Tortilijų suktinukai – puikus užkandis
2022-04-26 08:18Suktinukai, kurių pagrindą sudaro plonos tortilijos, yra greitas, skanus ir sotus užkandis. Tinka tiek šventiniam stalui, tiek vakarienei ar pusryčiams. Įdarų tiek daug, kad kiekvieną sykį vis kitokio skonio ir niekada neatsibosta.
Su vištiena ir agurkais
- 200 g vištienos filė
- 2 trumpavaisiai agurkai
- 100 g grietinėlės sūrio
- 40 g šviežių žalumynų
- Druskos pagal skonį
- 2 tortilijos
GAMINIMAS. Agurkus supjaustyti plonais šiaudeliais. Vištieną išvirti sūdytame vandenyje ir supjaustyti. Susmulkinti žalumynus. Tortilijas pašildyti sausoje įkaitintoje keptuvėje. Aptepti grietinėlės sūriu, ant viršaus dėti žalumynų. Paskleisti vištieną ir agurkus. Suvynioti, 15 min. šaldyti. Patiekti supjausčius norimo dydžio gabalėliais.
2 porcijos
100 g 149 kcal
Ruošti 30 min.
Su lašiša ir paprika
- 200 g silpnai sūdytos lašišos
- 250 g rūkyto lydyto sūrio
- Paprika
- 2 trumpavaisiai agurkai
- 2 kiaušiniai
- Šviežių žalumynų pagal skonį
- Majonezo pagal skonį
- Saldžiarūgščio padažo pagal skonį
- Aliejaus kepti
- 4 tortilijos
GAMINIMAS. Kiaušinius kietai išvirti, nulupti ir sutarkuoti. Sūrį irgi sutarkuoti. Žuvį supjaustyti mažais gabalėliais. Susmulkinti papriką, agurkus, žalumynus. Sumaišyti sūrį, kiaušinius, smulkintas žoleles su majonezu ir paprikomis. Gauta mase patepti tortilijas. Ant viršaus sudėti žuvį ir agurkus. Suvynioti į maistinę plėvelę ir 2 val. šaldyti. Kepti, kol gražiai apskrus. Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir patiekti su saldžiarūgščiu padažu.
2 porcijos
100 g 158 kcal
Ruošti 2,5 val.
Su sūriu ir krapais
- 200 g grietinėlės sūrio
- 30 g majonezo
- 2 skiltelės česnako
- 30 g krapų
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 2 tortilijos
GAMINIMAS. Česnaką nulupti ir sutraiškyti. Susmulkinti krapus. Sutarkuoti sūrį ir sumaišyti su didžiąja dalimi krapų, česnaku, majonezu, pagardinti prieskoniais. Tortilijas pašildyti gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje, ant jų tolygiai paskleisti sūrio masę. Susukti, suvynioti į maistinę plėvelę ir 30 min. šaldyti. Patiekti supjausčius norimo dydžio gabalėliais ir apibarsčius likusiais krapais.
2 porcijos
100 g 297 kcal
Ruošti 50 min.
Su grybais ir sūriu
- 300 g pievagrybių
- Svogūnas
- 150 g kietojo sūrio
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepti
- 2 tortilijos
GAMINIMAS. Grybus ir nuluptą svogūną supjaustyti. Pakepinti ir sumaišyti su tarkuotu sūriu. Pagardinti prieskoniais. Palaukti, kol sūris pradės lydytis. Išmaišyti iki vientisos konsistencijos. Tortilijas pašildyti gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje, ant jų tolygiai paskleisti įdarą. Suvynioti ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
2 porcijos
100 g 153 kcal
Ruošti 40 min.
Su menkių kepenėlėmis
- 230 g menkių kepenėlių
- 3 kiaušiniai
- 2 trumpavaisiai agurkai
- 200 g sūrio
- Majonezo pagal skonį
- Krapų, alyvuogių pagal skonį
- 4 tortilijos
GAMINIMAS. Kiaušinius kietai išvirti, nulupti ir sutarkuoti. Agurkus supjaustyti plonais šiaudeliais. Susmulkinti žalumynus. Konservus nukošti, menkių kepenėles sutrinti šakute. Tortilijas pašildyti gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje. Dvi aptepti majonezu, užberti sūrio ir smulkintų krapų, uždengti kitomis dviem, vėl aptepti majonezu, tolygiai paskleisti kepenėles, kiaušinius ir agurkus. Tvirtai susukti, apvynioti maistine plėvele ir 30 min. šaldyti. Patiekti supjausčius norimo dydžio gabalėliais ir papuošus alyvuogėmis bei krapais.
4 porcijos
100 g 234 kcal
Ruošti 50 min.
Su krabų lazdelėmis
- 300 g krabų lazdelių
- 3 kiaušiniai
- 10 šaukštų majonezo
- 150 g kietojo sūrio
- 2 skiltelės česnako
- 2 petražolių šakelės
- 2 krapų šakelės
- 6 tortilijos
GAMINIMAS. Kiaušinius kietai išvirti, nulupti ir sutarkuoti. Sumaišyti su 3 šaukštais majonezo. Sūrį sutarkuoti. Česnaką nulupti ir sutraiškyti. Žalumynus susmulkinti. Viską sumaišyti su dar 2 šaukštais majonezo. Smulkiai supjaustyti krabų lazdeles, sumaišyti su 4 šaukštais majonezo. Tortilijas šiek tiek pakepinti sausoje keptuvėje, patepti majonezu. Ant dviejų tortilijų dėti sūrio su žolelėmis, užvožti kitom dviem ir aptepti majonezu su kiaušiniais. Uždengti likusiomis tortilijomis ir paskleisti krabų lazdeles. Susukti tris suktinukus, 3 val. šaldyti. Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
6 porcijos
100 g 303 kcal
Ruošti 3,5 val.