Populiariausia paukštienos rūšis tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje – vištiena. Visgi norintiems paįvairinti meniu verta bent kartą per savaitę paskanauti …
Tema: receptai
Maloniai aštrūs ir šildantys patiekalai
Už lango pučiant vis žvarbesniam vėjui ir dangų temdant lietingiems debesims, norisi šilumą suteikiančio maisto. Neabejotinai tokie yra aštrūs patiekalai. …
Ryškiaspalviai moliūgų skanėstai
Moliūgas – viena vertingiausių rudens daržovių. Ne tik labai maistingas, bet ir pasižymi maloniu subtiliu skoniu, leidžiančiu naudoti tiek pagrindiniams …
Sveikatai palankūs desertai
Stengiantis sveikai maitintis desertų įprastai atsisakoma. Juose daug cukraus ir kitų organizmui nenaudingų priedų. Tačiau jeigu saldėsius gaminsitės patys, jie …
Sorgai – menkai pažįstami, bet vertingi
Vargu ar daug lietuvių podėliuose laiko maišelį sorgų kruopų ar miltų. Šiaurės regiono gyventojams šis grūdinis augalas menkai pažįstamas. Visgi …
Lyg aksomas švelni rikota
Itališkas sūris rikota jau seniai užkariavęs lietuvių širdis (o gal tiksliau skonio receptorius). Švelniai kreminei tekstūrai tiesiog neįmanoma atsispirti. Dažnai …
Saldumynai be cukraus
Vieni cukrų riboja dėl sveikatos problemų, antri norėdami sulieknėti, treti tiesiog supranta, kad jo perteklius žalingas. Bet kuriuo atveju tenka …
Sveika ir skanu – daržovių apkepai
Ruduo dosnus sezoninių daržovių. Dažnas jų savo darže užsiaugina tiek, kad nė nežino, kur dėti. Tokiu atveju pats metas išbandyti …
Majonezas – nuteisti ar išteisinti?
Riebus, sotus ir kaloringas – toks yra milijonų žmonių visame pasaulyje dievinamas majonezas. Šis padažas vartojamas kasdien, nes pagerina kone …
Kakava – daugiau nei desertų priedas
Kakavos pupeles pasauliui padovanojo paslaptingoji majų civilizacija. XVI a. ispanų užkariautojai iš Centrinės Amerikos kakavą atvežė į Europą, kur ši …
Maloniai trapūs sluoksniuotos tešlos desertai
Sluoksniuota tešla – puikus pagrindas tobuliems, burnoje tirpstantiems desertams. Lengva, maloniai trapi, leidžianti eksperimentuoti ir tarpusavyje derinti skirtingiausius ingredientus. Siūlome …
Karališkas ingredientas – lašiša
Lašiša – viena vertingiausių žuvų. Ne tik itin maistinga, bet ir labai gardi. Beje, ryškiausiai jos skonis atsispindi vartojant termiškai …
Maistingi ir gardūs troškiniai
Troškiniai – puikus maistas rudeniui. Jie sotūs, maistingi, šildo kūną ir sielą. Be to, paprasta paruošti – galima naudoti kone …
Saldūs ir maistingi pastarnokai
Šakniavaisiai daugeliui asocijuojasi su morkomis ar burokėliais, tačiau verta paskanauti ir kitų, pavyzdžiui, pastarnokų. Kadaise šios daržovės lietuvių mityboje buvo …
Gardžiausi desertai iš sausainių
Daugelio mėgstami sausainiai – ne tik saldus užkandis prie arbatos ar kavos, bet ir idealus nekeptų desertų ingredientas. Gardėsiai su …
Saldžioji Indija
Indijos virtuvė spalvinga, įvairi ir neapsieina be gausybės skirtingų ingredientų. Tai galioja ne tik pagrindiniams patiekalams, bet ir desertams. Jų …
Keliaujame į Indiją!
Vasara baigėsi, kaip ir atostogos, taigi, kartu uždaromas kelionių sezonas. Tik ne virtuvėje! Čia keliauti galima kada panorėjus: greitai, paprastai …
Užtepėlės – kasdieniam ir šventiniam stalui
Užtepėlės – vienas greičiausiai paruošiamų, bet skoniu įmantriems receptams nenusileidžiančių patiekalų. Puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek ypatingiems užkandžiams laukiant …
Saldžiosios paprikos – gardus vitaminų šaltinis
Vasaros pabaiga ir rudens pradžia – spalvingųjų paprikų sezonas. Šios puikios daržovės Lietuvoje sėkmingai dera ne tik šiltnamiuose, bet ir …
Universaliosios garstyčios
Maisto gardinimo klasika – aitroko skonio garstyčių padažas. Daugeliui siejasi su populiariu gatvės maistu: dešrainiais ar mėsainiais. Visgi šis pikantiškas …
Rudeniu kvepiantys desertai su obuoliais
Kai virtuvėje ima ridentis obuoliai, tenka pripažinti – vasara baigiasi, atkeliauja ruduo. Gal ir liūdna, bet nuotaiką neabejotinai praskaidrins aromatingi …
Patiekalai su mocarela
Mocarela – vienas mėgstamiausių šviežių sūrių pasaulyje, idealiai derantis su pomidorais. Italijoje gaminamas sūris užima reikšmingą vietą ir lietuvių virtuvėje. …
Saldusis slyvų sezonas
Pasaulyje yra daugiau kaip 2000 slyvų veislių, kiekviena jų pasižymi unikaliu skoniu, dydžiu ir spalva. Tačiau visos – idealus mėgstamiausių …
Tobulam skoniui užbaigti – šlakelis padažo
Juokaujama, kad geras padažas gali išgelbėti nevykusį patiekalą. Ir išties jis daro stebuklus žaisdamas mūsų skonių receptoriais. Ne veltui padažai …