Saldūs, sirupe mirkstantys konservuoti vaisiai – ne vieno vaiko svajonė. Kai namuose nėra šviežių gėrybių, desertai su ilgai galiojančiomis atsargomis gali išgelbėti ir netikėtai į duris pasibeldus svečiams. Norintys parodyti savo kulinarinius gebėjimus gali iškepti neprilygstamą pyragą, skubantys – mikliai paruošti daug įgūdžių nereikalaujantį gardėsį.

 

konservuoti vaisiai (3)

Persikinis pyragas

 

100 g 215 kcal

4 porcijos

Ruošti 1,5 val.

 

  • 8 konservuotų persikų puselės
  • 230 g miltų
  • 20 g kokosų aliejaus
  • 60 g sviesto
  • 60 ml vandens
  • 150 g grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 80 g cukraus
  • 5 ml vanilės ekstrakto
  • Druskos

Papuošti

  • 15 g kokosų drožlių

 

Gaminimas

Persikus nusausinti ir supjaustyti riekelėmis. Išsukti kokosų aliejų ir sviestą, įberti 150 g miltų ir žiupsnelį druskos. Išmaišyti ir palaipsniui supilti vandenį. Gerai išminkyti. Šaldyti 30 min. Grietinę išplakti su kiaušiniais. Suberti cukrų, likusius miltus. Įmaišyti vanilės ekstraktą. Iškočioti tešlą, iškloti formos dugną ir kraštus. Kepti 220 ℃ temperatūros orkaitėje 15 min. Supilti grietinės ir kiaušinių masę. Kepti 10 min. Sudėti persikus. Kepti dar 10–15 min. Apibarstyti kokosų drožlėmis.

 

konservuoti vaisiai (2)

Abrikosinis pyragas su baltuoju šokoladu

 

100 g 340 kcal

5 porcijos

Ruošti 50 min.

 

  • 10 konservuotų abrikosų puselių
  • 100 g baltojo šokolado
  • 20 g sviesto
  • 180 g rudojo cukraus
  • 15 ml vanilės ekstrakto
  • 160 g avižinių dribsnių
  • 180 g miltų
  • 5 g kepimo miltelių
  • 100 g kokosų aliejaus
  • 2 kiaušiniai
  • 30 g migdolų
  • Druskos

 

Gaminimas

Abrikosus pasmulkinti, šokoladą sulaužyti gabaliukais. Ištirpinti 10 g sviesto. Suberti abrikosus. Apibarstyti 20 g cukraus. Pakepti kelias minutes. Supilti 5 ml vanilės ekstrakto. Gerai sukratyti. Palikti 30 ml susidariusio skysčio.

 

Likusį cukrų sumaišyti su avižų dribsniais, miltais, kepimo milteliais, druska. Ištirpinti kokosų aliejų. Supilti į masę. Įmušti kiaušinius. Supilti likusį vanilės ekstraktą. Gerai išmaišyti. Susmulkinti migdolus. Į tešlos masę suberti riešutus ir šokolado gabaliukus. Sudėti abrikosų masę. Išmaišyti. Kepti 160 ℃ temperatūros orkaitėje apie 20 min.

 

konservuoti vaisiai (4)

Sūrio tortas su mangais

 

100 g 215 kcal

4 porcijos

Ruošti 30 min.

 

  • 220 g konservuotų mangų
  • 150 g šviežio tepamojo sūrio (pvz., „Philadelphia“)
  • 70 ml riebios grietinėlės
  • 80 g baltojo šokolado
  • 120 g avižinių sausainių
  • 20 g sviesto
  • Žalioji citrina

Papuošti

  • 2 pasifloros

 

Gaminimas

Mangus supjaustyti gabaliukais, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti pastovėti. Sūrį sumaišyti su grietinėle, įmaišyti ištirpintą šokoladą. Avižinius sausainius sutrupinti ir suberti į lydytą sviestą. Sluoksniuoti desertą: dėti trupinių, sūrio masės ir mangų. Papuošti pasifloromis.

 

konservuoti vaisiai (1)

Slyviniai keksiukai

 

100 g 375 kcal
5 porcijos
Ruošti 1,5 val.

 

  • 8 konservuotų slyvų puselės
  • 100 ml aliejaus
  • 200 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 120 g miltų
  • Pusė šaukštelio kepimo miltelių
  • 50 g riešutų
  • 50 g miltelinio cukraus
  • 10 ml citrinų sulčių
  • Druskos
  • Cinamono
  • Gvazdikėlių
  • Muskato

 

Gaminimas

 

Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti aliejų. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, įberti prieskonių, sudėti smulkintus riešutus. Sumaišyti skystus ingredientus su sausais. Sudėti smulkintas slyvas. Tešlą supilstyti į keksiukų formeles ir kepti 175 ℃ temperatūros orkaitėje 50–60 min. Sumaišyti miltelinį cukrų su citrinos sultimis. Papuošti keksiukus.

 

konservuoti vaisiai (5)

Ryžiai su vaisiais

 

100 g 200 kcal

4 porcijos

Ruošti 35 min.

 

  • 400 g konservuotų ananasų
  • 150 g konservuotų persikų
  • 190 g ryžių
  • 150 g grietinėlės
  • 30 g cukraus
  • 40 g migdolų
  • 60 ml sirupo
  • 50 g razinų
  • Druskos
  • Imbiero
  • Vanilės ekstrakto

 

Gaminimas

 

Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius. Grietinėlę sumaišyti su cukrumi ir imbieru, suberti smulkintus migdolus. Įmaišyti ryžius. Suformuoti norimą formą. Užlieti sirupu. Smulkintus vaisius sumaišyti su razinomis. Suberti ant ryžių.

 

konservuoti vaisiai (6)

Šokoladu aplieti vaisiai

 

100 g 200 kcal

4 porcijos

Ruošti 15 min.

 

  • 500 g įvairių konservuotų vaisių
  • 200 g juodojo šokolado

Gaminimas

 

Šokoladą susmulkinti ir ištirpdyti karšto vandens vonelėje. Vaisius sudėti po gabaliuką, aplieti šokoladu ir palikti, kol sustings.

 

konservuoti vaisiai (7)

Kriaušės su grietinėle

 

100 g 150 kcal

3 porcijos

Ruošti 15 min.

 

  • 6 konservuotų kriaušių puselės
  • 150 ml purškiamosios grietinėlės
  • 5 g cinamono
  • 40 g lazdynų riešutų

 

Gaminimas

 

Kriaušes apipurkšti grietinėle, apibarstyti cinamonu. Pagardinti smulkintais riešutais.

 

Spausdinti