Turėti modelio kūną daugeliui atrodo kaip svajonė, kuriai nelemta išsipildyti. Tačiau įdėjus tiek pat pastangų, kiek podiumo gražuolės, tobulomis kūno formomis galėtų didžiuotis kiekviena. Mitas, kad šiuolaikinės manekenės alina savo organizmą badu. Dauguma jų propaguoja sveiką gyvenimo būdą ir netgi retkarčiais leidžia suvalgyti nelabai sveiko, kaloringo, bet labai skanaus maisto!

 

Geri patarimai, kaip turėti modelio kūną:

 

modeliai

  • „Victoria‘s Secret“ angelas Martha Hunt sako, kad prieš pasirodymą ant scenos valgo daugiau nei paprastai. Kiekvieno valgymo metu svarbu gauti šiek tiek baltymų. Pusryčiams gražuolė renkasi graikišką jogurtą, pietums – sušį, o vakarienei – lašišą, vištieną arba kitą mėsą su daržovėmis ir sveikais angliavandeniais, užkandžiams – riešutų ar migdolų sviestą. Papildomas kalorijas manekenė sudegina intensyvių treniruočių metu.
 
  • Dar vienas amerikiečių modelis Chrissy Teigen laikosi subalansuotos mitybos filosofijos. Dietas ji siūlo keisti lengvu, „švariu“ valgymu. Ji neatsisako ir kaloringų skanumynų, nes mano, kad yra to verta. Jai patinka skanus ir sveikas maistas ir daug spalvų lėkštėje. Ji neatsisako net traškučių, jei jiems gaminti nenaudojama labai daug ingredientų, rašo msn.com.
 
  • 2011 metais manekenė Adriana Lima buvo prisipažinusi, kad vaikščiojimui ant podiumo, kartais ruošiasi badaudama ir gerdama tik skysčius. Ji pati teigia, kad jos mitybos įpročiais nereikėtų sekti. Prieš pasirodymus ji sportuoja du kartus per dieną ir 9 dienas geria tik baltyminius kokteilius. Tomis dienomis nevartoja jokio kieto maisto, o likus 12 valandų iki šou – net skysčių, kad kūnas atrodytų lieknesnis ir labiau išryškėtų raumenys.
 
  • Bella Hadid yra prisipažinusi, kad dievina sūrio sumuštinius, kuriuos ji valgo kasdien. Taip pat kaip ir skrudintas bulvytes.
 
  • Kendal Jenner sako: „Jeigu valgysite geriau ir jausitės geriau“. Manekenei dailią figūrą išsaugoti padeda boksas ir sveika mityba. Ji teigia, kad pavalgius sveiko maisto, turi daugiau energijos sportui. K. Jenner mėgsta makaronų patiekalus, tačiau jų vengia, nes jie sukelia mieguistumą. Dieną pradeda nuo kiaušinių, avokadų ir avižinės košės.
 
  • Kate Upton: „Valgykite sveikai, bet nepamirškite savęs palepinti“. Modelio treneris, kad dailios moters figūros paslaptis – tai liesi baltymai, kuriuos ji vartoja kiekvieną kartą valgant, ribojo cukraus ir perdirbtų maisto produktų vartojimą. Tačiau retkarčiais ji leidžia sau suvalgyti „nuodėmingo“ maisto. Ypač jai patinka spurgos. Žinoma, ne kasdien!
 
  • „Plius“ dydžio modelis Tess Holliday nesilaiko dietų ir myli savo kūną tokį, koks jis yra. Ji teigia, kad nepaisant didelio svorio, yra visiškai sveika, energinga. Ji siekia mokyti moteris pamilti save ir savo kūną, koks jis yra.
 
  • Karlie Kloss nuo paauglystės atsisakė cukraus ir pradėjo vartoti daugiau daržovių. Mėgstamus traškučius ir kakavinius sausainius su kremu pakeitė lapinių kopūstų salotomis ir skrebučiais su avokadu. Pradėjusi sveikai maitintis, ji pradėjo jaustis energingesnė.
 
  • Gigi Hadid yra pasakiusi: „Valgykite sveikai, kad išliktumėte geros formos ir suvalgykite mėsainį, kad išliktumėte sveiko proto“. Tai dar vienas modelis, kuris teigia, kad retkarčiais reikia save palepinti.
 
  • Sophie Tweed Simmons: „Svarbiausia – saikas“. Roko žvaigždės Gene‘o Simmonso ir modelio Shannon Tweed dukra, save laikanti modeliu kažkur viduryje tarp klasikinių ir „plius“ dydžio manekenių, teigia, kad svarbiausia – saikas. Ji teigia, kad jei norisi torto, tortą reikia ir valgyti, tačiau nepamiršti saiko.
 
  • Charlotte McKinney pirmenybę teikia daržovėms. Net pietums mėsą ji linkusi keisti grūdais, pavyzdžiui, į sumuštinį su bolivinių balandų kruopomis. Kai nori pasilepinti, išgeria taurę rožinio vyno ir suvalgo indelį šilauogių.
 
  • Behati Prinsloo: „Kuo lengviau, tuo geriau“. Dar vienas „Victoria‘s Secret“ modelis nemėgsta ilgai gaminti maistą. Dažniausiai ji renkasi paprastą ir lengvai paruošiamą maistą, išskyrus greitąjį maistą. Niujorke yra daug organiško maisto pasiūlymų, todėl ji gali rinktis.