Aštrios juodųjų pupelių kesadilijos
2014-02-17 17:08Kesadilijos – meksikietiškas užkandis su sūriu ir juodosiomis pupelėmis. Kai atsibosta lietuviški patiekalai, metas leistis į kulinarines keliones, pavyzdžiui, į tolimąją Centrinę Ameriką.
- 400 g juodųjų pupelių
- 2 laiškiniai svogūnai
- Paprika
- Avokadas
- Pusė žaliosios citrinos
- 30 g šviežių kalendros lapelių
- 30 g moliūgų sėklų
- 80 g čederio
- 30 ml saulėgrąžų aliejaus
- 4 didelės tortilijos
- Puošti kalendros lapelių
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų, kmynų, raudonėlių, aitriosios paprikos pagal skonį
Gaminimas
Pupeles, smulkintus svogūnų laiškus, tarkuotą sūrį sumaišyti su prieskoniais. Pupeles šiek tiek sumaigyti. Ant vienos tortilijos sudėti pupelių įdarą, paliekant 1 cm kraštelį. Uždengti kita tortilija ir švelniai paspausti. Tą patį padaryti su kitomis tortilijomis. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti iš abiejų pusių.
Moliūgų sėklas paskrudinti. Paskui sumaišyti su avokado minkštimo gabalėliais, kalendros lapeliais, žaliųjų citrinų sultimis ir druska. Kesadilijas supjaustyti į 6 dalis ir ant viršaus uždėti avokado ir moliūgų sėklų mišinio. Puošti kalendros lapeliais.
100 g apie 250 kcal
Paruošimo laikas: 30 min
4 porcijų