Kas galėtų atsispirti gabalėliui naminio pyrago prie garuojančio puodelio kavos? Deja, karštus pyragus pagaminti gali būti sunku, ypač jeigu neturite daug kulinarinės patirties. Laimė, nekepti pyragai tikrai įveikiami kiekvienam, tad dalinamės paprastais ir gardžiais receptais.

 

Žemės riešutų sviesto

 

16 porcijų

100 g 432 kcal

Ruošti 3,5 val.

 

PAGRINDUI:

  •  250 g šokoladinių sausainių
  •  60 g sviesto

ĮDARUI:

  •  115 g rikotos
  •  100 g miltelinio cukraus
  •  120 g žemės riešutų sviesto
  •  125 ml pieno

PAPUOŠTI:

  •  100 g žemės riešutų sviesto
  •  50 g šokolado
  •  40 g sviesto
  •  Žemės riešutų papuošti
 

GAMINIMAS. Sausainius sutrinti iki smulkių trupinių ir sumaišyti su sviestu. Gauta trupinių mase tolygiai padengti indą nuimamais kraštais, pridengti maistine plėvele ir 30 min. dėti į šaldiklį. Paruošti įdarą: rikotą sumaišyti su milteliniu cukrumi, žemės riešutų sviestu, pienu. Šią masę pilti ant sustingusio pyrago pagrindo. 2,5 val. dėti į šaldytuvą. Viršų tolygiai aptepti riešutų sviestu. Šokoladą išlydyti su sviestu ir juo apšlakstyti pyragą. Papuošti žemės riešutais. Prieš patiekiant 30 min. palaikyti šaldytuve.

 

Chocolate,,Caramel,,Nougat,And,Peanut,Layered,Cake,,Square

 

Bananinis

 

8 porcijos

100 g 410 kcal

Ruošti 3 val.

 

PAGRINDUI:

  •  200 g vanilinių sausainių
  •  2 šaukštai granuliuoto cukraus
  •  75 g sviesto

ĮDARUI IR VIRŠUTINIAM SLUOKSNIUI:

  •  4 bananai
  •  400 g saldinto sutirštinto pieno
  •  180 ml pieno
  •  Karamelinio padažo papuošti
  •  Truputį juodojo šokolado papuošti
 

GAMINIMAS. Sausainius susmulkinti iki smėlio tekstūros trupinių, sumaišyti su cukrumi ir užpilti lydytu sviestu. Gerai išmaišyti iki vientisos masės. Paskleisti į skardą, gerai suploti ir suformuoti tvirtą pagrindą. Trupinių sluoksnis turėtų dengti ne tik dugną, bet ir kraštus bent porą centimetrų. Gautą pagrindą 30 min. dėti į šaldiklį. Paruošti įdarą: du bananus sutrinti iki tyrelės ir sumaišyti su saldintu bei paprastu pienu. Viską išplakti elektriniu plakikliu iki standžių putų.

 

Likusius bananus supjaustyti riekelėmis ir iškloti trupininio pagrindo dugną. Ant viršaus užpilti 3/4 paruošto įdaro ir 2 val. dėti į šaldytuvą. Likusį įdarą šaldyti, kad atvėstų ir sutvirtėtų. Supilti į konditerinį maišelį ir papuošti pyrago viršų. Apšlakstyti karamelės padažu ir apibarstyti smulkiai tarkuotu šokoladu. Skaniausia patiekti vėsų.

 

Traditional,Banoffee,Pie,With,Fresh,Bananas,,Whipped,Cream,,Chocolate,,Coffee

   

Sūrpyragis su uogomis

 

8 porcijos

100 g 452 kcal

Ruošti 5 val.

 

PAGRINDUI:

  •  500 g neutralaus skonio krekerių
  •  100 g sviesto

ĮDARUI IR PAPUOŠTI:

  •  230 g kreminio sūrio be priedų
  •  400 g saldinto sutirštinto pieno
  •  80 ml citrinų sulčių
  •  Šaukštelis vanilės
  •  250 g vyšnių uogienės
 

GAMINIMAS. Krekerius sutrinti iki smulkių trupinių ir sumaišyti su lydytu sviestu. Gauta mase iškloti skardą ir stipriai suslėgti. Dėti 30 min. į šaldiklį. Paruošti įdarą: sūrį sumaišyti su saldintu pienu ir išplakti elektriniu plakikliu iki purios masės. Įmaišyti citrinos sultis, vanilę. Paruoštą įdarą supilti ant pyrago pagrindo ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Patiekti papuošus vyšnių uogiene.

 

A,Classic,Plain,No,Bake,Cherry,Cheesecake,In,A,Graham

 

Šokoladinis su riešutais

 

10 porcijų

100 g 524 kcal

Ruošti 2 val.

 

  •  300 g graikinių riešutų
  •  400 g datulių be kauliukų
  •  150 g džiovintų figų
  •  100 g nesaldintos kakavos miltelių
  •  Šaukštelis maltos aitriosios paprikos
  •  Šaukštelis cinamono
  •  Žiupsnelis druskos
  •  100 g juodojo šokolado
  •  50 g kokosų aliejaus
 

GAMINIMAS. Riešutus, datules ir figas permalti – turi išeiti vientisa masė. Suberti kakavą, papriką, cinamoną, pasūdyti. Gerai išmaišyti. Gautą masę tolygiai paskirstyti kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir stipriai suslėgti. Dėti 30 min. į šaldytuvą. Šokoladą išlydyti kartu su kokosų aliejumi, gautu glaistu aplieti pyragą ir dar 1 val. šaldyti.

 

No-bake,Chocolate,Squares

   

Karamelinis vaflių

 

16 porcijų

100 g 331 kcal

Ruošti 8,5 val.

 

  •  50 g juodojo šokolado
  •  2 šaukšteliai kokosų aliejaus
  •  Žiupsnelis druskos
  •  500 g karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno
  •  10 apvalių vaflių lakštų
  •  Smulkintų žemės riešutų papuošti
 

GAMINIMAS. Šokoladą išlydyti kartu su kokosų aliejumi, pasūdyti. Sudėti karamelizuotą pieną ir gerai išmaišyti. Gauta mase pertepti vaflių lakštus, susluoksniuoti vieną ant kito. Aptepti ir pyrago viršų bei kraštus. Apibarstyti riešutais ir mažiausiai 8 val. dėti į šaldytuvą.

 

Appetizing,Piece,Of,Waffle,Cake,With,Condensed,Milk,And,Salted

   

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė