Gardūs užkandžiai vasaros iškyloms
2015-06-18 14:02Prasidėjus vasarai kiekvienam norisi ištrūkti iš namų ir pamiršti kasdienius rūpesčius. Greičiausiai dėl to šiuo metų laiku vis daugiau žmonių keliauja iškylauti. Juk tai puiki laisvalaikio pramoga, kai galima pasimėgauti gerų draugų kompanija ir nuostabia gamta. O kur dar gardžios užkandėlės, be kurių iškylos įsivaizduoti tiesiog neįmanoma!
Sumuštinių asorti
- 50 g kiaulienos kumpio
- 50 g rūkytos vištienos krūtinėlės
- 20 g vytintos dešros
- 50 g špinatų
- 60 g salotų
- 50 g olandiško sūrio
- 3 pomidorai
- Majonezo, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Sumuštinių duonos
Gaminimas
Kumpį, vištienos krūtinėlę, vytintą dešrą ir sūrį supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Pomidorus padalinti į skilteles, pašalinti sėklas. Duonos riekes užtepti majonezu ir pabarstyti pipirais. Perpjovus pusiau gaminti skirtingas sumuštinių rūšis.
Ant kelių paruoštų riekių uždėti vištienos krūtinėlės, pomidorų skiltelių bei salotų. Tada suspausti antra duonos pusele.
Kitiems sumuštiniams dėti truputį kumpio, sūrio ir pomidorų. Po to uždėti duonos pusriekę.
Trečios rūšies sumuštiniams ant duonos dėti kumpio ir špinatų. Viską suspausi dar vienu gabalėliu duonos.
Paskutiniesiems uždėti sūrio bei vytintos dešros, po to antrą duonos puselę.
100 g apie 180 kcal
Paruošimo laikas: 20 min.
3–4 žmonėms
Vaisių vėrinukai
- 2 kiviai
- 150 g abrikosų
- 150 g vynuogių (žaliųjų ir raudonųjų)
- 100 g braškių
- Mėtos lapelių pagal skonį
Gaminimas
Kivius nulupti ir padalinus pusiau supjaustyti. Braškes taip pat perpjauti pusiau. Pašalinti abrikosų kauliukus, o likusį minkštimą padalinti į keturias dalis.
Vaisius suverti norima tvarka, vietomis įterpti po kelis mėtų lapelius.
100 g apie 53 kcal
Paruošimo laikas: 10–15 min.
3–4 žmonėms
Sūrio suktinukai
Omletui:
- 3 kiaušiniai
- 100 ml pieno
- Šaukštas miltų
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepti
Įdarui:
- Saldžioji paprika
- 200 g grietininio sūrio
- Krapų pagal skonį
Gaminimas
Kiaušinius išplakti, po to supilti pieną ir įmaišyti miltus. Gautą masę pagardinti prieskoniais. Blynų keptuvėje įkaitinti aliejų, tada įpilti dalį kiaušinienės ir paskleisti per visą paviršių. Kiekvieną pusę kepti maždaug po 3–5 min., kol gražiai apskrus. Taip pat iškepti ir likusius blynus.
Papriką supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sūrį išsukti su smulkintais krapais. Gautą sūrio masę tepti ant blynų, įdėjus paprikos sukti ritinėlius. Paruoštus suktinukus supjaustyti mažesniais gabalėliais.
100 g apie 118 kcal
Paruošimo laikas: 20 min.
2–3 žmonėms