Nors įprasta mėgautis šviežiais traškiais kopūstais, gomurį galima lepinti ir švelniai troškintais ar marinuotais. Tuomet jie gali tapti ne tik kasdienių, bet ir ypatingų patiekalų ingredientu.

 

Troškinti kopūstai

 

6 porcijos

100 g 89 kcal

Ruošti 20 min.

 
  •  1,5 kg kopūsto
  •  Šaukštas alyvuogių aliejaus
  •  Šaukštas sviesto
  •  1,5 šaukštelio druskos
  •  Pusė šaukštelio maltų pipirų
  •  Pusė šaukšto obuolių sidro acto

Gaminimas. Kopūstą kuo ploniau supjaustyti, šerdį išmesti. Į įkaitintą aliejaus ir sviesto mišinį suberti kopūstą, pagardinti prieskoniais. Troškinti 15 min., kol suminkštės. Nukelti ir įmaišyti obuolių sidro actą.

 

Quick,Pan,Fried,Sauerkraut,Or,Crauti.,Finely,Cut,White,Cabbage

 

Kopūstų suktinukai

 

6 porcijos

100 g 274 kcal

Ruošti 2,5 val.

 
  •  2 kg kopūsto
  •  300 g ryžių
  •  Svogūnas
  •  Alyvuogių aliejaus kepti
  •  750 g kiaulienos faršo
  •  Kiaušinis
  •  Pusė šaukštelio džiovintų mairūnų
  •  Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  •  200 g pomidorų tyrės

Gaminimas. Nupjauti kopūsto pagrindą ir virti sūdytame vandenyje apie 4 min. Nuimti išorinius lapus ir atidėti.

 

Ryžius išvirti ir nusausinti. Smukintą svogūną kepinti, kol suminkštės. Kiaulieną sumaišyti su ryžiais, svogūnu, kiaušiniu ir mairūnais, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Į kiekvieną kopūsto lapą dėti 2 šaukštus įdaro. Užlenkti šonus, tada susukti.

 

Kepimo indą pakloti mažesniais kopūstų lapeliais ir sudėti suktinukus. Pomidorų tyrę sumaišyti su prieskoniais, įpilti šiek tiek vandens ir supilti ant suktinukų. Troškinti uždengus apie 2 val.

 

Traditional,Stuffed,Cabbage,With,Minced,Meat,And,Rice,,Served,In

 

Greitai rauginti kopūstai

 

6 porcijos

100 g 44 kcal

Ruošti 20 min.

 
  •  500 g raudonųjų kopūstų
  •  Raudonasis svogūnas
  •  100 ml raudonojo vyno acto
  •  Šaukštelis rudojo cukraus
  •  Šaukštas kadagių uogų

Gaminimas. Smulkintą svogūną sudėti į puodą su actu, cukrumi ir kadagio uogomis. Kaitinti apie 10 min., kol mišinys užvirs ir svogūnas pradės minkštėti. Supilti mišinį ant smulkintų kopūstų, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti.

 

Quick,Pickled,Red,Cabbage,,Vegan,Food,,Copy,Space

 

Kopūstų kepsniai

 

5 porcijos

100 g 115 kcal

Ruošti 50 min.

 
  •  1,5 kg kopūsto
  •  25 ml alyvuogių aliejaus
  •  2 skiltelės česnako
  •  Pusė šaukštelio maltų pipirų
  •  Šaukštelis druskos
  •  Citrina
  •  50 g permezano

Gaminimas. Kopūstą supjaustyti 2,5 cm storio griežinėliais. Sudėti į kepimo indą.

 

Sumaišyti aliejų, traiškytą česnaką, prieskonius. Aptepti kopūstą iš abiejų pusių. Kepti 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ºC. Iškepus pabarstyti parmezanu, apšlakstyti citrinos sultimis.

 

Baked,Cabbage,Steaks,On,Plate,Over,Black,Stone,Background,With

 

Suktinukai su žemės riešutų padažu

 

8 vnt.

100 g 153 kcal

Ruošti 45 min.

 
  •  60 g ryžių makaronų
  •  Šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus
  •  Pusė šaukštelio jūros druskos
  •  20 g svogūnų laiškų
  •  15 g šviežių kalendrų
  •  100 g sviestinių salotų
  •  100 g raudonųjų kopūstų
  •  2 morkos
  •  Agurkas
  •  2 Kajeno paprikos
  •  8 lakštai ryžių popieriaus

Padažui:

  •  50 g žemės riešutų sviesto
  •  2 šaukštai ryžių acto
  •  3 šaukštai vandens
  •  2 šaukštai sojų padažo
  •  2 šaukštai medaus
  •  Šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
  •  2 skiltelės česnako

Gaminimas. Išvirtus makaronus perplauti vėsiu vandeniu ir atidėti. Sezamų aliejų pasūdyti ir atidėti. Sumaišyti smulkintus svogūnų laiškus ir kalendras.

 

Paruošti negilų indą vandens. Rankšluostį perlenkti per pusę ir padėti šalia indo. Dėti po vieną ryžių popierių į vandenį ir laikyti apie 20 sek. Atsargiai padėti ant rankšluosčio. Trečdalį popieriaus padengti keliais salotų gabalėliais, saujele ryžių makaronų, šiek tiek pailgai pjaustytų kopūstų, morkų, agurkų ir paprikų. Gausiai pabarstyti žolelių mišiniu. Apatinį lakšto kraštą užlenkti virš įdaro ir sukti. Užlenkti trumpąsias puses.

 

Padažui sumaišyti žemės riešutų sviestą, ryžių actą, vandenį, sojų padažą, medų, sezamų aliejų ir traiškytą česnaką. Gerai išmaišyti.

 

Vegetarian,Vietnamese,Spring,Rolls,With,Peanut,Butter,Sauce,,Carrot,,Cucumber,

 

Kreminė raudonųjų kopūstų sriuba

 

6 porcijos

100 ml 180 kcal

Ruošti 30 min.

 
  •  2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  •  Svogūnas
  •  2 saliero stiebai
  •  Česnako skiltelė
  •  Šaukštelis kardamono
  •  Pusė šaukštelio maltų pipirų
  •  Šaukštas maltų gvazdikėlių
  •  Šaukštelis druskos
  •  1 l daržovių sultinio
  •  400 ml kokosų pieno
  •  Laurų lapas
  •  2 bulvės
  •  500 g raudonojo kopūsto
  •  Žalioji citrina
  •  Aitriųjų paprikų dribsnių puošti

Gaminimas. Į įkaitintą aliejų dėti smulkintą svogūną, salierus, traiškytą česnaką, kardamoną, pipirus, gvazdikėlius ir druską. Kaitinti, kol daržovės suminkštės, bet neapskrus. Supilti sultinį, kokosų pieną ir įmesti laurų lapą. Kai užvirs, sudėti smulkintas bulves ir kopūstą. Išmaišyti, uždengti ir lėtai troškinti apie 30 min. Nukelti, išimti laurų lapą ir viską sutrinti elektriniu trintuvu. Įmaišyti citrinos sultis. Patiekti pabarsčius paprikos dribsnių.

 

Red,Cabbage,Cream,Soup,First,Course,Purple,Dish,Meal,Food

 

Spausdinti

 

Autorius Monika Budnikienė