

 

Moterys dažnai socializuojamos kaip seksualinio potraukio stabdis, o ne variklis. Tai labai neigiamai veikia jų libido, norą mylėtis, kuria papildomus kompleksus. Iš jų reikalaujama būti nekaltomis ir aistringomis vienu metu, todėl kiekvienam partneriui verta pirmiau paklausti savęs, kokios meilužės jam reikia – paklusnios ar dominuojančios. Kitas aspektas – moteris negali atsipalaiduoti ir mėgautis seksu, jei nepasitiki vyru. Planuojant įgyvendinti naujas idėjas ir fantazijas būtina iš anksto aptarti ribas, kurios nebus peržengtos. Pagarbiai priimkite dvejones ir neryžtingumą. Kalbėkite švelniai ir jautriai, jei tikrai norite išbandyti tai, apie ką svajojate.

 

Diskutuoti intymiomis temomis nėra patogu ir komfortiška, tačiau būtina bendram labui. Šios diskusijos turi vykti už miegamojo durų. Tik iš anksto aptarus ribas, pavyzdžiui, analinio sekso ar BDSM, galima tikėtis lemiamą akimirką išgirsti „taip“.

 

50 prisilietimų atspalvių

 

Skirtumas tarp profesionalaus masažo ir nugaros trynimo viena akimi žiūrint serialą – gana ryškus. Masažuotojai vienodai dėmesio skiria abiem nugaros pusėms, išminko kiekvieną raumenėlį. Prisilietimai planuojami ir atliekami taip, kad padidėtų kūno atsipalaidavimas. Masažas – puiki preliudija į seksą moterims, kurios vakare jaučiasi pavargusios, o ryte mieguistos. Tiek paslaugos gavėjas, tiek teikėjas gauna savų privalumų.

 

Naivu tikėtis, kad kiekvienas vyras taps puikiu masažuotoju, tačiau jis privalo siekti tapti geru meilužiu. Panašiai kaip liečiant raumenis, būtina išmanyti moterų lytinių organų sandarą ir fiziologiją. Susijaudinus kūnas keičiasi, todėl svarbu pajausti subtilius niuansus tiek dienos šviesoje, tiek nakties tamsoje. Vyrai, išmokite skaityti moters kūną kaip knygą ir nereikės gadinti intymių akimirkų netikusiais klausimais „Ar tau patinka?“ arba „Gal jau baigei?“

 

Geras meilužis turi mokėti bent 20 skirtingų lytinių organų stimuliacijos būdų. Du pagrindiniai variantai – spaudimas ir trintis. 19 iš jų gali netikti konkrečią naktį, atsižvelgiant į menstruacijų ciklą, nuovargį, pilvo pūtimą, nuotaiką ir kitus veiksnius, todėl svarbu gerai atlikti namų darbus bei vadovautis patirtimi. Apie malonumą kalbėkitės ne pačiame įkarštyje, o po sekso. Paprašykite įvertinti pojūčius nuo 1 iki 10. Taip sužinosite, kas jaudina partnerę ir galėsite tobulinti įgūdžius. Kuo daugiau technikų žinosite ir taikysite, tuo didesnė tikimybė, jog atrasite tai, kas veda moterį iš proto.

 

Kai kitą kartą partnerė nenorės sekso, paklauskite savęs, ar gebate ją patenkinti ir neskubinate proceso. Jei nedarote pažangos kaip meilužis, nieko keisto, jog mylimoji yra nusivylusi. Atminkite, kad tik 10–20 % moterų patiria orgazmą sueities metu, bet 100 % – stimuliuojant klitorį.