Desertai be nuodėmės
2024-04-05 09:38Besirūpinantys sveikata ir dailia figūra įprastai stengiasi atsisakyti desertų. Juose gausu cukraus – nei sveika, nei palanku grakščioms kūno linijoms. Ne visada! Išbandome nekaloringus, bet ne mažiau gardžius desertus, kuriuos sau leisti gali kiekvienas!
Persikiniai ledai
4 porcijos
100 g 72 kcal
Ruošti 2,5 val.
- 500 g konservuotų persikų
- 200 ml vanilinio jogurto
- 40 g agavų sirupo
- Keli mėtų lapelai
GAMINIMAS. Persikus sutrinti elektriniu trintuvu iki tyrės. Sumaišyti su jogurtu, agavų sirupu ir smulkintais mėtų lapais. Viską išplakti. Turi išeiti grietinėlės konsistencijos masė. Ją bent 2 val. dėti į šaldymo kamerą, kad sustingtų. Patiekti papuošus mėtomis.
Kepti bananai su sezamais
4 porcijos
100 g 190 kcal
Ruošti 30 min.
- 4 bananai
- 50 g medaus
- Žiupsnelis malto muskato
- 50 g sezamų sėklų
- 30 g sviesto
GAMINIMAS. Bananus nulupti ir supjaustyti maždaug 4 cm ilgio gabalėliais. Apvolioti ištirpintu medumi, apibarstyti muskatu ir apvolioti sezamų sėklomis. Išdėlioti skardoje, išteptoje sviestu. Kepti 15–20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti karštus.
Kavos panakota
6 porcijos
100 g 109 kcal
Ruošti 5 val.
- 200 ml stiprios kavos
- 15 g želatinos
- 150 ml neriebaus vanilinio jogurto
- 150 ml neriebaus pieno
- 30 ml brendžio
- Žiupsnelis cinamono
- 100 ml plakamosios grietinėlės
- 50 g rudojo cukraus
- Mėtų lapų puošti
GAMINIMAS. Į 50 ml kavos suberti želatiną, išmaišyti ir leisti apie 5 min. brinkti. Per tą laiką likusią kavą sumaišyti su jogurtu, pienu, brendžiu ir cinamonu.
Kavoje išbrinkusią želatiną šiek tiek pakaitinti, kad visiškai ištirptų. Toliau maišant supilti į kavos, jogurto ir pieno masę.
Grietinėlę išplakti su cukrumi ir atsargiai įmaišyti į bendrą masę. Ją supilstyti į indelius ir bent 4 val. dėti į šaldytuvą. Patiekti išėmus iš indelių ir papuošus mėtomis. Papildomai galima aplieti lydytu juoduoju šokoladu.
Ryžių pudingas
2 porcijos
100 g 157 kcal
Ruošti 15 min.
- 150 g virtų ryžių
- 180 ml migdolų pieno
- 50 g migdolų miltų
- Ketvirtis šaukštelio cinamono (+ puošti)
- Šaukštelis medaus
- Migdolų ir mėtų lapų puošti
GAMINIMAS. Ryžius, migdolų pieną, migdolų miltus ir cinamoną supilti į puodą ir maišant lėtai kaitinti, kol masė sutirštės. Įmaišyti medų. Masę sudėti į serviravimo indelius. Patiekti papuošus cinamonu, migdolais ir mėtomis.
Keptos kriaušės
2 porcijos
100 g 149 kcal
Ruošti 30 min.
- 40 g mėgstamų riešutų mišinio
- 40 g razinų
- Šaukštas medaus
- Šaukštas sviesto
- Šaukštas agavų sirupo
- 2 kriaušės
GAMINIMAS. Riešutus kelias minutes skrudinti sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus aromatas. Šiek tiek susmulkinti ir sumaišyti su razinomis bei medumi.
Kriaušes perpjauti pusiau, išskobti vidų. Į ertmes pridėti įdaro.
Sviestą išlydyti ir sumaišyti su agavų sirupu. Apšlakstyti kriaušes. Kepti 15–20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti karštas.
Autorius Jūratė Survilė