Vasarą norisi spalvingo, įvairaus, sodraus skonio, tačiau sykiu paprasto ir lengvo maisto. Būtent tokie yra vasariški dubenėliai. Greita ir nesudėtinga …
Tema: receptai
Žali, sveiki ir saldūs – žirniai
Manoma, kad žmonės žirnius pamėgo daugiau kaip prieš 12 tūkst. metų. Iš pradžių jie skinti laukinėje Viduržemio jūros regiono gamtoje, …
Vasaros malonumai – skanumynai su mėlynėmis
Žmonės mėlynes valgo jau per 13 tūkst. metų. Vienoje saujelėje šių uogų yra dešimtadalis visos paros normos vitamino C. Taip …
Atsigaivinti – naminiai limonadai
Karštomis vasaros dienomis sveikatos specialistai primena gerti daugiau skysčių. Esą sveikiausias – natūralus vanduo. Visgi bent kartkartėmis norisi kažko gardesnio. …
Viduržemio jūros regiono ritmu: receptai su midijomis
Midijos – ne tik labai skanios, bet ir be galo maistingos. Tai puikus baltymų, omega-3 riebalų rūgščių, cinko, folio rūgšties …
Žaluma dvelkiantys desertai su avokadais
Avokadai buvo valgomi dar 5000 m. pr. Kr. Juos mėgo actekai ir majai. Senųjų civilizacijų atstovai tikėjo, kad šie vaisiai …
Visame pasaulyje mėgstami makaronai
Makaronai – gardus, nebrangus ir paprastai ruošiamas patiekalas. Nors mitybos ekspertai jų valgyti kasdien nerekomenduoja, tačiau pagaminti iš visų grūdo …
Ruošiame iškylos krepšelį!
Atėjus šiltajam metų laikui norisi kuo daugiau laiko leisti gryname ore. Juk šiltymetis Lietuvoje toks trumpas, tad jį būtina išnaudoti …
Idėjos savaitgalio pietums
Vasarą gyvename atostogų ritmu. Lėčiau, su daugiau šypsenų ir mėgaujantis net mažomis smulkmenomis. Kasdienoje randame laiko tam, kam neužtenka įsisukus …
Avietėmis kvepiantys desertai
Archeologiniai radiniai rodo, kad avietėmis mūsų protėviai mėgavosi dar paleolito laikais. Šiandien tai irgi viena mėgstamiausių uogų. Gardžiausia ir sveikiausia …
Netikėta egzotiškų papajų nauda
Nors lietuviams papajos atrodo egzotiškos, iš tiesų šie vaisiai auginami ne taip ir toli – Viduržemio jūros regione ir Kanarų …
Žalios ir labai naudingos
Romaninės salotos – vienos dažniausiai vartojamų salotų pasaulyje. Mat patiekalui suteikia savito skonio ir tekstūros derinį. Tamsiais ir traškiais lapiniais …
Sumuštiniai iš kepsninės
Lauko kepsninių sezonas įgauna pagreitį. Norisi išbandyti vis įvairesnių patiekalų, naujų receptų. Ar bandėte grilinti sumuštinius? Jie idealiai tinka tiek pusryčiams, …
Rabarbarų sezonas įsibėgėjo!
Rabarbarų sezonas trumpas, jais mūsų krašte galima mėgautis nuo vėlyvo pavasario iki birželio pabaigos. Tai – idealus ingredientas gardžiausiems desertams. …
Ropė – naudinga daržovė iš praeities
Ropės ne vieną tūkstantmetį maitino ne tik žmones, bet ir gyvulius. Kadaise jos karaliavo visoje Europoje ir tik Kristupui Kolumbui …
Netikėti desertai su… daržovėmis!
Kai žiūrime į daržoves ir galvojame, ką iš jų pagaminti, galvoje sukasi įvairių troškinių, garnyrų, sriubų receptai. Apie desertus tikrai …
Sveikas vasaros gardėsis – burokėlių lapai
Moderniosios medicinos tėvu vadinamas persų kilmės gydytojas Avicena rašė, kad burokėlių lapai yra tiek sveikam, tiek ir pasiligojusiam naudingas produktas. …
Gaiviosios šaltsriubės
Kas gali būti geriau karštomis dienomis nei dubuo gaivinančio, gardaus ir maistingo patiekalo? Lietuvoje be jokių klausimų populiariausi šaltibarščiai, bet …
Salotų sezonas prasideda!
Karštomis vasaros dienomis nesinori valgyti nieko sunkaus. Taigi tobulas pasirinkimas pietums ar vakarienei – salotos. Paprasta, gardu ir sveika! …
Gerą savijautą užtikrinančios avižos
Mitybos specialistai neabejoja, kad maistas daro reikšmingą įtaką fizinei ir emocinei būklei. Nors visi žmonės turi individualių poreikių, supermaistu vadinamos …
Marinuoti užkandžiai – tobulas sprendimas vakarėliams
Nesvarbu, ar tai būtų vakarėlis jūsų namuose, šventiškas draugų piknikas gamtoje, ar romantiška vakarienė prie vyno taurės, marinuoti užkandžiai visuomet …
Vasara kvepiantys desertai su braškėmis
Kai prekyboje pasirodo pirmosios lietuviškos braškės, joms atsispirti tiesiog neįmanoma. Jas gardu ne tik vienas valgyti, bet ir galima paruošti …
Vasaros desertas – naminiai ledai
Kai orai kaip reikiant sušyla, net didžiausi smaližiai stumia šalin lėkštelę su riebiu pyragaičiu. Norisi kažko gaivesnio ir lengvesnio. Tobulas …
Desertai lauko kepsninėje
Lauko kepsninėje įprasta gaminti mėsos, žuvies ar daržovių patiekalus. Visgi čia galima paruošti ir paprastus, greitus bei itin gardžius vasariškus …