Kai norisi kažko saldaus, bet nesinori jungti orkaitės, geriausias pasirinkimas – tinginys. Tačiau tradicinis tinginys greitai atsibosta. Tada galima eksperimentuoti ir gaminti paprastą, šokoladinį, bet šiek tiek kitokį itališką tinginių pyragą.

 

  • 100 g pieniško arba juodojo šokolado
  • 25 g sviesto
  • 4 džiovinti abrikosai
  • 3 datulės
  • Šaukštas razinų
  • Šaukštas kedrinių pinijų
  • 4 avižiniai sausainiai
  • 60 g pūstų ryžių arba kviečių
  • Miltelinio cukraus puošti

Gaminimas

 

Šokoladą sulaužyti, sudėti sviestą ir ištirpinti iki vientisos masės. Džiovintus abrikosus supjaustyti smulkiau ir sumaišyti su razinomis, kedrinėmis pinijomis, pūstais ryžiais arba kviečiais ir su šiek tiek sutrintomis datulėmis. Sudėti sutrupintus sausainius, supilti šokoladą ir gerai išmaišyti. Masę sudėti į plastikinį maišelį ir suformuoti pailgą vyniotinį. Įdėti į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų. Paskui išimti iš maišelio ir pabarstyti milteliniu cukrumi.

 

100 g apie 120 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

5 porcijos

Spausdinti