Prinokę pomidorai gardžiai kvepia ir turi nuostabiai sodrų skonį. Pomidorai – puiki vasaros daržovė, nes papildo kasdienę mitybą. Išbandykite pateiktus receptus!

   

Mėsa įdaryti pomidorai

 

pomidorai (1)

 
  • 8 vidutiniai pomidorai
  • 500 g maltos mėsos
  • Svogūnas
  • Česnako skiltelė
  • Maltos raudonos paprikos, džiovintų raudonėlių pagal skonį
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus kepti
  • 0,5 l daržovių sultinio
  • Šaukštas pomidorų pastos
  • 100 g gaudos
  • Petražolių puošti
 

GAMINIMAS. Svogūną susmulkinti ir 3 min. kepti su mėsa. Sudėti traiškytą česnako skiltelę. Paskaninti prieskoniais. Kepti dar 5 min.

 

Nupjauti pomidorus viršūnėles, išskobti ir sudėti į kepimo indą. Mėsą sumaišyti su išskobtu minkštimu ir pasta. Pomidorus įdaryti ir užpilti sultiniu. Užberti tarkuotu sūriu ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃. Pabarstyti smulkintomis petražolėmis.

 

4 porcijos

100 g 135 kcal

Ruošti 50 min.

 

Kiaušiniais įdaryti pomidorai

 

pomidorai (2)

 
  • 4 vidutiniai pomidorai
  • 4 kiaušiniai
  • 5 šakelės bazilikų
  • 4 šakelės čiobrelių
  • 2 šakelės petražolių
  • Rozmarino šakelė
  • Česnako skiltelė
  • Citrina
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 4 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
  • Riebalų kepti
 

GAMINIMAS. Nupjauti pomidorų viršūnėles ir išskobti. Susmulkinti bazilikus, čiobrelius, petražoles, rozmarinus. Nutarkuoti citrinos žievelę ir sumaišyti su žolelėmis bei traiškytu česnaku. Paskaninti prieskoniais. Pomidorus pabarstyti prieskoniais, įpilti po šaukštelį aliejaus ir dėti žolelių mišinio. Įmušti po kiaušinį, sudėti į riebalais pateptą kepimo indą ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃.

 

4 porcijos

100 g 176 kcal

Ruošti 40 min. 

 

Pomidorų sriuba

 

pomidorai (5)

 
  • 1 kg pomidorų
  • 2 svogūnai
  • 3 skiltelės česnako
  • 750 ml daržovių sultinio
  • 3 šaukštai pomidorų pastos
  • Bazilikų pagal skonį
  • Džiovintų čiobrelių pagal skonį
  • Druskos, maltų baltųjų pipirų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus kepti
 

GAMINIMAS. Pomidorų apačią įpjauti kryžmai ir sudėti į didelį dubenį. Užpilti verdančiu vandeniu. Po 10 min. atsargiai nulupti ir supjaustyti mažais gabalėliais. Susmulkinti svogūnus ir česnaką, 3 min. kepinti, sudėti pomidorus. Po kelių minučių perdėti į puodą ir supilti sultinį. Virti 20 min. Įmaišyti pomidorų pastą ir sutrinti sriubą elektriniu trintuvu. Paskaninti prieskoniais ir žolelėmis.

 

4 porcijos

100 ml 45 kcal

Ruošti 1 val. 

 

Feta su keptais pomidorais

 

pomidorai (6)

 
  • 200 g fetos
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • Svogūnas
  • Česnako skiltelė
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus kepti
  • Prancūziškas batonas
 

GAMINIMAS. Svogūną supjaustyti ir pakepinti. Sudėti į aliejumi pateptą kepimo indą, suberti pomidorus, smulkintą fetą, paskaninti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃. Patiekti su skrudintomis batono riekelėmis.

 

2 porcijos

100 g 271 kcal

Ruošti 40 min. 

 

Makaronai su mocarela 

 

pomidorai (4)

 
  • 300 g makaronų
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 125 g mocarelos
  • Česnako skiltelė
  • 15 g bazilikų
  • Alyvuogių pagal skonį
  • Džiovintų bazilikų pagal skonį
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
 

GAMINIMAS. Mocarelą supjaustyti kubeliais. Pomidorus perpjauti. Supjaustyti alyvuoges ir bazilikus, sumaišyti su pomidorais bei mocarela. Susmulkinti ir įmaišyti česnako skiltelę.

 

Makaronus išvirti sūdytame vandenyje, kaip nurodyta. Nukošti. 2 šaukštus nuoviro atidėti.

 

Pomidorų ir mocarelos mišinį apšlakstyti aliejumi, paskaninti bazilikais ir prieskoniais. Supilti nuovirą, sudėti makaronus ir išmaišyti.

 

2 porcijos

100 g 262 kcal

Ruošti 40 min. 

 

Brusketos su vyšniniais pomidorais

 

pomidorai (3)

 
  • 500 g vyšninių pomidorų
  • 150 g rikotos
  • Rozmarinų šakelė
  • 4 šakelės raudonėlių
  • 4 skiltelės česnako
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai balzaminio acto
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 8 riekės itališkos duonos
 

GAMINIMAS. Pomidorus nuplauti ir nusausinti. Česnako skilteles nulupti ir perpjauti. Pomidorus, rozmarinus ir česnaką sudėti ant kepimo popieriaus. Apšlakstyti 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir actu. Paskaninti prieskoniais. Kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃, kol įtrūks pomidorų odelė. Išimti iš orkaitės ir 5 min. atvėsinti. Sausoje keptuvėje pakepinti duonos riekeles iš abiejų pusių. Apšlakstyti likusiu aliejumi. Ant viršaus sudėti rikotą ir pomidorus. Pagardinti prieskoniais ir raudonėliais.

 

4 porcijos

100 g 173 kcal

Ruošti 40 min.

 

 
Spausdinti