Parduotuvių lentynose, o gal ir nuosavame darže vilioja ryškiai raudonos braškės. Iš pradžių jas norisi valgyti saujomis, bet greitai pabosta ir ieškoma įdomesnių būdų, kaip skanauti šių nuostabių uogų. Siūlome pasigaminti nepakartojamų braškinių desertų!

 

Lengvas jogurtinis desertas

 

2 porcijos

100 g 213 kcal

Ruošti 10 min.

 
  • 200 ml natūralaus graikiško jogurto
  • 30 g miltelinio cukraus
  • Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 10 didelių braškių
  • 60 g graikinių riešutų
  • 40 ml klevų sirupo
  • Šviežių mėtų puošti

GAMINIMAS. Jogurtą sumaišyti su milteliniu cukrumi ir vanilės ekstraktu.

 

Braškes supjaustyti riekelėmis.

 

Riešutus susmulkinti ir sausai kepinti, kol pasklis malonus aromatas. Sumaišyti su klevų sirupu.

 

Visus ingredientus sluoksniuoti stikliniuose indeliuose, pradedant jogurtu, ant viršaus dedant braškių, riešutų ir taip iki indelio viršaus. Patiekti papuošus mėtų lapais.

 

Healthy,Breakfast,Of,Strawberry,Parfaits,Made,With,Fresh,Fruit,,Yogurt

 

Braškiniai saldainiai

 

20 vnt.

100 g 236 kcal

Ruošti 1 val.

   
  • 20 didelių braškių
  • 100 g juodojo šokolado
  • 40 g sviesto
  • 30 g baltojo šokolado

GAMINIMAS. Braškes nuplauti ir nusausinti.

 

Per tą laiką išlydyti šokoladą kartu su sviestu – atskirai juodąjį ir baltąjį. Į juodąjį šokoladą įmaišyti 30 g sviesto, likusį išlydyti kartu su baltuoju šokoladu.

 

Kiekvieną braškę merkti į juodąjį šokoladą ir dėti ant kepimo popieriumi iškloto padėklo. Dekoruoti apšlakstant baltuoju šokoladu. Paruoštas braškes 45 min. laikyti šaldytuve, kad šokoladas sustingtų.

 

Homemade,Chocolate,Dipped,Strawberries,Ready,To,Eat

 

Maskarponės tortas su braškėmis

 

10 porcijų

100 g 387 kcal

Ruošti 4,5 val.

 
  • 800 g braškių
  • 2 šaukštai želatinos
  • 300 g braškinio jogurto
  • 250 g maskarponės
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 250 ml riebios grietinėlės
  • 2 šaukšteliai cukraus
  • 2 šaukšteliai citrinos sulčių
  • 100 ml vandens
  • 3 apvalūs biskvito lakštai

GAMINIMAS. 3/4 braškių supjaustyti riekelėmis.

 

Želatiną užpilti 80 ml karšto vandens ir leisti ištirpti.

 

Per tą laiką jogurtą sumaišyti su maskarpone ir milteliniu cukrumi. Atskirame inde iki standumo išplakti grietinėlę ir įmaišyti į jogurto masę (šiek tiek pasilikti). Supilti želatiną, dar kartą gerai išmaišyti.

 

Cukrų sumaišyti su citrinos sultimis bei vandeniu ir gautu mišiniu apšlakstyti visus biskvito lakštus.

 

Į torto formą (geriausia nusegamais šonais) dėti pirmą biskvito lakštą, jį gausiai aptepti jogurtine mase, ant viršaus išdėlioti braškių ir uždengti kitu biskvito lakštu. Vėl kartoti tą patį, kol susluoksniuosite visą tortą. Viršų papuošti likusiomis braškėmis ir plakta grietinėle (lengviausia ja dekoruoti sudėjus į konditerinį švirkštą ar maišelį su specialiu antgaliu).

 

Paruoštą tortą bent 4 val. laikyti šaldytuve, kad sustingtų.

 

Dessert,,Sliced,Sponge,Cake,With,Custard,,Fresh,Strawberries,And,Whipped

 

Braškinė panakota

 

6 porcijos

100 g 265 kcal

Ruošti 2,5 val.

 
  • 450 braškių
  • 360 ml pasukų
  • 100 g cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 15 g želatinos
  • Šviežių mėtų ir braškių padažo puošti

GAMINIMAS. Braškes sutrinti elektriniu trintuvu (kelias pasilikti). Sumaišyti su pasukomis, cukrumi, želatina ir palikti 5 min. pastovėti. Tuomet lėtai kaitinti apie 10 min. nuolat maišant, kol cukrus ir želatina visiškai ištirps. Nukėlus įmaišyti vanilę. Masę supilstyti į silikoninius indelius ir bent 2 val. laikyti šaldytuve.

 

Patiekti išėmus iš indelių, apšlaksčius braškiniu padažu, papuošus likusiomis braškėmis ir mėtų lapais.

 

Creamy,Strawberry,Jelly,,Panna,Cotta,With,Sauce,On,A,Plate

 

Desertinis kokteilis

 

2 porcijos

100 ml 189 kcal

Ruošti 5 min.

 
  • 230 ml migdolų pieno
  • 250 g braškių
  • Bananas
  • Stevijų ekstrakto pagal skonį

GAMINIMAS. Visus ingredientus (kelias braškes pasilikti) sudėti į elektrinį kokteilių plaktuvą ir sutrinti iki vientisos tyrės. Supilstyti į taures, patiekti papuošus likusiomis braškėmis.

Closeup,Of,Strawberry,Fruit,Smoothies,With,Strawberry,Pieces,In,Glass

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė