Pavasarį dažnas ketina laikytis dietos ir numesti keletą kilogramų, kad atrodytų dailiai su lengvais, vasariškais drabužiais. Laikantis dietos nebūtina atsisakyti visų mažų malonumų. Sveiki ir nekaloringi saldumynai prie kavos ar arbatos dietai nepakenks, bet kaip tik suteiks energijos ir pakels nuotaiką.

 

  • 200 g moliūgo
  • 2 šaukštai skysto medaus
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 6 šviežių mėtų lapeliai
  • Malto cinamono (imbiero arba kardamono) pagal skonį

Gaminimas

 

Moliūgą nulupti. Supjaustyti 0,5 cm gabalėliais. Virti garuose 4 – 6 minutes (laikas priklauso nuo daržovių minkštumo). Paruošti padažą: medų sumaišyti su citrinos sultimis ir smulkintais mėtų lapeliais. Įberti cinamono ir gerai išmaišyti. Moliūgo gabalėlius užpilti medaus padažu ir palikti 10 minučių, kad įsigertų.

 

100 g apie 40 kcal

Paruošimo laikas: 25 min

2 porcijos

Spausdinti