Saldu, bet be cukraus
2015-01-22 16:21Negalite gyventi be saldumynų? Išeitis – namuose gaminti skanėstai iš kokybiškų produktų, be cukraus, turintys mažai kalorijų ir angliavandenių.
Apelsininiai sausainiai su džiovintais vaisiais
- 2 morkos
- 2 apelsinai
- 2 kiaušiniai
- 4 šaukštai sėlenų
- Džiovintų abrikosų, razinų, datulių, sodos pagal skonį
- Kokosų drožlių puošti
Gaminimas
Tarkuotas morkas, vieno apelsino skilteles, kiaušinius ir sėlenas sutrinti elektriniu trintuvu. Sumaišyti su smulkintais džiovintais vaisiais. Iš gautos masės formuoti sausainius. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiekvieną sausainį papuošti apelsino griežinėliu. Pabarstyti kokosų drožlėmis. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių.
100 g apie 110 kcal
Paruošimo laikas: 30 min
3 – 4 porcijos
Manų pudingas su vynuogių sultimis
- 500 ml raudonųjų vynuogių sulčių
- 50 g manų kruopų
- 50 g miltų
Gaminimas
Vynuogių sultis sutepti į nelipnią danga padengtą indą, suberti manų kruopas bei miltus. Išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Masę kaitinti, kol užvirs, retkarčiais pamaišyti. Po to sumažinti ugnį ir toliau virti, kol sutirštės, nepamirštant dažnai pamaišyti. Paskui išpilstyti į formeles ir palikti keletą valandų vėsioje vietoje, kad sustingtų.
100 g apie 105 kcal
Paruošimo laikas: 30 min
3 – 4 porcijos
Ruginiai sausainiai su uogomis
- 150 g ruginių miltų
- 75 ml bet kokių sulčių (apelsinų, obuolių), stiprios arbatos arba vandens
- 50 g medaus
- 0,5 šaukštelio sodos
- Cinamono, imbiero, muskato, uogų pagal skonį
Gaminimas
Sumaišyti medų, sultis ir prieskonius. Pakaitinti, įdėti sodos. Pamažu supilti miltus ir išminkyti tešlą, kad būtų minkšta, bet neliptų prie pirštų. Tešlą palikti pusvalandžiui. Plonai iškočioti, supjaustyti kvadratėliais. Į vidų bet kokių šaldytų arba šviežių uogų. Uždengti kitu tešlos kvadratėliu ir sutvirtinti kraštus. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 10 – 15 minučių.
100 g apie 210 kcal
Paruošimo laikas: 30 min
3 – 4 porcijos