Beigeliai yra minkšti, apvalūs riestainiai blizgiu paviršiumi. Niujorko gatvėse gausu restoranų, kurie kepa būtent šiuos gardėsius. Patiekiami su įvairiais priedais – puiki pusryčių ar priešpiečių idėja. Pasisemkite įkvėpimo, kuo skanu įdaryti!

 

beigeliai (1)

Su vištiena ir salierais

 
  • 4 beigeliai
  • 400 g vištų krūtinėlių filė
  • 150 g salierų stiebų
  • Mandarinas
  • 2 valgomieji svogūnėliai
  • 70 g majonezo
  • 2 šaukštai natūralaus jogurto
  • 50 g gražgarsčių
  • Druskos, maltų juodųjų ir citrininių pipirų pagal skonį
  • Šaukštelis maltos raudonos paprikos
  • 50 ml chereso
  • Aliejaus kepti
  • 2 šaukštai sviesto
 

GAMINIMAS. Mėsą ištrinti druska ir juodaisiais pipirais. Kepti apie 2 min. iš abiejų pusių. Supilti cheresą ir troškinti uždengus apie 12 min. Atvėsusią mėsą supjaustyti. Padažą atidėti.

 

Salierus susmulkinti. Mandariną nulupti ir suskaidyti skiltelėmis. Išspausti maždaug šaukštą sulčių. Svogūnėlius nulupti ir supjaustyti.

 

Sumaišyti majonezą, jogurtą, mandarino sultis, vištienos padažą, citrininius pipirus, papriką, pasūdyti. Sumaišyti su anksčiau paruoštais ingredientais ir leisti pastovėti 30 min. Gražgarstes nuplauti ir nusausinti.

 

Beigelius perpjauti, truputį paskrudinti ir aptepti sviestu. Uždėti gražgarsčių ir paskleisti vištienos salotas.

 

4 porcijos

100 g 318 kcal

Ruošti 1 val. 

 

beigeliai (5)

Su lašiša ir daržovėmis

 
  • 2 beigeliai
  • Grietinėlės sūrio pagal skonį
  • 200 g rūkytos lašišos
  • Trumpavaisis agurkas
  • Raudonasis svogūnas
  • Kaparėlių pagal skonį
 

GAMINIMAS. Beigelius perpjauti ir 5 min. skrudinti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Aptepti sūriu. Dėti kaparėlių, agurko, svogūno griežinėlių, pjaustytos lašišos. Suvožti.

 

2 porcijos

100 g 251 kcal

Ruošti 15 min.

 

beigeliai (2)

Su omletu ir šonine

 
  • 2 beigeliai
  • 4 kiaušiniai
  • 60 g grietinėlės sūrio
  • 40 g mocarelos
  • 40 ml 30 % grietinėlės
  • 2 pomidorai
  • 120 g rūkytos šoninės
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

GAMINIMAS. Kiaušinius išplakti su prieskoniais, grietinėle ir tarkuota mocarela. Iškepti omletą. Beigelius perpjauti ir truputį paskrudinti sausoje keptuvėje. Pakepinti šoninę. Aptepti vieną pusę sūriu, uždėti omleto, šoninės, pomidorų griežinėlių ir suvožti.

 

2 porcijos

100 g 225 kcal

Ruošti 20 min.

 

beigeliai (3)

Su halumiu ir avokadais

 
  • 4 beigeliai
  • 200 g halumio
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
  • Avokadas
  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 70 g gražgarsčių
  • Žalioji citrina
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
 

GAMINIMAS. Paruošti marinatą iš alyvuogių aliejaus, pusės žaliosios citrinos sulčių ir smulkiai sutarkuotos žievelės. Supjaustyti halumį ir marinuoti 1 val. Kepti ant grotelių apie 3 min. iš abiejų pusių.

 

Avokadą nulupti, perpjauti, išimti kauliuką. Minkštimą sutrinti ir sumaišyti su druska, pipirais, likusiomis citrinos sultimis.

 

Beigelius perpjauti, vieną pusę aptepti avokado pasta, uždėti gražgarsčių, pomidorų, kepto halumio ir suvožti.

 

4 porcijos

100 g 216 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

beigeliai (4)

Su pestu ir avokadais

 
  • 4 beigeliai
  • 4 šaukštai pesto
  • 4 šaukštai grietinėlės sūrio
  • Avokadas
  • Bazilikų pagal skonį
  • Kaparėlių pagal skonį
 

GAMINIMAS. Beigelius perpjauti ir paskrudinti keptuvėje arba orkaitėje. Nulupti avokadą, perpjauti, išimti kauliuką ir supjaustyti minkštimą. Ant beigelių puselių užtepti grietinėlės sūrio, apšlakstyti pestu, uždėti avokado, bazilikų ir kaparėlių. Suvožti.

 

4 porcijos

100 g 228 kcal

Ruošti 15 min.

 
Spausdinti