Astrologijoje kiekvienas Zodiako ženklas, pagal planetų ir žvaigždžių išsidėstymą, siejamas su tam tikra žmogaus kūno dalimi. Pagal tai nusakomi ne tik charakterio bruožai, bet ir būdingiausi sveikatos sutrikimai, mitybos įpročiai, teikiamos sveikos gyvensenos rekomendacijos.

 

dieta

Avinas (03.21-04.19). Jautrios yra galvos ir veido – uoslės, regos, skonio receptorių – sritys. Avinai serga retai, tačiau dėl skubėjimo ir neatidumo, jiems sunkiai sekasi išvengti įvairių traumų.

   

Šio Zodiako ženklo atstovų gyvenimo tempas, paparastai yra labai įtemptas ir aktyvus, todėl neretai juos kamuoja nuotaikų svyravimai, depresija, nuovargis. Avinų energingumui ir emocinei pusiausvyrai išlaikyti būtina subalansuota mityba.

   

Avinai turėtų vengti raudonos mėsos, sūrių gaminių, gazuotų, energetinių, alkoholinių ir kitų širdies darbą stimuliuojančių gėrimų. Į mitybos racioną derėtų įtraukti daugiau kalio fosfato turinčių produktų – burokėlių, ridikėlių, kopūstų, svogūnų, lapinių salotų, špinatų, obuolių, bananų, citrinų, graikinių riešutų. Šis mineralas teigiamai veikia nuotaiką, padeda išvengti galvos skausmų, mažina nervingumą. Taip pat vertėtų dažniau valgyti įvairių grūdų produktus, liesus pieno gaminius – varškę, jogurtą, sūrius. Iš mėsos patiekalų Avinams naudinga yra veršiena, vištiena, iš žuvies – plekšnė, kardžuvė, lašiša.

   

Šio Zodiako ženklo atstovams svarbiausia rasti laiko reguliariai pavalgyti. Rekomenduojama maistu mėgautis lėtai, negalvoti apie problemas. Taip pat svarbu pakankamai laiko skirti miegui, atsipalaidavimui – tai padeda susigrąžinti emocinę pusiausvyrą.

 

Jautis (04.20-05.20). Jautrios sritys – ausys, gerklė, balso stygos, tonzilės, skydliaukė.

   

Jaučiai mėgsta skaniai ir sočiai pavalgyti, sunkiai atsisipiria saldumynams ir riebam maistui. Deja, žmonės gimę po šiuo Zodiako ženklu, greita medžiagų apykaita pasigirti negali, todėl neretai kenčia nuo antsvorio.

   

Jaučiams rekomenduojama atsisakyti riebaus, rūkyto maisto, vengti energetinių, gazuotų, saldžių, alkoholinių, ir kitokių, širdies darbą stimuliuojančių gėrimų. Į mitybos racioną derėtų įtraukti natrio sulfato turinčių produktų – burokėlių, žiedinių kopūstų, krienų, špinatų, agurkų, moliūgų, spanguolių, riešutų. Ši druska atsakinga už vandens pašalinimą iš gyvų ląstelių, o esant trūkumui skysčiai sulaikomi, todėl gali pasireikšti  kaklo, nugaros, kepenų srities skausmai, varginti galūnių tinimas. Taip pat Jaučiams būtina gerti daug vandens, nes jis valo, tonizuoja organizmą, gerina medžiagų apykaitą. Metabolizmo procesus spartinti padeda ir aštrus maistas, todėl meksikiečių ir kinų virtuvės – puikus pasirinkimas Jaučiams!  Kad nevargintų skydliaukės sutrikimai, reikėtų daugiau jodo turinčių produktų – žuvies, jūros gėrybių. Taip pat nepamiršti į mitybos racioną įtraukti kiaušinių, pupelių, įvairių sriubų, daržovių, nesaldžių vaisių, iš mėsos patiekalų patariama dažniau rinktis – paukštieną.

 

Jaučiai turėtų maitintis reguliariai, mažomis porcijomis, valgyti neskubėdami, mėgaudamiesi maistu.

 

Dvyniai (05.21-06.21). Labiausiai pažeidžiamos sritys – rankos, plaučiai, nervų sistema. Taip pat dažnai vargina įvairios alergijos.

   

Dvyniai neretai pamiršta pavalgyti, yra linkę maitintis tuo, kas po ranka „pakliūva“. Netaisyklinga mityba alina organizmą, todėl auga svoris, kurį šio Zodiako ženklo atstovams numesti paprastai sekasi sunkiai.

   

Dvyniams rekomenduojama vengti saldaus ir riebaus maisto, egzotinių citrusinių vaisių. Sveikata besiskundžiantiems šio Zodiako ženklo atstovams derėtų atsisakyti mėsos patiekalų, taip pat kavos ir energetinių gėrimų. Vietoj jų, puikiai tinka raminančios žolelių arbatos. Nervų sistemą stiprina B grupės vitaminai. Jų yra kiaušiniuose, juodoje duonoje, piene, varškėje, pasukose. Taip pat tinka – migdolai, greipfrutai, razinos, įvairios riebios žuvys. Palaikyti sveiką kraujotaką, plaučius ir bronchus padeda kalio chloridas. Šio mineralo gausu burokėliuose, morkose, pomidoruose, persikuose, abrikosuose, slyvose, ruduosiuose laukiniuose ryžiuose, smidruose, salieruose, špinatuose.

   

Dvyniams reikėtų maitintis reguliariai, mažomis porcijomis ir svarbiausia rinktis įvairų maistą. Taip pat stengtis neperkrauti nervų sistemos – skirti pakankamai laiko poilsiui, atsipalaidavimui, stengtis ramiau reaguoti į išorinius dirgiklius.

 

Vėžys (06.22-07.22). Jautrios šio zodiako ženklo sritys – krūtinė, pilvas.

 

Vėžiai linkę nerimauti, jaudintis, neretai negatyvias emocijas bando malšinti dideliais kiekiais maisto. Jiems nesvetimi skrandžio negalavimai, opos. Vėžiai vyresniame amžiuje turi didesnę riziką nutukti nei kiti zodiako ženklai.

   

Vėžiams reikėtų vengti krakmolingų, saldžių, sūrių produktų – tai skatina pilvo pūtimą ir skausmus, vidurių užkietėjimą, galūnių tinimą. Taip pat, aštrių prieskonių, ypač krienų, pipirų.  Šio Zodiako ženklo atstovams patariama atsisakyti alkoholio, energetinių gėrimų.

   

Vėžiams reikalingiausia druska – kalcio fluoridas. Esant šio mineralo trūkumui, gali pasirekšti venų varikozė, dantenų ir akių susirgimai. Todėl derėtų dažniau valgyti kiaušinių trynius, burokėlius, nesūdytus riešutus, austres, žuvies ir pilno grūdo rugių gaminius. Taip pat į mitybos racioną reikėtų įtraukti daug kalcio turinčių produktų – pieną, varškę, lydytus sūrius, žalias lapines daržoves. Sveiką nervų sistemą ir skrandį padeda palaikyti ridikėliai, žirneliai, aguročiai. Taisyklingoje Vėžių mityboje kasdien privalo būti vaisių, daržovių ir liesos mėsos – vištienos, jautienos, veršienos.

   

Vėžiai turėtų maitintis bent 5 kartus per dieną mažomis porcijomis, kaskart tuo pačiu metu. Taip pat svarbu skirti pakankamai laiko miegui, atsipalaidavimui. Toks režimas padės pagerinti psichinę ir fizinę būseną, sureguliuoti kūno svorį.

 

Liūtas (07.23-08.22). Labiausiai pažeidžiamos sritys – stuburas, nugara, širdis.

 

Liūtai mėgsta skaniai ir sočiai pavalgyti, jiems sunkiai sekasi laikytis dietų. Šio Zodiako ženklo greitai užsidega, yra labai emocionalūs, dažnai nepagrįstai nervinasi ir nerimauja. Sulaukę vyresnio amžiaus, turi didesnę riziką patirti infarktą nei kiti Zodiako ženklai.

   

Liūtams dėrėtų vengti riebaus maisto, taip pat saldumynų, baltos duonos gaminių. Reikėtų  atsisakyti kavos, arbatos, energetinių ir kitokių širdies darbą stimuliuojančių gėrimų.

   

Dažniausiai šio Zodiako ženklo atstovams trūksta magnio ir jo druskų. Todėl sveikos širdies ir nervų sistemos palaikymui, į mitybos racioną reikėtų įtraukti jūros gėrybes, kviečius, ryžius, avižas, grikius, graikinius riešutus, saulėgrąžų sėklas, figas, citrinas, obuolius, persikus, kokosų riešutus, burokėlius, smidrus, kiaušinių trynius. Kraujotakos sistemos stiprinimui puikiai tinka nenugriebtas pienas, jautiena, aviena, paukštiena. Taip pat valgiaraštį reikėtų papildyti daug geležies turinčiais produktais (špinatai, razinos, datulės). Apelsinai ir kriaušės padeda sumažinti nervinę įtampą.

   

Liūtams reikėtų valgyti mažomis porcijomis, reguliariai, kaskart tuo pačiu laiku – griežtai laikantis grafiko. Taip pat svarbu skirti pakankamai laiko poilsiui, atsipalaidavimui, stengtis ramiau reaguoti į išorinius dirgiklius. Visuose gyvenimo dalykuose reikia palaikyti pusiausvyrą, discipliną ir saikingumą!

 

Mergelė (08.23-09.22). Jautriausios vietos – nervų sistema ir žarnynas.

 

Mergelės paprastai yra aktyvios, nuolat skubančios, šiek tiek pedantiškos asmenybės. Dažnai kamuoja ligos, susijusios su netinkama mityba, mikroelementų trūkumu, polinkiu perdėtai nerimauti dėl sveikatos.

   

Mergelėms reikėtų riboti šokoladų, įvairių padažų, keptų, riebių, aštrių gaminių vartojimą. Taip pat vengti valgyti labai karštą maistą. Cukrų patariama keisti medumi. Negalima piknaudžiauti energetiniais, gazuotais, saldiklių turinčiais gėrimais.

   

Dažniausiai šio Zodiako ženklo atstovams trūksta kalio sulfato. Todėl valgiaraštį derėtų papildyti žaliomis lapinėmis daržovėmis, avižomis, migdolais, sūriu, bananais,apelsinais, citrinomis, jautiena, ėriena. Taip pat dažniau valgyti sveikus ir lengvai virškinamus produktus – kukurūzų duoną, jogurtą, ruduosius ryžius, varškę. Iš mėsos produktų tinka – liesa ėriena, jautiena, vištiena. Turintys odos problemų į mitybos racioną gali įtraukti melionus, papajas, obuolius, kriaušes, taip pat ir citrinų sultis. Mergelėms būtina per dieną išgerti bent 8 stiklines negazuoto mineralinio vandens.

   

Mergelės į valgymą turėtų žiūrėti kaip į tam tikrą ritualą – lėtai kramtyti, mėgautis kiekvienu kąsneliu. Taip pat svarbu susireguliuoti miego režimą, stengtis nepervargti ir kuo mažiau nerimauti.

 

Svarstyklės (09.23-10.22). Jautrios šio ženklo atstovų sritys –nugaros apačia, sėdmenys, inkstai.

 

Svarstyklės yra dirglios, lengvai emociškai pažeidžiamos asmenybės. Jos visada ieško harmonijos ir pusiausvyros, tačiau neretai nukrypstama į kraštutinumus. Tokia pati situacija ir su mityba bei sveikata – nuo perdėto kalorijų ribojimo iki persivalgymų.

   

Šio Zodiako ženklo atstovams derėtų vengti saldaus, riebaus maisto, atsisakyti gazuotų, energetinių, alkoholinių ir kitokių širdies darbą stimuliuojančių gėrimų.

   

Dažniausiai Svarstyklėms trūksta natrio fosfato, todėl gali pasireikšti odos bėrimai, nemalonus burnos kvapas, traukuliai, sąnarių skausmai.  Derėtų valgiaraštį papildyti daug šio mineralo turinčiais produktais – tai obuoliai, braškės, razinos, migdolai, kukurūzai, morkos, ridikai, pomidorai, kviečiai, avižos. Taip pat vertėtų dažniau valgyti keptus žuvies ir paukštienos (retai – jautienos ir kiaulienos) patiekalus, įvairias jūros gėrybes, neriebius sūrius, varškę, pieną. Subalansuotai Svarstyklių mitybai kasdien yra būtini vaisiai ir daržovės, bent 8 stiklinės negazuoto mineralinio vandens – valo, tonizuoja organizmą, gerina medžiagų apykaitą.

 

Šio Zodiako ženklo atstovai turi atidžiai rūpintis mityba – valgyti reguliariai, rinktis įvairų maistą, vengti didelių porcijų, ypač vakarieniaudami.  Taip pat skirti pakankamai laiko poilsiui, meditavimui.

 

Skorpionas (10.23-11.21). Pažeidžiamausia šio Zodiako ženklo atstovų vieta – lytinė sistema.

 

Skorpionai seksualinėje sferoje yra labai  kūrybingi ir išradingi. Jie turi stiprų libido, todėl neretai pasiduoda neapgalvotiems geismams. Skorpionams dažniau nei kitiems zodiako ženklams pasitaiko šlapimo takų infekcijų, lytinių organų ligų ir sutrikimų. Daugelio negalavimų priežastys yra negatyvios emocijos.

   

Šio Zodiako ženklo atstovams derėtų vengti riebaus maisto, gazuotų ir energetinių, ypač alkoholinių gėrimų.

 

Dažniausiai Skorpionams trūksta kalcio sulfato, todėl gali rastis odos bėrimų, skrandžio opų, kamuoti deginantys burnos, gerklės skausmai, kilti vaisingumo problemų. Į mitybos racioną reikėtų įtraukti daug šio mineralo turinčių produktų – smidrų, žiedinių kopūstų, ridikų, svogūnų, pomidorų, figų, juodųjų vyšnių, čederio sūrio, saulėgrąžų sėklų, žalių lapinių daržovių. Daugiau vartoti produktų, turinčių daug kalcio – varškės, pieno, jogurto, sūrio. Subalansuotai mitybai ir gerai nuotaikai būtina valgyti įvairias riebias žuvis, jūros gėrybes, lęšius, migdolus, graikinius riešutus, obuolius, bananus, ananasus, burokėlius.

 

Skorpionai turėtų maitintis reguliariai, mažomis porcijomis. Šiems Zodiako ženklo atstovams reikia vengti persivalgymų, ypatingai vakarienės metu – derėtų rinktis lengvai virškinamus, nekaloringus gaminius. Taip pat svarbu stengtis mažiau jaudintis ir nervintis.

 

Šaulys (11.22-12.21). Labiausiai pažeidžiamos šio Zodiako ženklo sritys – klubai, šlaunys, kepenys.

   

Vyresniame amžiuje Šauliai turi didelį polinkį tukti, dažniausiai papildomi kilogramai kaupiasi ant pilvo ir klubų, vargina lėtiniai šių sričių skausmai. Neretai šių Zodiako ženklo atstovų yra jautri nervų sistema.

   

Šauliams reikėtų vengti riebaus, krakmolingo, sūraus maisto, sunkiai virškinamų padažų, taip pat atsisakyti arba labai riboti grietinėlės, sviesto saldumynų ir šokolado vartojimą. Ypač šio Zodiako ženklo atstovams žalingas alkoholis.

   

Dažniausiai Šauliams trūksta silicio. Šis mineralas palaiko sveiką nervų sistemą, kaulus, lygią odą, stiprius plaukus ir nagus. Jo yra žaliose lapinėse daržovėse, paprikose, figose, braškėse, kriaušėse, obuoliuose, bulvėse, moliūguose ir saulėgrąžų sėklose, nesmulkintų grūdų košėse, kiaušinių tryniuose. Taip pat Šauliai su maistu turėtų gauti daug kokybiškų baltymų, kurių yra paukštienoje, žuvyse. Papildomai reikėtų valgyti burokėlių, pomidorų, slyvų, vyšnių, apelsinų, citrinų, gerti lieso pieno ir jogurto.

 

Rekomenduojama maitintis mažiausiai 4 kartus per dieną, išgerti bent 8 stiklines negazuoto mineralinio vandens. Taip pat svarbu rasti laiko malonioms, džiaugsmą teikiančioms veikloms, atsipalaidavimui.

 

Ožiaragis (12.22-01.19). Labiausiai pažeidžiamos šio Zodiako ženklo atstovų vietos – kaulai, sąnariai, keliai, dantys.

   

Ožiaragiai mėgsta įmantrius ir gurmaniškus patiekalus, neretai persivalgo. Jų mityboje neretai pritrūksta įvairovės – kaskart renkasi tuos pačius mėgstamus produktus, kol patiems nepabosta. Dažna ožiaragų problema – nevaldomas potraukis maistui ir nutukimas.

   

Šio Zodiako ženklo atstovai turėtų vengti riebaus ir aštraus maisto, saldumynų, šokoladų, atsisakyti kavos, alkoholio. Silpnos sveikatos Ožiaragiams rekomenduojama nevalgyti mėsos patiekalų.

 

Dažniausiai trūksta kalcio fosfato, todėl gali pasireikšti skydliaukės veiklos sutrikimai, padidėti nervingumas, susilpnėti dėmesio koncentracija. Į mitybos racioną reikėtų įtraukti apelsinus, citrinas, figas, salierus, brokolinius kopūstus, špinatus, bulves, migdolus, avižas, laukinius ruduosius ryžius. Ožiaragiai kasdien turėtų valgyti šviežius vaisius ir daržoves, žuvies patiekalus, kiaušinius, sūrį, pasukas, jogurtą.

   

Rekomenduojama valgyti bent 5 kartus per dieną, saikingomis porcijomis, vengti vakarinių persivalgymų ir naktinių užkandžiavimų. Skirti pakankamai laiko poilsiui.

 

Vandenis (01.20-02.18). Jautrios sritys – kulkšnys, blauzdos, kraujotakos sistema.  Taip pat neretai kamuoja nervų ligos.

 

Vandeniai yra darbščios, energingos ir aktyvios asmenybės. Dažnai pamiršta pavalgyti, renkasi greitus, kaloringus, nesveikus užkandžius, pritrūksta motyvacijos rūpintis figūra.

   

Šio Zodiako ženklo atstovams reikia vengti saldumynų, kaloringų ir riebių patieklų. Vertėtų sumažinti druskos ir kavos vartojimą. Vietoj pastarosios dažniau rinktis raminančių žolelių arbatas.

   

Dažniausiai šio Zodiako ženklo atstovams trūksta natrio chlorido, todėl gali pasireikšti virškinamojo trakto ir inkstų veiklos sutrikimai, gerklės skausmai. Derėtų į mitybos racioną įtraukti omarus, tunus, vištieną, veršieną, špinatus, ridikus, salierus, kopūstus, kukurūzus, moliūgus, lęšius, obuolius, persikus, kriaušes, citrinas, apelsinus, migdolus ir graikinius riešutus.  Taip pat dažniau reikėtų valgyti burokus, morkas, paprikas, pomidorus, braškes, figas. Papildomai – varškės sūrius, jogurtą, laukinius ruduosius ryžius, kviečius, pilno grūdo juodą duoną.

   

Vandeniams būtina keisti mitybos įpročius. Reikia valgyti reguliariai, mažiausiai 4 kartus per dieną, kaskart tomis pačiomis valandomis, rinktis įvairų maistą. Per dieną būtina išgerti mažiausiai 8 stiklines negazuoto mineralinio vandens.

 

Žuvys (02.19-03.20). Jautrios sritys – limfinė ir endokrininė sistemos, pėdos. Dėl silpno imunineto dažnai serga peršalimo ligomis. Taip pat neretai pasitaiko nervų ir psichikos sutrikimų.

   

Šio Zodiako ženklo atstovai dažniausiai mėgsta jiems netinkančius produktus, be to, yra linkę negatyvias emocijas slopinti maistu, todėl dažnai persivalgo. Jiems sunkiai sekasi laikytis griežtų dietų.

 

Derėtų vengti riebaus maisto, sumažinti druskos vartojimą, atsisakyti kavos ir alkoholio.

   

Dažniausiai Žuvims trūksta geležies fosfato, dėl to atsiranda virškinimo sutrikimų, vargina karščio bangos, mažakraujystė. Į valgiaraštį derėtų įtraukti kepenėles, liesą keptą jautieną, vištieną, avieną, jūrų gėrybes, žalius kiaušinių trynius. Taip pat geležies yra šviežiose žemuogėse, vynuogėse, obuoliuose, persikuose, apelsinuose, citrinose, abrikosuose, migdoluose, pistacijose, kedrinėse pinijose, džiovintose pupelėse, nekepintose moliūgų sėklose.  Nepamiršti valgyti natūralių varškės gaminių ir jogurtų.

   

Puiki savijauta ir sveikata priklauso nuo taisyklingos mitybos, reguliaraus valgymo. Būtina išgerti bent 8 stiklines vandens. Norintiems sulieknėti ypač rekomenduojamos kopūstų sultys. Taip pat svarbu skirti laiko poilsiui, vengti stresinių situacijų, stengtis ramiau reaguoti į išorinius dirgiklius.