Skanėstai su konservuotais vaisiais
2018-11-16 08:35Saldūs, sirupe mirkstantys konservuoti vaisiai – ne vieno vaiko svajonė. Kai namuose nėra šviežių gėrybių, desertai su ilgai galiojančiomis atsargomis gali išgelbėti ir netikėtai į duris pasibeldus svečiams. Norintys parodyti savo kulinarinius gebėjimus gali iškepti neprilygstamą pyragą, skubantys – mikliai paruošti daug įgūdžių nereikalaujantį gardėsį.
Persikinis pyragas
100 g 215 kcal
4 porcijos
Ruošti 1,5 val.
- 8 konservuotų persikų puselės
- 230 g miltų
- 20 g kokosų aliejaus
- 60 g sviesto
- 60 ml vandens
- 150 g grietinės
- 2 kiaušiniai
- 80 g cukraus
- 5 ml vanilės ekstrakto
- Druskos
Papuošti
- 15 g kokosų drožlių
Gaminimas
Persikus nusausinti ir supjaustyti riekelėmis. Išsukti kokosų aliejų ir sviestą, įberti 150 g miltų ir žiupsnelį druskos. Išmaišyti ir palaipsniui supilti vandenį. Gerai išminkyti. Šaldyti 30 min. Grietinę išplakti su kiaušiniais. Suberti cukrų, likusius miltus. Įmaišyti vanilės ekstraktą. Iškočioti tešlą, iškloti formos dugną ir kraštus. Kepti 220 ℃ temperatūros orkaitėje 15 min. Supilti grietinės ir kiaušinių masę. Kepti 10 min. Sudėti persikus. Kepti dar 10–15 min. Apibarstyti kokosų drožlėmis.
Abrikosinis pyragas su baltuoju šokoladu
100 g 340 kcal
5 porcijos
Ruošti 50 min.
- 10 konservuotų abrikosų puselių
- 100 g baltojo šokolado
- 20 g sviesto
- 180 g rudojo cukraus
- 15 ml vanilės ekstrakto
- 160 g avižinių dribsnių
- 180 g miltų
- 5 g kepimo miltelių
- 100 g kokosų aliejaus
- 2 kiaušiniai
- 30 g migdolų
- Druskos
Gaminimas
Abrikosus pasmulkinti, šokoladą sulaužyti gabaliukais. Ištirpinti 10 g sviesto. Suberti abrikosus. Apibarstyti 20 g cukraus. Pakepti kelias minutes. Supilti 5 ml vanilės ekstrakto. Gerai sukratyti. Palikti 30 ml susidariusio skysčio.
Likusį cukrų sumaišyti su avižų dribsniais, miltais, kepimo milteliais, druska. Ištirpinti kokosų aliejų. Supilti į masę. Įmušti kiaušinius. Supilti likusį vanilės ekstraktą. Gerai išmaišyti. Susmulkinti migdolus. Į tešlos masę suberti riešutus ir šokolado gabaliukus. Sudėti abrikosų masę. Išmaišyti. Kepti 160 ℃ temperatūros orkaitėje apie 20 min.
Sūrio tortas su mangais
100 g 215 kcal
4 porcijos
Ruošti 30 min.
- 220 g konservuotų mangų
- 150 g šviežio tepamojo sūrio (pvz., „Philadelphia“)
- 70 ml riebios grietinėlės
- 80 g baltojo šokolado
- 120 g avižinių sausainių
- 20 g sviesto
- Žalioji citrina
Papuošti
- 2 pasifloros
Gaminimas
Mangus supjaustyti gabaliukais, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti pastovėti. Sūrį sumaišyti su grietinėle, įmaišyti ištirpintą šokoladą. Avižinius sausainius sutrupinti ir suberti į lydytą sviestą. Sluoksniuoti desertą: dėti trupinių, sūrio masės ir mangų. Papuošti pasifloromis.
Slyviniai keksiukai
100 g 375 kcal
5 porcijos
Ruošti 1,5 val.
- 8 konservuotų slyvų puselės
- 100 ml aliejaus
- 200 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 120 g miltų
- Pusė šaukštelio kepimo miltelių
- 50 g riešutų
- 50 g miltelinio cukraus
- 10 ml citrinų sulčių
- Druskos
- Cinamono
- Gvazdikėlių
- Muskato
Gaminimas
Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti aliejų. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, įberti prieskonių, sudėti smulkintus riešutus. Sumaišyti skystus ingredientus su sausais. Sudėti smulkintas slyvas. Tešlą supilstyti į keksiukų formeles ir kepti 175 ℃ temperatūros orkaitėje 50–60 min. Sumaišyti miltelinį cukrų su citrinos sultimis. Papuošti keksiukus.
Ryžiai su vaisiais
100 g 200 kcal
4 porcijos
Ruošti 35 min.
- 400 g konservuotų ananasų
- 150 g konservuotų persikų
- 190 g ryžių
- 150 g grietinėlės
- 30 g cukraus
- 40 g migdolų
- 60 ml sirupo
- 50 g razinų
- Druskos
- Imbiero
- Vanilės ekstrakto
Gaminimas
Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius. Grietinėlę sumaišyti su cukrumi ir imbieru, suberti smulkintus migdolus. Įmaišyti ryžius. Suformuoti norimą formą. Užlieti sirupu. Smulkintus vaisius sumaišyti su razinomis. Suberti ant ryžių.
Šokoladu aplieti vaisiai
100 g 200 kcal
4 porcijos
Ruošti 15 min.
- 500 g įvairių konservuotų vaisių
- 200 g juodojo šokolado
Gaminimas
Šokoladą susmulkinti ir ištirpdyti karšto vandens vonelėje. Vaisius sudėti po gabaliuką, aplieti šokoladu ir palikti, kol sustings.
Kriaušės su grietinėle
100 g 150 kcal
3 porcijos
Ruošti 15 min.
- 6 konservuotų kriaušių puselės
- 150 ml purškiamosios grietinėlės
- 5 g cinamono
- 40 g lazdynų riešutų
Gaminimas
Kriaušes apipurkšti grietinėle, apibarstyti cinamonu. Pagardinti smulkintais riešutais.