Nekepti pyragai: greitai, lengvai ir skaniai
2023-02-10 15:13Kas galėtų atsispirti gabalėliui naminio pyrago prie garuojančio puodelio kavos? Deja, karštus pyragus pagaminti gali būti sunku, ypač jeigu neturite daug kulinarinės patirties. Laimė, nekepti pyragai tikrai įveikiami kiekvienam, tad dalinamės paprastais ir gardžiais receptais.
Žemės riešutų sviesto
16 porcijų
100 g 432 kcal
Ruošti 3,5 val.
PAGRINDUI:
- 250 g šokoladinių sausainių
- 60 g sviesto
ĮDARUI:
- 115 g rikotos
- 100 g miltelinio cukraus
- 120 g žemės riešutų sviesto
- 125 ml pieno
PAPUOŠTI:
- 100 g žemės riešutų sviesto
- 50 g šokolado
- 40 g sviesto
- Žemės riešutų papuošti
GAMINIMAS. Sausainius sutrinti iki smulkių trupinių ir sumaišyti su sviestu. Gauta trupinių mase tolygiai padengti indą nuimamais kraštais, pridengti maistine plėvele ir 30 min. dėti į šaldiklį. Paruošti įdarą: rikotą sumaišyti su milteliniu cukrumi, žemės riešutų sviestu, pienu. Šią masę pilti ant sustingusio pyrago pagrindo. 2,5 val. dėti į šaldytuvą. Viršų tolygiai aptepti riešutų sviestu. Šokoladą išlydyti su sviestu ir juo apšlakstyti pyragą. Papuošti žemės riešutais. Prieš patiekiant 30 min. palaikyti šaldytuve.
Bananinis
8 porcijos
100 g 410 kcal
Ruošti 3 val.
PAGRINDUI:
- 200 g vanilinių sausainių
- 2 šaukštai granuliuoto cukraus
- 75 g sviesto
ĮDARUI IR VIRŠUTINIAM SLUOKSNIUI:
- 4 bananai
- 400 g saldinto sutirštinto pieno
- 180 ml pieno
- Karamelinio padažo papuošti
- Truputį juodojo šokolado papuošti
GAMINIMAS. Sausainius susmulkinti iki smėlio tekstūros trupinių, sumaišyti su cukrumi ir užpilti lydytu sviestu. Gerai išmaišyti iki vientisos masės. Paskleisti į skardą, gerai suploti ir suformuoti tvirtą pagrindą. Trupinių sluoksnis turėtų dengti ne tik dugną, bet ir kraštus bent porą centimetrų. Gautą pagrindą 30 min. dėti į šaldiklį. Paruošti įdarą: du bananus sutrinti iki tyrelės ir sumaišyti su saldintu bei paprastu pienu. Viską išplakti elektriniu plakikliu iki standžių putų.
Likusius bananus supjaustyti riekelėmis ir iškloti trupininio pagrindo dugną. Ant viršaus užpilti 3/4 paruošto įdaro ir 2 val. dėti į šaldytuvą. Likusį įdarą šaldyti, kad atvėstų ir sutvirtėtų. Supilti į konditerinį maišelį ir papuošti pyrago viršų. Apšlakstyti karamelės padažu ir apibarstyti smulkiai tarkuotu šokoladu. Skaniausia patiekti vėsų.
Sūrpyragis su uogomis
8 porcijos
100 g 452 kcal
Ruošti 5 val.
PAGRINDUI:
- 500 g neutralaus skonio krekerių
- 100 g sviesto
ĮDARUI IR PAPUOŠTI:
- 230 g kreminio sūrio be priedų
- 400 g saldinto sutirštinto pieno
- 80 ml citrinų sulčių
- Šaukštelis vanilės
- 250 g vyšnių uogienės
GAMINIMAS. Krekerius sutrinti iki smulkių trupinių ir sumaišyti su lydytu sviestu. Gauta mase iškloti skardą ir stipriai suslėgti. Dėti 30 min. į šaldiklį. Paruošti įdarą: sūrį sumaišyti su saldintu pienu ir išplakti elektriniu plakikliu iki purios masės. Įmaišyti citrinos sultis, vanilę. Paruoštą įdarą supilti ant pyrago pagrindo ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Patiekti papuošus vyšnių uogiene.
Šokoladinis su riešutais
10 porcijų
100 g 524 kcal
Ruošti 2 val.
- 300 g graikinių riešutų
- 400 g datulių be kauliukų
- 150 g džiovintų figų
- 100 g nesaldintos kakavos miltelių
- Šaukštelis maltos aitriosios paprikos
- Šaukštelis cinamono
- Žiupsnelis druskos
- 100 g juodojo šokolado
- 50 g kokosų aliejaus
GAMINIMAS. Riešutus, datules ir figas permalti – turi išeiti vientisa masė. Suberti kakavą, papriką, cinamoną, pasūdyti. Gerai išmaišyti. Gautą masę tolygiai paskirstyti kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir stipriai suslėgti. Dėti 30 min. į šaldytuvą. Šokoladą išlydyti kartu su kokosų aliejumi, gautu glaistu aplieti pyragą ir dar 1 val. šaldyti.
Karamelinis vaflių
16 porcijų
100 g 331 kcal
Ruošti 8,5 val.
- 50 g juodojo šokolado
- 2 šaukšteliai kokosų aliejaus
- Žiupsnelis druskos
- 500 g karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno
- 10 apvalių vaflių lakštų
- Smulkintų žemės riešutų papuošti
GAMINIMAS. Šokoladą išlydyti kartu su kokosų aliejumi, pasūdyti. Sudėti karamelizuotą pieną ir gerai išmaišyti. Gauta mase pertepti vaflių lakštus, susluoksniuoti vieną ant kito. Aptepti ir pyrago viršų bei kraštus. Apibarstyti riešutais ir mažiausiai 8 val. dėti į šaldytuvą.
Autorius Jūratė Survilė