Besirūpinantys sveikata ir dailia figūra įprastai stengiasi atsisakyti desertų. Juose gausu cukraus – nei sveika, nei palanku grakščioms kūno linijoms. Ne visada! Išbandome nekaloringus, bet ne mažiau gardžius desertus, kuriuos sau leisti gali kiekvienas!

 

Persikiniai ledai

 

4 porcijos

100 g 72 kcal

Ruošti 2,5 val.

 
  • 500 g konservuotų persikų
  • 200 ml vanilinio jogurto
  • 40 g agavų sirupo
  • Keli mėtų lapelai

GAMINIMAS. Persikus sutrinti elektriniu trintuvu iki tyrės. Sumaišyti su jogurtu, agavų sirupu ir smulkintais mėtų lapais. Viską išplakti. Turi išeiti grietinėlės konsistencijos masė. Ją bent 2 val. dėti į šaldymo kamerą, kad sustingtų. Patiekti papuošus mėtomis.

 

Homemade,Sweet,Peach,Ice,Cream.,Peach,Gelato,Balls,In,Small

 

Kepti bananai su sezamais

 

4 porcijos

100 g 190 kcal

Ruošti 30 min.

 
  •  4 bananai
  •  50 g medaus
  •  Žiupsnelis malto muskato
  •  50 g sezamų sėklų
  •  30 g sviesto

GAMINIMAS. Bananus nulupti ir supjaustyti maždaug 4 cm ilgio gabalėliais. Apvolioti ištirpintu medumi, apibarstyti muskatu ir apvolioti sezamų sėklomis. Išdėlioti skardoje, išteptoje sviestu. Kepti 15–20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti karštus.

 

Golden,Brown,Fried,Bananas,-,Thai,Snack

 

Kavos panakota

 

6 porcijos

100 g 109 kcal

Ruošti 5 val.

 
  •  200 ml stiprios kavos
  •  15 g želatinos
  •  150 ml neriebaus vanilinio jogurto
  •  150 ml neriebaus pieno
  •  30 ml brendžio
  •  Žiupsnelis cinamono
  •  100 ml plakamosios grietinėlės
  •  50 g rudojo cukraus
  •  Mėtų lapų puošti

GAMINIMAS. Į 50 ml kavos suberti želatiną, išmaišyti ir leisti apie 5 min. brinkti. Per tą laiką likusią kavą sumaišyti su jogurtu, pienu, brendžiu ir cinamonu.

 

Kavoje išbrinkusią želatiną šiek tiek pakaitinti, kad visiškai ištirptų. Toliau maišant supilti į kavos, jogurto ir pieno masę.

 

Grietinėlę išplakti su cukrumi ir atsargiai įmaišyti į bendrą masę. Ją supilstyti į indelius ir bent 4 val. dėti į šaldytuvą. Patiekti išėmus iš indelių ir papuošus mėtomis. Papildomai galima aplieti lydytu juoduoju šokoladu.

 

Coffee,Panna,Cotta,Under,Chocolate,Topping

 

Ryžių pudingas

 

2 porcijos

100 g 157 kcal

Ruošti 15 min.

 
  • 150 g virtų ryžių
  • 180 ml migdolų pieno
  • 50 g migdolų miltų
  • Ketvirtis šaukštelio cinamono (+ puošti)
  • Šaukštelis medaus
  • Migdolų ir mėtų lapų puošti

GAMINIMAS. Ryžius, migdolų pieną, migdolų miltus ir cinamoną supilti į puodą ir maišant lėtai kaitinti, kol masė sutirštės. Įmaišyti medų. Masę sudėti į serviravimo indelius. Patiekti papuošus cinamonu, migdolais ir mėtomis.

 

Creamy,Rice,Pudding,Topped,With,Cinnamon,And,Almond,Served,In

 

Keptos kriaušės

 

2 porcijos

100 g 149 kcal

Ruošti 30 min.

 
  • 40 g mėgstamų riešutų mišinio
  • 40 g razinų
  • Šaukštas medaus
  • Šaukštas sviesto
  • Šaukštas agavų sirupo
  • 2 kriaušės

GAMINIMAS. Riešutus kelias minutes skrudinti sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus aromatas. Šiek tiek susmulkinti ir sumaišyti su razinomis bei medumi.

 

Kriaušes perpjauti pusiau, išskobti vidų. Į ertmes pridėti įdaro.

 

Sviestą išlydyti ir sumaišyti su agavų sirupu. Apšlakstyti kriaušes. Kepti 15–20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti karštas.

 

Sweet,Baked,Pears,With,Honey,,Walnuts,,Almond,Cranberries,And,Cinnamon

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė