Kas vaikystėje nenorėjo pietauti ar vakarieniauti, nes prieš tai nuo šaukšto laižė saldintą sutirštintą pieną? Greičiausiai daugelis… Juk jis išties labai skanus. Štai keli receptai skanėstų, gaminamų iš šio produkto. Net neabejokite – jie irgi verti nuodėmės!

 

desertai (5)

Citrininiai pyragaičiai

 

100 g 310 kcal

8 porcijos

Ruošti 0,5 val.

 

Tešlai:

  • 360 g kokosų drožlių
  • 100 g cukraus
  • 90 g miltų
  • Šaukštelis vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių baltymai

Įdarui:

  • 2 kiaušiniai
  • Mažas indelis sutirštinto pieno
  • 80 ml citrinų sulčių
  • Šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
  • 100 g miltelinio cukraus

 

Visus tešlos ingredientus sumaišyti ir išminkyti iki vientisos masės. Padalyti į 12 dalių. Rankomis formuoti apvalų pagrindą ir sudėti į paruoštas keksiukų formeles. Kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros.

 

Baltymus atskirti nuo trynių. Trynius, sutirštintą pieną, citrinos sultis ir žievelę išplakti iki vientisos masės. Baltymus sumaišyti su milteliniu cukrumi ir išplakti iki labai standžių putų. Kai pyragaičių pagrindai iškeps, į juos tolygiai pridėti sutirštinto pieno ir citrinų masės. Ant viršaus konditeriniu švirkštu užšvirkšti plaktų baltymų. Kepti apie 6 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Prieš patiekiant atvėsinti.

 

desertai (4)

Varškės vyniotinis

 

100 g 350 kcal

6 porcijos

Ruošti 3 val.

 

Tešlai:

  • 4 kiaušiniai
  • 50 g cukraus
  • 4 šaukštai miltų

Įdarui:

  • 180 g varškės
  • 180 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 200 ml sutirštinto pieno

 

Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius sumaišyti su cukrumi ir išplakti iki vientisos masės. Suberti miltus ir išmaišyti. Baltymus plakti iki standumo ir įmaišyti į tešlą. Tešlą perpilti į paruoštą kepimo indą. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Išėmus iš orkaitės atsargiai suvynioti į ritinį ir atvėsinti.

 

Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su cukrumi ir ištrinti. Supilti sutirštintą pieną ir išplakti. Sudėti varškę ir dar kartą gerai išmaišyti. Išvynioti biskvitą, jį aptepti įdaru. Suvynioti. 2 val. palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.

 

desertai (3)

Desertiniai blynai

 

100 g 280 kcal

6 porcijos

Ruošti 0,5 val.

 

  • 200 ml sutirštinto pieno
  • 750 ml vandens
  • 400 g miltų
  • Šaukštas sviesto
  • 3 kiaušiniai
  • 2 šaukštai kakavos
  • Druskos pagal skonį

Įdarui:

  • 200 g varškės
  • 150 ml riebios grietinėlės
  • Cukraus pagal skonį

 

Sutirštintą pieną sumaišyti su 500 ml verdančio vandens. Suberti miltus ir išplakti iki vientisos masės. Įpilti 250 ml šalto vandens, lydytą sviestą, plaktus kiaušinius. Suberti kakavą, pasūdyti ir viską gerai išmaišyti. Kepti didelius blynus ant vidutinės šilumos apie 4 min. iš abiejų pusių.

 

Varškę sumaišyti su plakta grietinėle. Įberti cukraus ir išmaišyti. Keptus blynus įdaryti varškės mase ir susukti į ritinėlius. Lietinius pakepti dar apie 2 min. iš abiejų pusių. Galima patiekti su vaisiais ar uogomis.

 

desertai (2)

Tortas su maskarpone

 

100 g 320 kcal

8 porcijos

Ruošti 5 val.

 

  • 500 g maskarponės
  • 220 g sviestinių sausainių
  • 100 g mėgstamų riešutų
  • 100 g sviesto
  • 3 šaukštai želatinos
  • 150 ml vandens
  • Mažas indelis sutirštinto pieno
  • Šaukštas medaus
  • 250 ml riebios grietinėlės

 

Sausainius sutrinti iki vientisos masės ir sumaišyti su kapotais riešutais. Supilti lydytą sviestą ir gerai išmaišyti. Mase padengti paruošto indo dugną – tvirtai suspausti ir išlyginti. Atvėsinti šaldytuve. Želatiną sumaišyti su vandeniu ir šiek tiek pakaitinti, kad ištirptų. Palikti atvėsti. Maskarponę, sutirštintą pieną, lydytą medų ir plaktą grietinę išplakti iki vientisos masės. Supilti želatiną ir maišyti, kol masė taps tolygi ir sutirštės. Užpilti ant sausainių pagrindo. 4 val. palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.

 

desertai (1)

Ispaniškas skanėstas

 

100 g 350 kcal

6 porcijos

Ruošti 1,5 val.

 

  • 150 g cukraus
  • Mažas indelis sutirštinto pieno
  • 370 ml pieno
  • 4 kiaušiniai
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Medaus pagal skonį

 

Cukrų kaitinti, kol išsilydys ir karamelizuosis. Supilti į paruoštą kepimo indą. Likusius ingredientus sumaišyti ir išplakti iki vientisos masės. Viską perpilti į kepimo indą. Jį įstatyti į didesnį kepimo indą su vandeniu – vanduo neturi visiškai apsemti. Kepti apie 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Išimti ir atversti apačia į viršų. Galima patiekti atšaldytą.

 

desertai (6)

Kokosiniai sausainiai

 

100 g 450 kcal

8 porcijos

Ruošti 0,5 val.

 

  • 400 g kokosų drožlių
  • Mažas indelis sutirštinto pieno
  • Šaukštelis vanilinio cukraus
  • 3 kiaušinių baltymai

 

Kokosų drožles, sutirštintą pieną ir vanilinį cukrų išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į kokosų drožlių masę. Labai gerai išmaišyti. Kepimo inde šaukštu arba konditeriniu švirkštu formuoti sausainius. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros.

 

 

Spausdinti