Gėlių pieva lėkštėje

Healthy,Salad,With,Green,And,Purple,Lettuce,And,Edible,Flowers

Grožis ir kvapai visais laikais viliojo žmogų. Buvo tik laiko klausimas, kada sumanysime paragauti uoslę kutenančių ir pasigėrėjimą akims keliančių …

Egzotiško vaisiaus istorija

Small,Box,Of,Fresh,Lychees,On,Wooden,Table

Per pastaruosius 15 metų ypatingo skonio ličių, arba kiniškų braškių, užauginama dvigubai daugiau. Šiais laikais dėl tobulėjančių gabenimo technologijų paragauti …

Medaus saldumo uogos

Fresh,Ripe,Mulberries,Fruit,On,Wood,Table

Šilkmedis ilgus amžius žinomas ne tik dėl to, kad jų lapai yra idealus maistas šilkaverpiams, bet ir dėl ypač skanių …

Šparaginių pupelių puota

Homemade,Roasted,Green,Bean,Wrapped,In,Bacon

Visame pasaulyje mėgstamos šparaginės pupelės virtuvėje įsigalėjo XIX a. Skanaujamos virtos, keptos, troškintos, yra marinuojamos ir net ruošiami gurmaniški desertai. …

Skanėstai su želatina

Mango,Panna,Cotta,With,Mango,Jelly,And,Mint,,Italian,Dessert,

Pati želatina neturi nei skonio, nei kvapo, tačiau patiekalams suteikia ypatingą formą. Šis ingredientas – dažnas palydovas desertų gamyboje.   …

Tradiciniai Tailando desertai

Grilled,Pineapple,With,Ice,Cream.,Dessert

Lengvučiai, gaivūs, sveiki ir be galo gardūs. Tokie tie tajų desertai. Nė iš tolo neprimenantys riebių vakarietiškų skanėstų, stebinantys subtiliais …

Egzotika kvepianti tajų virtuvė

Delicious,Red,Curry,Soup,In,Black,Bowl,With,Chopsticks

  Tailandas – jau ne vienus metus viena populiariausių atostogų krypčių tarp lietuvių. Deja, atostogos linkusios greitai baigtis ir lieka …

Kitokie garnyrai

Sweet,Potatoes,With,Onions,And,Rosemary.,Dark,Background

Ryžiai, bulvės, makaronai, šviežios ar marinuotos daržovės – dažniausi garnyrai prie mėsos ar žuvies patiekalų. Jeigu ieškote kažko įdomesnio ir …

Sūris tikro gurmano gomuriui

Italian,Cheese,Burrata,On,A,Wooden,Table,Close,Up

Pirmą kartą ragaujama burata gali sugluminti neįgudusį smagurį – atrodo kaip mocarela, tik viršuje yra nedidelis susiaurėjimas. Po truputį pjaunant …

Skystasis auksas

Bottle,Pouring,Virgin,Olive,Oil,In,A,Bowl,Close,Up

Senovės graikų poetas Homeras prieš tūkstančius metų sugalvojo terminą „skystasis auksas“, kad apibūdintų neįprastai vertingą alyvuogių aliejų. Šis aliejus – …

Virtuvėje – kopūstų šventė

Traditional,Stuffed,Cabbage,With,Minced,Meat,And,Rice,,Served,In

Nors įprasta mėgautis šviežiais traškiais kopūstais, gomurį galima lepinti ir švelniai troškintais ar marinuotais. Tuomet jie gali tapti ne tik …

Aromatingi desertai su kava

Creme,Brulee,With,Berries,,Delicious,And,Simple,French,Dessert

Kava – vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Kasdien jos išgeriama per 2,25 mlrd. puodelių! Nors dažniausiai naudojama būtent gėrimams ruošti, tai …

Konservuojame rugpjūčio gėrybes!

Homemade,Tomatoes,Preserves,In,Glass,Jar.,Fresh,And,Canned,Tomatoes

Vasarai prisirpus daržuose prinoko daugybė daržovių. Žinoma, pačios vertingiausios ir gardžiausios yra šviežios, bet, jei derlius pasitaikė geras, visko suvalgyti …

Šiaurės Italijos perlas – rizotas

Risotto,With,Brown,Champignon,Mushrooms,On,Wooden,Background.

Rizotas – tradicinis Šiaurės Italijos patiekalas. Tai gali būti tiek pagrindinis pietų ar vakarienės stalo karalius, tiek garnyras prie kitų …

Saldžiai rūgštus vasaros skonis

Black,Currant,With,Leaves,Isolated

Nesuklystume, jei nedidelę juodųjų serbentų uogą pavadintume vaistu. Nors sveikatai naudingas augalas Europoje pradėtas auginti tik XVII a. pabaigoje, tačiau …

Keksų ir keksiukų karalystėje

Brownie,Stack,Decorated,Blueberries,And,Mint,Leaves.,Chocolate,Cake,In

Kada buvo iškeptas pirmasis keksiukas ar keksas, pasakyti neįmanoma, bet šie skanėstai mėgstami visame pasaulyje. Savąjį receptą turi kone kiekviena …

(Ne)užmiršti šalavijų nuopelnai

Bunch,Of,Fresh,Organic,Sage.,Salvia,Officinalis.,Sage,Leaves,On

Vargu ar yra daug augalų, kurie visapusiškai naudingi. Vieni jų – saldaus, bet pikantiško skonio šalavijai galėtų rasti vietą ne …

Gaivinantys desertai ir gėrimai

Fruit,Dessert,Green,Panna,Cotta,With,Mint,In,A,Glass

Karštomis vasaros dienomis nesinori valgyti nieko sunkaus. Nevilioja riebūs, pernelyg saldūs desertai. Todėl siūlome išbandyti lengvus ir gaivius desertus bei …

Mano PrieKavos.lt