Gardžiuotis traškia šonine
2021-07-27 08:28Tikriausiai nėra nė vieno, išskyrus vegetarus, kuris nemėgtų traškios šoninės. Visai nenuostabu, kad būtent ji tapo vienu populiariausių produktų pasaulyje, ypač Amerikoje ir Vakarų Europoje. Juk kas gali būti skaniau už traškią šoninę pusryčiams… O ką dar galima pasigaminti gardaus?
Bulvės su traškia šonine ir rozmarinais
- 1 kg bulvių
- 200 g šoninės
- Aliejaus kepti
- Rupios jūros druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 4 šakelės rozmarinų
Gaminimas. Bulves gerai nuplauti ir 15 min. virti su lupenomis. Nukošti ir palaukti, kol truputį atvės. Šoninę supjaustyti ilgomis plonomis juostelėmis. Pasmulkinti rozmarinus. Ant bulvių uždėti po rozmarinų šakelę ir tvirtai apvynioti šonine. Sudėti į aliejumi pateptą kepimo indą. Apibarstyti druska ir pipirais. Kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃.
4 porcijos
100 g 144 kcal
Ruošti 50 min.
Salotos su šonine ir grybais
- 100 g šoninės
- 200 g pievagrybių
- Kelios riekelės batono
- 100 g įvairių salotų
- Česnako skiltelė
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Šaukštelis garstyčių
- Šaukštelis medaus
- Šaukštelis citrinos sulčių
Gaminimas. Šoninę supjaustyti plonomis juostelėmis, batoną – kubeliais, susmulkinti grybus. Įkaitintoje keptuvėje kepti šoninę, kol gražiai apskrus. Išimti ir apkepti grybus. Kai iškeps, paskrudinti batono kubelius.
Aliejų sumaišyti su garstyčiomis, medumi ir citrinos sultimis. Stambiai suplėšyti salotų lapus, išdėlioti šoninę, grybus, skrebučius, išspausti česnako skiltelę, pagardinti prieskoniais. Patiekti apliejus gautu padažu.
2 porcijos
100 g 186 kcal
Ruošti 40 min.
Vištienos suktinukai su varške ir šonine
- 4 vištų krūtinėlių filė
- 200 g šoninės
- 400 g varškės
- Kiaušinis
- Kalendrų pagal skonį
- 2 skiltelės česnako
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepti
Gaminimas. Kiekvieną filė įpjauti išilgai, išskleisti, pabarstyti druska ir pipirais, uždengti maistine plėvele ir pamušti. Smulkintas kalendras sumaišyti su varške, įmušti kiaušinį, sudėti smulkintą česnaką ir gerai išmaišyti.
Šoninę supjaustyti plonomis juostelėmis. Ant vištienos tolygiai paskirstyti varškės įdarą, susukti ir apvynioti šoninės juostelėmis. Sutvirtinti mediniais pagaliukais. Suktinukus dėti į aliejumi pateptą skardą ir kepti apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃.
4 porcijos
100 g 220 kcal
Ruošti 50 min.
Kepti smidrai su šonine
- 4 putpelių kiaušiniai
- 10 žaliųjų smidrų
- 10 riekelių šaltai rūkytos šoninės
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Alyvuogių aliejaus kepti
Gaminimas. Kiaušinius virti 2 min. Atvėsinti, nulupti ir perpjauti pusiau.
Smidrus nuvalyti, nupjauti sumedėjusias dalis, sudėti į verdantį vandenį ir virti 2 min. Perlieti šaltu vandeniu. Apšlakstyti aliejumi ir kiekvieną apsukti šoninės riekele. Kepti apie 12 min. ant grotelių orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃. Iškepusius smidrus apibarstyti prieskoniais ir patiekti su virtais putpelių kiaušiniais.
2 porcijos
100 g 125 kcal
Ruošti 30 min.
Angliški pusryčiai
- 4 kiaušiniai
- 4 juostelės šoninės
- 4 dešrelės
- 400 g konservuotų pupelių pomidorų padaže
- 6 maži pievagrybiai
- Pomidoras
- Sviesto ir aliejaus kepti
- 4 riekės duonos
Gaminimas. Pupeles, retsykiais pamaišant, šildyti, kol padažas sutirštės. Paskrudinti šoninę, iškepti dešreles. Trumpai pakepinti supjaustytus pievagrybius su perpjautu pomidoru. Iškepti kiaušinius. Paskrudinti duoną. Į lėkštes sudėti šiltas pupeles, skrudintą šoninę ir duoną, keptas dešreles, grybus, pomidorą ir kiaušinius. Galima patiekti su apelsinų sultimis ir kava.
2 porcijos
100 g 190 kcal
Ruošti 20 min.
Trinta daržovių sriuba su šonine
- 500 g moliūgo minkštimo
- 450 g konservuotų pomidorų
- Svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 2 šakelės čiobrelių
- 100 ml sauso baltojo vyno
- Aliejaus kepti
- Vandens pagal skonį
- Šoninės pagal skonį
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
Gaminimas. Svogūną susmulkinti ir pakepinti. Smulkintą moliūgo minkštimą, česnaką ir čiobrelių šakeles kepti ant vidutinės kaitros apie 7 min. Supilti vyną, uždengti ir troškinti apie 10 min. Išimti čiobrelius, sudėti pomidorus. Užvirinti ir sutrinti elektriniu trintuvu. Masę sukrėsti į puodą, įpilti vandens, kad sriuba būtų skystesnė. Paskaninti prieskoniais ir pašildyti. Šoninę supjaustyti plonomis juostelėmis ir paskrudinti. Riebalų perteklių nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Sriubą patiekti su traškia šonine.
4 porcijos
100 ml 149 kcal
Ruošti 40 min.