Labai retai galima išgirsti, kad marti ir anyta gyvena visiškoje idilėje. Dažniausiai moterys nepritaria tam tikram vyro motinui elgesiui, bet tyli, nes nori kelti konfliktų. Pradėjus tokius konfliktus gali kilti grėsmė net pačiai santuoka, todėl nenuostabu, kad šiuo atveju neretai renkamasi nutylėti ir nuslėti savo nepasitenkinimą ir net priešingą nuomonę. Tačiau ne viskas yra prarasta: galima išmokti pastatyti kabinėtis prie smulkmenų likusį giminaitį į vietą ir amžiams nesusigadinti santykių su vyru.

 

anyta

7 patarimai, kaip geriau sutarti su anyta:

 
  • Rasti bendrų sąlyčio taškų. Psichologai primena, kad tokias frazes kaip: „Aš elgiuosi neteisingai” arba „Tu geriau auklėk savo sūnų!” turėtumėte visiškai užmiršti. Priešingu atveju anytai tai bus lyg patvirtinimas, kad vyro išrinktoji tikrai ne visai tinka jo sūnui į poras. Todėl geriau nekritikuoti vyro kartu su savo anyta (supraskite, kad jis vis tiek bus jos mylimiausias ir geriausias sūnus pasaulyje), bet pabandykite ją pažinti. Išsiaiškinkite, kas ją domina, kas jai patinka ar nepatinka, apie ką ji svajoja ir pan. Jeigu suprasite, kad neturite jokių bendrų sąlyčio taškų, reikėtų stengtis bendrauti neutraliomis temomis, kurios nereikalauja sprendimo.
 
  • Mandagiai ignoruoti. Jei pastebite, kad uošvė ieško menkiausios priežasties surasti jums kaltę, pabandykite mandagiai nekreipti dėmesio į jos išpuolius. Galite pajuokauti ar net apsimesti, kad negirdėjote jos nemalonių komentarų, svarbiausia – nesivelti į atvirą konfliktą ir nesuteikti jai galimybės pasirodyti sūnaus akivaizdoje kaip auka, kurią nepelnytai įžeidė.
 
  • Negailėti komplimentų. Niekas nepadeda pelnyti kito žmogaus palankumo kaip laiku pasakytas komplimentas. Tiesiog turėkite omenyje, kad komplimentas turi būti nuoširdus ir pasakytas tinkamoje vietoje. Pavyzdžiui, jeigu anyta atrodo lyg būtų ne ta koja atsikėlusi iš lovos, pagirkite ją, kad gražiai atrodo ir jus įkvepia jos aktyvumas ir optimizmas.
 
  • Nekvestionuoti anytos principų. Jokiu būdu neišsakykite savo vyrui nepasitenkinimo anyta ir neabejokite jos profesionalumu ar pasauline patirtimi. Patikėkite, tokiu atveju jūsų vyras skubės ginti savo motiną ir galiausiai jūs liksite pati kalta. Todėl tiesiog tyliai išklausykite jos argumentus ir patarimus, bet darykite taip, kaip jums atrodo tinkama.
 
  • Vengti nereikalingų pokalbių ir ginčų. Aišku, kad visą gyvenimą negalėsite vengti anytos, tačiau susitikimų skaičių su ja galima riboti. Galbūt kartais pas ją galėtų apsilankyti vienas vyras. Nebūtinai visuomet turite vykti kartu.
 
  • Elgtis kaip ji. Pasak psichologų, dar vienas veiksmingas būdas konfrontuoti su kitu asmeniu yra panaudoti jo paties veiksmus prieš jį. Todėl išgirdusios kokį nors įžeidų komplikentą jūsų atžvilgiu, atsakykite jai, kad jūsų sutuoktinis, kaip išmintingas vyras, ieškojo žmonos, kuri atrodė kaip motina ir rado.
 
  • Nepasiduoti provokacijoms. Stenkitės praleisti pro ausis piktas pastabas ir pačios nesiimkite provokacijų bei stenkitės neprasti geros nuotaikos, kad ir kas benutiktų.