81 % britų atsibosta per pietų pertrauką valgyti visada tą patį. Idėjų, kaip pakeisti nusibodusį valgiaraštį galima semtis iš kitų šalių. Štai britų prekių tiekimo biurams bendrovė „Viking“ atliko apklausą ir išsiaiškino, ką paprastai valgo žmonės dešimtyje skirtingų šalių. Įdomu, ką mėgsta valgyti pietums lietuviai. Tyrimai ir apklausos rodo, kad vis daugiau žmonių pietums renkasi salotas, lietuviai taip pat mėgsta įvairias sriubas, bulvinius patiekalus, kiaulieną.

 

pietus

10 populiariausių idėjų pietums iš viso pasaulio:

 
  • Prancūzija: sumuštinis su sviestu ir kumpiu, obuolių pyragas ir stiklinė vandens.
 
  • Turkija: pita su špinatais ir feta, kava.
 
  • Nyderlandai: sumuštinis su Gaudos sūriu, obuolys ir vynuogės.
 
  • Brazilija: feijoada arba braziliškas pupelių troškinys su ryžiais ir kokosų vandeniu.
 
  • Italija: makaronai su tunu, alyvuogėmis ir šviežiais pomidorais, salotomis bei espreso kava.
 
  • Indija: ryžiai ir mungo pupuolių, žirnių ir bulvių troškinys su kariu, saagwala arba troškinys su vištiena, čapačiai (rupių kvietinių miltų paplotėliai), „Chai“ arbata.
 
  • Austrija: šnicelis su salotomis ir bulvėmis su žalumynais.
 
  • Vokietija: aštri dešrelė su gruzdintomis bulvytėmis, obuolys, kava ir vanduo.
 
  • Anglija: porų ir bulvių sriuba, sumuštinis su tunu, šokoladiniai saldainiai ir kava.
 
  • JAV: „Pepperoni“ pica, šokoladiniai ledai, spalvoti dražė – vaisių skonio kramtomieji saldainiai ir kokakola.