Dažnai sakoma, kad tvirtų santykių paslaptis – reguliariai kviesti antrąją pusę į pasimatymus. Beje, romantiška vakariene žvakių šviesoje galima mėgautis ir namų virtuvėje. Svarbiausia, kad patiekalai būtų skanūs ir estetiškai pateikti.

 

vakariene dviem (5)

Žaliosios salotos 

 
  • Gūžinė salota
  • 100 g žaliųjų vynuogių
  • Avokadas
  • 100 g mocarelos
  • Trumpavaisis agurkas
  • 2 žalios kriaušės
  • 15 žaliųjų alyvuogių
  • Petražolių, kalendrų pagal skonį

Padažui:

  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas citrinos sulčių
  • Šaukštas skysto medaus
  • Šaukštas Dižono garstyčių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas. Vynuoges perpjauti pusiau. Avokadą nulupti, išimti kauliuką, minkštimą supjaustyti griežinėliais ir apšlakstyti citrinos sultimis. Supjaustyti kriaušes, irgi apšlakstyti sultimis. Plonai supjaustyti agurką. Sumaišyti visus salotų ingredientus ir sudėti į lėkštes. Sumaišyti padažo produktus ir aplieti salotas.

 

4 porcijos

100 g 133 kcal

Ruošti 15 min.

 

vakariene dviem (2)

Krevetės kokosų piene

 
  • 500 g krevečių
  • 300 ml kokosų pieno
  • 2 aitriosios paprikos
  • Cukinija
  • 2 svogūnai
  • 4 skiltelės česnako
  • Kario, druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šaukštas tarkuoto imbiero
  • 20 g kalendrų
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas. Svogūnus supjaustyti ir kepti, kol pagels. Česnako skilteles susmulkinti. Paprikas perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti minkštimą. Cukiniją susmulkinti ir trumpai apvirti sūdytame vandenyje. Nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Keptus svogūnus sumaišyti su smulkintu česnaku, tarkuotu imbieru, paprikomis, pagardinti prieskoniais. Pakepti dar 1 min. Sudėti lukštentas krevetes, padidinti kaitrą ir kepti apie 3 min. Supilti kokosų pieną ir užvirinti. Nukelti, sudėti apvirtas cukinijas, išmaišyti. Apibarstyti smulkintomis kalendromis.

 

2 porcijos

100 g 197 kcal

Ruošti 30 min.

 

vakariene dviem (4)

Vyne troškinta jautiena

 
  • 500 g jautienos
  • 200 ml raudonojo sauso vyno
  • 50 g razinų
  • 3 svogūnai
  • 100 g mažų pievagrybių
  • 2 morkos
  • 4 šaukštai sojų padažo
  • Šviežių čiobrelių pagal skonį
  • Druskos, maltų pipirų, maltos raudonos paprikos pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas. Jautieną supjaustyti kubeliais ir kepti apie 5 min. Svogūnus supjaustyti ketvirčiais. Nuskusti ir supjaustyti morkas. Prie jautienos sudėti smulkintas daržoves, pusiau perpjautus grybus, razinas, pagardinti prieskoniais. Viską užpilti vynu ir sojų padažu. Lėtai troškinti apie 90 min. Pabarstyti smulkintais čiobreliais. Galima patiekti su skrudintu batonu.

 

2 porcijos

100 g 228 kcal

Ruošti 1,5 val. 

 

vakariene dviem (6)

Nesaldžios širdelės su ridikėlių padažu 

 

Tešlai:

  • 200 g speltos miltų
  • 100 g maltų lazdynų riešutų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 80 ml vandens
  • Kiaušinis
  • Žiupsnelis druskos
  • Šaukštas smulkintų petražolių
  • Šaukštas smulkintų laiškinių česnakų
  • Kiaušinio trynys
  • 2 šaukštai sezamų sėklų

Padažui:

  • 130 g ridikėlių
  • 250 g kreminės varškės
  • 50 ml pieno
  • Šaukštas smulkintų petražolių
  • Šaukštas smulkintų laiškinių česnakų
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas. Iš nurodytų produktų išminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti apie 30 min. Iškočioti maždaug 3 mm storio lakštą, išpjauti širdeles, sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti tryniu. Apibarstyti sezamais ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃, kol gražiai apskrus.

 

Nuplauti ir smulkiai supjaustyti ridikėlius. Varškę sumaišyti su pienu, sudėti ridikėlius, smulkintus žalumynus, pagardinti prieskoniais. Patiekti su nesaldžiomis širdelėmis.

 

15 porcijų

100 g 497 kcal

Ruošti 1 val.

 

vakariene dviem (1)

Lašišos kepsnys su daržovėmis 

 
  • 250 g lašišos filė
  • 2 salierų stiebai
  • 100 g svogūnų ir česnakų laiškų
  • 3 morkos
  • 2 šaukštai sviesto
  • 50 ml sultinio
  • 2 didelės bulvės
  • 3 šaukštai aliejaus
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • Žiupsnelis krapų
  • Pomidorų, žaliųjų citrinų papuošti
 

Gaminimas. Susmulkinti salierus, svogūnų ir česnakų laiškus. Nuskusti ir plonai supjaustyti morkas. Gilioje keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti daržoves, supilti sultinį, užvirinti ir kaitinti apie 15 min.

 

Nuskusti bulves, perpjauti pusiau, sudėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃.

 

Pusę šaukštelio maltų pipirų sumaišyti su tarkuotomis citrinų žievelėmis. Nuplauti lašišą, apšlakstyti citrinų sultimis, pasūdyti, apibarstyti pipirų ir citrinų žievelių mišiniu. Kepti žuvį apie 10 min.

 

Keptas daržoves pabarstyti smulkintais krapais, pagardinti prieskoniais. Daržoves ir keptą lašišą papuošti iš pomidorų išpjautomis širdelėmis ir žaliųjų citrinų griežinėliais.

 

2 porcijos

100 g 164 kcal

Ruošti 1 val. 

 

vakariene dviem (3)

Pomidorų užkandis

 
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • 50 g gražgarsčių
  • 3 griežinėliai Serano kumpio
  • 150 g grietinėlės sūrio
  • Druskos pagal skonį
  • Šaukštas įvairių smulkintų žalumynų
 

Gaminimas. Pomidorus nupjauti, nupjauti viršūnėles, šiek tiek išskobti minkštimą. Vidų pabarstyti prieskoniais. Nuplauti ir supjaustyti gražgarstes. Susmulkinti kumpį. Grietinėlės sūrį paskaninti prieskoniais ir sumaišyti su gražgarstėmis, kumpiu, smulkintais žalumynais. Gauta mase įdaryti pomidoriukus. Uždengti viršūnėlėmis. Galima patiekti persmeigus mediniais pagaliukais.

 

2 porcijos

100 g 113 kcal

Ruošti 20 min.

 

 
Spausdinti