Nenusižengti kalorijų taisyklėms
2019-06-13 08:33Dažna moteris deserto griežtai atsisako. Ir ne tik dėl to, kad nori išsaugoti dailias kūno linijas. Nors… meluoti neverta – gražiai atrodyti nori visos dailiosios lyties atstovės. Bet tai netinkama priežastis atsisakyti skanėstų. Mat kai kurie tikrai nekaloringi.
Varškė su vaisiais
100 g 140 kcal
4 porcijos
Ruošti 40 min.
- 3 persikai
- 4 šaukštai medaus
- 50 g mėlynių arba šilauogių
- Vanilės pupelė
- 400 g liesos varškės
- 4 šaukštai graikiško jogurto
- 2–3 šaukštai migdolų drožlių
- Mėtų lapelių puošti
Gaminimas
Persikus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sumaišyti su medumi, kaitinti ant mažos ugnies apie 10 min. Kartais pamaišyti. Uogas nuplauti ir atidėti. Vanilės pupelę perpjauti išilgai, išimti sėklas. Jas sumaišyti su varške ir jogurtu. Sutrinti iki vientisos masės. Paruoštuose indeliuose supilstyti varškės masę. Aplieti šiltu persikų mišiniu. Apibarstyti migdolų drožlėmis. Puošti mėtų lapeliais.
Riešutų ir sėklų saldainiai
100 g 180 kcal
4 porcijos
Ruošti 2 val.
- 150 g mėgstamų riešutų
- 3 šaukštai baltų sezamų sėklų
- Šaukštas juodų sezamų sėklų
- Šaukštas aguonų
- 100 g cukraus
- 60 ml vandens
- Šaukštelis citrinų sulčių
- Druskos pagal skonį
Gaminimas
Riešutus stambiai sukapoti. Paruoštame inde tolygiai paskirstyti riešutus, sezamų sėklas ir aguonas. Atidėti. Cukrų sumaišyti su vandeniu, citrinų sultimis, pasūdyti. Kaitinti ant vidutinės ugnies nuolat maišant, kol masė taps vientisa, sutirštės ir įgaus gintaro atspalvį. Mišinį nuimti nuo viryklės, juo aplieti riešutus ir sėklas. Palikti šaltoje vietoje, kad sustingtų. Prieš patiekiant sulaužyti arba supjaustyti nedideliais gabalėliais.
Visų grūdo dalių miltų sausainiai
100 g 100 kcal
5 porcijos
Ruošti 2 val.
- 240 g visų grūdo dalių miltų
- Šaukštelis kepimo miltelių
- 150 g sviesto
- 50 g cukraus
- 30 g lieso grietinėlės sūrio
- Kiaušinis
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 50 g razinų
- Druskos pagal skonį
Gaminimas
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su cukrumi ir grietinėle. Ištrinti iki vientisos masės. Įmušti kiaušinį, supilti vanilės ekstraktą ir dar kartą išplakti iki purios masės. Pamažu sumaišyti abi mases, sudėti razinas. Gerai išminkyti. Suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti apie 1 val. šaldytuve. Dar kartą išminkyti ir formuoti pailgą ritinį. Supjaustyti griežinėliais ir sudėti į paruoštą kepimo indą. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros.
Kitokie brauniai
100 g 200 kcal
5 porcijos
Ruošti 50 min.
- 440 g konservuotų baltųjų pupelių
- 5 šaukštai klevų sirupo
- 90 g avižinių dribsnių
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 120 g sviesto
- Šaukštelis kepimo miltelių
- Druskos pagal skonį
Gaminimas
Nupilti skystį nuo pupelių. Jas nuplauti ir gerai nusausinti. Sumaišyti su likusiais ingredientais. Viską sutrinti iki vientisos masės. Perpilti į paruoštą kepimo indą. Kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Kai iškeps, išimti ir leisti atvėsti. Supjaustyti nedideliais gabalėliais. Prieš patiekiant galima apibarstyti milteliniu cukrumi ar aplieti lydytu šokoladu.
Veganiški ledai
100 g 110 kcal
4 porcijos
Ruošti 5 val. 20 min.
- 5 bananai
- 4 šaukšteliai kakavos
- 50 g mėgstamų riešutų
Gaminimas
Bananus nulupti ir stambiai supjaustyti. Suberti kakavą ir riešutus. Viską sutrinti iki vientisos masės. Įdėti į šaldymui skirtą indą. Laikyti šaldiklyje apie 5 val. Kas 1 val. išimti ir sutrinti iki vientisos masės. Paskutinį kartą sutrynus gerai atvėsinti.
Mini pyragaičiai
100 g 140 kcal
4 porcijos
Ruošti 1 val.
- 3 kriaušės
- 2 šaukštai citrinų sulčių
- Šaukštas rudojo cukraus
Trupiniams:
- 50 g miltelinio cukraus
- Šaukštas kakavos
- 30 g migdolų
- Kiaušinio baltymas
Gaminimas
Nulupti kriaušių žievelę, perpjauti pusiau. Išimti sėklalizdžius. Vaisius susmulkinti, sumaišyti su sultimis ir cukrumi. Kaitinti ant vidutinės ugnies apie 10 min., kol viskas sutirštės. Nuimti nuo viryklės. Masę supilstyti į paruoštus indelius.
Miltelinį cukrų sumaišyti su kakava. Migdolus stambiai sumalti ir sumaišyti su mišiniu. Baltymą išplakti, sumaišyti su sausais ingredientais. Gautą masę tolygiai paskirstyti ant kriaušių indeliuose. Kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros.
Obuoliniai sausainiai
100 g 140 kcal
5 porcijos
Ruošti 30 min.
- 90 g cukraus
- 100 g sviesto
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 3 obuoliai
- 140 g miltų
- Šaukštelis kepimo miltelių
- 100 g avižinių dribsnių
- Druskos pagal skonį
Gaminimas
Cukrų sumaišyti su kambario temperatūros sviestu ir vanilės ekstraktu. Ištrinti iki vientisos masės. Obuolius nuplauti, nulupti, perpjauti pusiau. Išimti sėklalizdžius ir susmulkinti. Sumaišyti su sviesto mase. Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, pasūdyti. Abi mases sumaišyti, sudėti dribsnius ir gerai išminkyti. Iš tešlos formuoti apvalius nedidelius sausainius. Sudėti į paruoštą kepimo indą. Kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros.
Želė su uogomis
100 g 70 kcal
4 porcijos
Ruošti 6 val.
- 2 šaukštai želatinos
- 100 ml vandens
- 600 ml aviečių sulčių
- 50 g miltelinio cukraus
- 350 g mėgstamų uogų arba vaisių
- Mėtų lapelių puošti
Gaminimas
Želatiną sumaišyti su vandeniu ir palikti 15 min., kad išbrinktų. Sultis sumaišyti su milteliniu cukrumi ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Supilti išbrinkusią želatiną, nuolat maišant virti apie 5 min., kol ši visiškai ištirps. Nuimti nuo viryklės ir palikti atvėsti. Uogas / vaisius nuplauti, nusausinti, jeigu reikia, susmulkinti. Į paruoštus indelius suberti uogas, jas užpilti sulčių mišiniu. Palikti šaldytuve 4–5 val., kad visiškai sustingtų. Puošti mėtų lapeliais.