Be įvairiausių padažų mėsos, makaronų patiekalai būtų prėski ir neįdomūs. Skanus padažas gali išgelbėti net perkepusią mėsą ar pervirusius makaronus. Todėl visiems reikėtų mokėti paruošti bent kelis skirtingus padažus – kiekvienam pagal nuotaiką arba skonį. Kartais visa padažo magija – viena arba kelios ypatingos sudedamosios dalys. Štai kelios idėjos: padažas su riešutais ir džiovintais vaisiais, su pievagrybiais ir kumpiu bei su konservuotais saldžiaisiais kukurūzais.

 

padažai

Padažas su riešutais

 

  • 600 g pomidorų pastos
  • 50 g sviesto
  • 100 g džiovintų slyvų
  • 50 g razinų
  • 2 šaukštai kapotų graikinių riešutų
  • 100 ml raudonojo vyno
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Į pomidorų pastą supilti raudonąjį vyną, įberti juodųjų pipirų, sudėti smulkintas džiovintas slyvas ir pavirti 10 – 15 minučių. Kai šiek tiek atvės, sudėti kapotus graikinius riešutus, sviestą, razinas ir vėl užvirti, kol pradės burbuliuoti.

 

100 g apie 137 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

4 – 6 porcijos

 

Itališkas padažas

 

  • 500 g pomidorų pastos
  • 100 g pievagrybių
  • 60 g kumpio
  • 2 svogūnai
  • 30 g sviesto
  • 100 ml sauso, baltojo vyno
  • Gvazdikėlių, žalumynų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Kumpį ir pievagrybius smulkiai supjaustyti ir pakepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrus. Pomidorų pastą sumaišyti su kepintais svogūnų žiedais, smulkintais žalumynais. Sumaišyti su kumpiu ir pievagrybiais. Supilti vyną ir įmesti 3 – 4 gvazdikėlius. Virti padažą dar 8 – 10 minutes.

 

100 g apie 73 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

4 – 6 porcijos

 

Baltasis padažas su konservuotais kukurūzais

 

  • 360 ml pieno
  • 2 šaukštai sviesto
  • 3 šaukštai miltų
  • 340 g konservuotų kukurūzų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Ištirpinti sviestą, suberti miltus ir nuolatos maišant pakepinti apie 3 minutes ant lėtos ugnies. Sudėti konservuotus kukurūzus, paskaninti druska bei pipirais. Viską gerai išmaišyti. Supilti pieną ir nuolatos maišant virti dar 5 minutes ant lėtos ugnies, kol padažas pradės tirštėti.

 

100 g apie 113 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

2 porcijos

Spausdinti