Grožis ir kvapai visais laikais viliojo žmogų. Buvo tik laiko klausimas, kada sumanysime paragauti uoslę kutenančių ir pasigėrėjimą akims keliančių …
Tema: receptai
Egzotiško vaisiaus istorija
Per pastaruosius 15 metų ypatingo skonio ličių, arba kiniškų braškių, užauginama dvigubai daugiau. Šiais laikais dėl tobulėjančių gabenimo technologijų paragauti …
Vieno kąsnio desertai – maži, bet neužmirštami
Kokia šventė ar draugų susibūrimas be gardžių saldėsių? Jeigu jų būna kelių rūšių, norisi paragauti visų. Tokiu atveju idealiausias pasirinkimas …
Medaus saldumo uogos
Šilkmedis ilgus amžius žinomas ne tik dėl to, kad jų lapai yra idealus maistas šilkaverpiams, bet ir dėl ypač skanių …
Nuodėmės verti desertai su vynuogėmis
Jau seniai įvairių veislių vynuogės sirpsta ne tik Viduržemio jūros regione, bet ir lietuviškuose soduose. Tiesiai nuo šviežiai prinokusios kekės …
Šparaginių pupelių puota
Visame pasaulyje mėgstamos šparaginės pupelės virtuvėje įsigalėjo XIX a. Skanaujamos virtos, keptos, troškintos, yra marinuojamos ir net ruošiami gurmaniški desertai. …
Skanėstai su želatina
Pati želatina neturi nei skonio, nei kvapo, tačiau patiekalams suteikia ypatingą formą. Šis ingredientas – dažnas palydovas desertų gamyboje. …
Tradiciniai Tailando desertai
Lengvučiai, gaivūs, sveiki ir be galo gardūs. Tokie tie tajų desertai. Nė iš tolo neprimenantys riebių vakarietiškų skanėstų, stebinantys subtiliais …
Egzotika kvepianti tajų virtuvė
Tailandas – jau ne vienus metus viena populiariausių atostogų krypčių tarp lietuvių. Deja, atostogos linkusios greitai baigtis ir lieka …
Kitokie garnyrai
Ryžiai, bulvės, makaronai, šviežios ar marinuotos daržovės – dažniausi garnyrai prie mėsos ar žuvies patiekalų. Jeigu ieškote kažko įdomesnio ir …
Sūris tikro gurmano gomuriui
Pirmą kartą ragaujama burata gali sugluminti neįgudusį smagurį – atrodo kaip mocarela, tik viršuje yra nedidelis susiaurėjimas. Po truputį pjaunant …
Skystasis auksas
Senovės graikų poetas Homeras prieš tūkstančius metų sugalvojo terminą „skystasis auksas“, kad apibūdintų neįprastai vertingą alyvuogių aliejų. Šis aliejus – …
Virtuvėje – kopūstų šventė
Nors įprasta mėgautis šviežiais traškiais kopūstais, gomurį galima lepinti ir švelniai troškintais ar marinuotais. Tuomet jie gali tapti ne tik …
Aromatingi desertai su kava
Kava – vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Kasdien jos išgeriama per 2,25 mlrd. puodelių! Nors dažniausiai naudojama būtent gėrimams ruošti, tai …
(Ne)tikėtas desertų ingredientas – natūralus jogurtas
Desertai dažniausiai laikomi nesveiku maistu. O natūralus jogurtas kaip tik išgirtas mitybos specialistų. Taigi ar įmanoma suderinti šiuos du skirtingų …
Gardžiausi desertai su mėlynėmis
Mėlynės – viena geriausių vasaros gamtos dovanų. Ne tik gardžios, bet ir labai naudingos sveikatai. Šios uogos, be abejonės, yra …
Ožerškių uogos – gražiam gyvenimui
Ryškiai raudonos ožerškių uogos, dar vadinamos goji, kilusios iš Kinijos. Azijoje valgomos daugybę metų, nes tikima, kad būtent dėl jų …
Konservuojame rugpjūčio gėrybes!
Vasarai prisirpus daržuose prinoko daugybė daržovių. Žinoma, pačios vertingiausios ir gardžiausios yra šviežios, bet, jei derlius pasitaikė geras, visko suvalgyti …
Šiaurės Italijos perlas – rizotas
Rizotas – tradicinis Šiaurės Italijos patiekalas. Tai gali būti tiek pagrindinis pietų ar vakarienės stalo karalius, tiek garnyras prie kitų …
Saldžiai rūgštus vasaros skonis
Nesuklystume, jei nedidelę juodųjų serbentų uogą pavadintume vaistu. Nors sveikatai naudingas augalas Europoje pradėtas auginti tik XVII a. pabaigoje, tačiau …
Keksų ir keksiukų karalystėje
Kada buvo iškeptas pirmasis keksiukas ar keksas, pasakyti neįmanoma, bet šie skanėstai mėgstami visame pasaulyje. Savąjį receptą turi kone kiekviena …
Krauname užkandžių krepšelį į paplūdimį!
Vasara neatsiejama nuo poilsio prie jūros ar ežero. Atsigaivinus bangose ir pasilepinus saulės spinduliais norisi lengvai užkąsti. Ką verta įsimesti …
(Ne)užmiršti šalavijų nuopelnai
Vargu ar yra daug augalų, kurie visapusiškai naudingi. Vieni jų – saldaus, bet pikantiško skonio šalavijai galėtų rasti vietą ne …
Gaivinantys desertai ir gėrimai
Karštomis vasaros dienomis nesinori valgyti nieko sunkaus. Nevilioja riebūs, pernelyg saldūs desertai. Todėl siūlome išbandyti lengvus ir gaivius desertus bei …