Mėgstantys saldumynus tiesiog negali atsispirti skanėstų pagundai. Ir visai nereikia savęs kankinti. Bent retkarčiais pasimėgauti gardžiais desertais tikrai galima. Ypač kai jie lengvai paruošiami. Tad įdėję nedaug pastangų nustebinsite ne tik namiškius, bet ir netikėtai užsukusius svečius.

 

lengvai paruosiami desertai (5)

Purus tortas

 

100 g apie 175 kcal

10 žmonių

Paruošimo laikas apie 1 val.

 

Tortui:

  • 170 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • 170 g miltelinio cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g sviesto
  • 90 ml pieno
  • Tarkuota citrinos žievelė

Glajui:

  • Citrina
  • 100 g miltelinio cukraus
 

Gaminimas

 

Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais. Miltelinį cukrų sumaišyti su kiaušiniais ir išplakti. Paskui suberti miltų mišinį, sudėti kambario temperatūros sviestą ir likusius tortui skirtus ingredientus. Gautą masę dėti į kepimo indą ir kepti apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus.

Iš citrinos išspausti sultis ir sumaišyti su milteliniu cukrumi.

Tortą apšlakstyti gautu glajumi ir palikti atvėsti. Patiekti supjausčius norimo dydžio gabalėliais.

 

lengvai paruosiami desertai (1)

Avietinis vyniotinis

 

100 g apie 150 kcal

10 žmonių

Paruošimo laikas apie 2,5 val.

 

Tešlai:

  • 3 kiaušiniai
  • 90 g miltelinio cukraus
  • 80 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto

Įdarui:

  • 500 g šviežių arba šaldytų aviečių
  • Šaukštas miltelinio cukraus
  • 200 g graikiško jogurto
 

Gaminimas

 

Kiaušinius sumaišyti su milteliniu cukrumi ir išplakti. Miltus persijoti ir suberti į plakinį. Tada sudėti likusius tortui skirtus ingredientus ir išmaišyti. Gautą masę dėti į pailgą kepimo indą ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Paskui palikti atvėsti.

Visus įdarui skirtus ingredientus sumaišyti.

Keptos tešlos ritinėlį išvynioti, tolygiai paskirstyti įdarą ir vėl suvynioti. Laikyti šaldytuve apie 2 val. Patiekti supjausčius norimo dydžio gabalėliais. Galima patiekti papuošus avietėmis ir smulkintomis mėtomis.

 

lengvai paruosiami desertai (7)

Traškūs sausainiai

 

100 g apie 160 kcal

10 žmonių

Paruošimo laikas apie 45 min.

   
  • 190 g miltų
  • 130 g avižinių dribsnių
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • 70 g miltelinio cukraus
  • 130 g rudojo cukraus
  • 90 g sviesto
  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • Kiaušinis
  • 4 obuoliai
  • 100 g karamelinių saldainių
  • Druskos pagal skonį
 

Gaminimas

 

Miltus persijoti, sumaišyti su dribsniais, kepimo milteliais ir pagardinti druska. Miltelinį cukrų sumaišyti su ruduoju cukrumi, sviestu ir ištrinti. Tuomet supilti vanilės ekstraktą, įmušti kiaušinį ir dar kartą išplakti. Nuolatos maišant suberti miltų mišinį. Paskui sudėti smulkintus obuolius, saldainius ir išmaišyti. Iš gautos masės formuoti apvalius sausainius ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekti šaltus.

 

lengvai paruosiami desertai (3)

Kriaušių desertas

 

100 g apie 140 kcal

4 žmonėms

Paruošimo laikas apie 1,5 val.

 

Pirmam sluoksniui:

  • 3 kriaušės
  • Pusė citrinos
  • Šaukštas rudojo cukraus
  • 30 ml mėgstamo likerio

Antram sluoksniui:

  • 50 g miltelinio cukraus
  • Šaukštas kakavos
  • 30 g migdolų
  • Kiaušinio baltymas
 

Gaminimas

 

Kriaušes susmulkinti ir apšlakstyti iš citrinos išspaustomis sultimis. Tada suberti cukrų ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol užvirs. Paskui uždengti ir kaitinti dar apie 10 min. Tuomet atidengti ir virti apie 10 min., kol sutirštės. Gautą masę sudėti į keturis nedidelius indelius. Į kiekvieną jų įpilti šiek tiek likerio.

 

Miltelinį cukrų sumaišyti su kakava. Tada suberti smulkintus riešutus. Baltymą išplakti iki standžių putų ir sumaišyti su gauta mase. Ją tolygiai paskirstyti ant keturių indelių ir kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekti šiltą arba šaltą.

 

lengvai paruosiami desertai (2)

Šokoladinis pyragas

 

100 g apie 150 kcal

8 žmonėms

Paruošimo laikas apie 1 val.

   
  • 60 g juodojo šokolado
  • 60 g kakavos
  • 130 g miltų
  • 80 g sviesto
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 60 ml lieso pieno
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 2 kiaušinių tryniai
  • Kiaušinis
  • Druskos pagal skonį
 

Gaminimas

 

Miltus persijoti, sumaišyti su kakava ir pagardinti druska. Sviestą sumaišyti su šokoladu ir išlydyti. Miltelinį cukrų sumaišyti su likusiais ingredientais. Tada supilti šokolado masę, kakavos mišinį ir išmaišyti. Gautą masę dėti į kepimo indą ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekti supjausčius norimo dydžio gabalėliais.

 

lengvai paruosiami desertai (6)

Greipfrutų šerbetas

 

100 g apie 145 kcal

6 žmonėms

Paruošimo laikas apie 5,5 val.

 
  • 4 greipfrutai
  • 150 g cukraus
 

Gaminimas

 

Greipfrutus perpjauti pusiau, minkštimą išskobti ir iš jo išspausti sultis. 120 ml jų sumaišyti su cukrumi ir nuolatos maišant kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps. Paskui supilti likusias sultis ir atvėsinti. Šerbetą supilti į šaldyti skirtą indą ir laikyti kameroje apie 5 val. Kas 1 val. išimti ir sutrinti. Paskutinį kartą sutrynus gerai atšaldyti. Patiekti greipfrutų puselėse. Galima papuošti smulkintomis melisomis.

 

lengvai paruosiami desertai (4)

Sūrio ir uogų skanėstas

 

100 g apie 160 kcal

4 žmonėms

Paruošimo laikas apie 2,5 val.

   
  • 500 g maskarponės
  • 250 g šviežių arba šaldytų aviečių
  • 50 g miltelinio cukraus
  • 2 citrinos
 

Gaminimas

 

Sūrį sumaišyti su milteliniu cukrumi. Iš citrinų išspausti sultis, jas supilti į sūrio masę ir išmaišyti. Gautą masę supilti į stiklines ir laikyti šaldytuve apie 2 val. Paskui suberti avietes ir atsargiai išmaišyti. Galima patiekti papuošus mėgstamais žalumynais.

 

lengvai paruosiami desertai (8)

Gaivinantys ledai

 

100 g apie 140 kcal

8 žmonėms

Paruošimo laikas apie 8 val.

 
  • 4 mangai
  • 6 žaliosios citrinos
  • 370 ml vandens
  • 200 g cukraus
  • 2 šaukšteliai tarkuotos apelsino žievelės
 

Gaminimas

 

Mangus susmulkinti. Iš citrinų išspausti sultis. Visus ingredientus sumaišyti ir sutrinti. Gautą masę dėti į šaldyti skirtą indą ir laikyti kameroje apie 4 val. Paskui išimti ir vėl sutrinti. Tada laikyti kameroje dar apie 3 val. Prieš patiekiant bent 30 min. palaikyti šaldytuve, kad suminkštėtų.

 
Spausdinti