Kesadilijos – meksikietiškas užkandis su sūriu ir juodosiomis pupelėmis. Kai atsibosta lietuviški patiekalai, metas leistis į kulinarines keliones, pavyzdžiui, į tolimąją Centrinę Ameriką.

 

  • 400 g juodųjų pupelių
  • 2 laiškiniai svogūnai
  • Paprika
  • Avokadas
  • Pusė žaliosios citrinos
  • 30 g šviežių kalendros lapelių
  • 30 g moliūgų sėklų
  • 80 g čederio
  • 30 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 4 didelės tortilijos
  • Puošti kalendros lapelių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, kmynų, raudonėlių, aitriosios paprikos pagal skonį

Gaminimas

 

Pupeles, smulkintus svogūnų laiškus, tarkuotą sūrį sumaišyti su prieskoniais. Pupeles šiek tiek sumaigyti. Ant vienos tortilijos sudėti pupelių įdarą, paliekant 1 cm kraštelį. Uždengti kita tortilija ir švelniai paspausti. Tą patį padaryti su kitomis tortilijomis. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti iš abiejų pusių.

 

Moliūgų sėklas paskrudinti. Paskui sumaišyti su avokado minkštimo gabalėliais, kalendros lapeliais, žaliųjų citrinų sultimis ir druska. Kesadilijas supjaustyti į 6 dalis ir ant viršaus uždėti avokado ir moliūgų sėklų mišinio. Puošti kalendros lapeliais.

 

100 g apie 250 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

4 porcijų

Spausdinti