Pavasarį gamta puošiasi įspūdingais žiedais. Kodėl jais nepagardinus desertų? Valgomi žiedai konditerinius gaminius pavers ne tik ypač gardžiais, bet ir …
Tema: receptai
Paštetų magija: nuo klasikos iki netikėtų skonių
Paštetas – virtuvės stebuklas. Jis gali būti lengvas ir kreminis, sodrus ir intensyvaus skonio, pagamintas iš mėsos arba net vegetariškas. …
Citrinos ne tik limonadui
Citrusinių vaisių aromatas – vienas mėgstamiausių pasaulyje. Su natūraliomis citrinomis ar jų kvapiosiomis medžiagomis gaminami limonadai, saldainiai, įvairūs padažai, desertai. …
Pavasario sriubos – maistingos, lengvos ir gardžios
Šylant orams vieni nori atsikratyti kelių nereikalingų kilogramų, kiti tiesiog natūraliai dairosi lengvesnio maisto nei žiemą. Abiem atvejais puikus pasirinkimas …
Paprasta ir gardu – desertai be kepimo
Naminiai desertai – tai, apie ką svajoja kiekvienas smaližius. Deja, dažnai jiems gaminti pritrūksta laiko. Todėl šįkart dalinamės tokiais skanėstų …
Sveikatai palankios, bet ne visų mėgstamos kalendros
Daugelis vaistinių augalų, turinčių stiprų kvapą, dažnai vartojami kulinarijoje, tačiau nemažai jų turi ir gydomųjų savybių. Šįkart aptarkime kalendrą – …
Karščiausios maisto mados tendencijos
Mados būdingos ne tik garderobui ar interjerui, bet ir maisto gamybai. Kokios tendencijos vyrauja šioje srityje? Atsižvelgdami į naujausias maisto …
Karvių pienas – naudingas ar žalingas?
Nors vis pasigirsta neigiamos informacijos apie karvių pieno poveikį žmogaus organizmui, iš tiesų gydytojų ir mitybos specialistų teigimu, jis yra …
Virtuvėje – burokėlių puota!
Virti burokėliai ne tik suteikia patiekalams ryškų atspalvį, bet ir pasižymi saldžiu švelniu skoniu bei daugybe naudingų maistinių savybių. Nuo …
Skanūs ir pigūs desertai
Maisto produktų kainos auga kaip ant mielių, todėl dažnas pradeda taupyti ir atsisako nebūtinų pirkinių, tarp jų ir desertų. Visgi …
Pavasario delikatesas – smidrai
Asparagus officinalis – toks oficialus lotyniškas smidrų, liaudyje dar vadinamų šparagais, pavadinimas. Smidrai populiarūs visame pasaulyje. Vieni juos mėgsta dėl …
Virtuvėje – Artimųjų Rytų dvelksmas
Artimųjų Rytų virtuvė – kvapnių prieskonių, autentiškų ingredientų ir šimtmečiais puoselėtų tradicijų derinys. Šio regiono patiekalai garsėja ne tik išskirtiniu …
Naminiai kebabai… Ar gali būti geriau?
Daugelis nežino, bet kebabai buvo pirmasis greitojo maisto patiekalas. Kilę iš Vidurio Rytų ir Pietų Azijos virtuvių, 1970-aisiais pradėjo plisti …
Pavasariu alsuojantys desertai su mačia
Mačia žmonių širdis užkariavo jau prieš kelis šimtmečius, o šiandien populiari kaip niekada. Iš Japonijos kilusi arbata tinka ne tik …
Kodėl verta valgyti razinų?
Turbūt nėra žmogaus, kuris nebūtų ragavęs razinų. Tiesa, vieni jas dievina, o kiti tiesiog pakęsti negali. Visgi džiovintos vynuogės dažnai …
Mėsainiai – ne vien užkandinėse
Mėsainiai laikomi nesveiku maistu. Tai tikrų tikriausia tiesa, kai kalbama apie greitojo maisto užkandines. Visgi šį patiekalą galima pasigaminti namuose …
Vaikyste kvepiančios naminės bandelės
Vienas gardžiausių vaikystės skanėstų – namie keptos bandelės. Jomis kvepėdavo visi močiutės namai… Kviečiame prisiminti jaukią vaikystės pasaką ir patiems …
Naudingiausia iš visų – žalioji arbata
Sveikatos priežiūros specialistai, mitybos ekspertai, net sporto treneriai ragina dažniau mėgautis kokybiška žaliąja arbata. Mat tai ne tik aromatingas gėrimas, …
Prisiminti vasarą: desertai su šaldytomis uogomis
Šaldytos uogos – puikus būdas mėgautis vasaros skoniais visus metus! Jos ne tik išlaiko maistines medžiagas, bet ir suteikia gaivumo, …
Visų mėgstamas pomidorų padažas
„Architektas savo klaidas slepia gražindamas pastato fasadą, o virėjas – tobulindamas padažą“, – sako prancūzų patarlė. Visgi kartais būtent padažas …
Egzotiškas ingredientas – kokosų pienas
Tirštas, kreminės tekstūros, subtiliai salsvas kokosų pienas nuo seno populiarus Azijos, Karibų ir Pietų Amerikos virtuvėse. Naudojamas patiems įvairiausiems patiekalams …
Mikrožalumynai – šviežuma visais metų laikais
Šaltasis metų laikas Lietuvoje ne itin palankus mėgstantiems šviežius žalumynus. Iš egzotiškų šalių įvežami vaisiai ir daržovės nepasižymi didele maistine …
Augaliniai desertai – ne tik veganams
Augalinė mityba tampa vis populiaresnė. Tad kodėl neišbandžius veganiškų desertų? Juk jie tinka absoliučiai visiems, dovanoja dar neatrastų skonių ir …
Paprasta ir gardu – tarkuotų bulvių patiekalai
Bulvių patiekalai – lietuvių vieni mėgstamiausių. Tai sotus, komforto teikiantis maistas, puikiai tinkantis šaltoms žiemos dienoms. Ką gardaus galima pagaminti …