Vasara – pats tinkamiausias metas mėgautis saldžiais, sultingais ir švelnaus skonio persikais. Iš jų galima pasigaminti daug įvairių patiekalų – pyragų, kokteilių, salotų. Šie natūraliai saldūs vaisiai pagerina beveik kiekvieno patiekalo skonį. Persikų sezonas trumpas, kaip pati vasara, tad reikia paskubėti jais mėgautis!

 

Trupininis persikų pyragas

 

"trupininis persikų pyragas"

  • 3 dideli persikai
  • 120 g miltų
  • 130 g cukraus
  • 113 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 0,75 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos

Trupiniams

  • 120 g miltų
  • 90 g rudojo cukraus
  • 85 g sviesto
  • Cinamono pagal skonį

 

Gaminimas

 

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos ir purios konsistencijos. Maišant po vieną įmušti kiaušinius, supilti sijotus miltus, kepimo miltelius, druską. Gerai išplaktą tešlą supilti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo indą. Ant tešlos vieną prie kito sudėti persikų griežinėlius. Viršų pabarstyti trupiniais. Trupinių tešlą gaminti taip: visus produktus sumaišyti, trupinant rankomis, kad susidarytų stambūs trupiniai. Pyragą kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 50 – 60 minučių, kol į kepinį įsmeigtas ir greitai ištrauktas pagaliukas lieka sausas.

 

100 g apie 318 kcal

Paruošimo laikas: apie 95 min

8 žmonėms

 

Persikų tirštasis kokteilis

 

  • 2 – 3 persikai
  • 160 ml lieso pieno
  • 120 ml lieso natūralaus jogurto
  • 2 šaukštai medaus
  • 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto

 

Gaminimas

 

Persikus nuplauti, supjaustyti, išimti kauliukus, sudėti ant lėkštės ir valandą arba per naktį palaikyti šaldiklyje. Šaldytus persikus užpilti pienu, jogurtu, medumi su vanilės ekstraktu. Viską išplakti elektriniame plakiklyje. Supilti į stiklines.

 

100 ml apie 190 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

2 žmonėms

 

Persikų salotos su pomidorais ir feta

 

  • 4 persikai
  • 4 pomidorai
  • 2 kukurūzų burbuolės
  • Pusė raudonojo svogūno
  • 80 g fetos
  • 2 riekės batono
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos pagal skonį

 

Gaminimas

 

Kubeliais supjaustytą batoną paskrudinti orkaitėje. Nuo burbuolių aštriu peiliu nuimti kukurūzų sėklas. Pomidorus ir persikus be kauliukų supjaustyti gana stambiai. Svogūną susmulkinti. Pabarstyti druska. Užpilti aliejumi ir sumaišyti. Ant viršaus užtrupinti fetos sūrio ir paberti batono skrebučius.

 

100 g apie 113 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

4 žmonėms

Spausdinti