Nepriklausomybės gynėja L. Komarovskaja (84) Sausio 13-osios minėjimuose būna pasodinta šalia valdžios vyrų, tačiau pasiteiravusi, kada grąžins nurėžtą pensiją, atsakymo nesulaukia.

 

Patriotai„Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Patriotai“ pašnekovė Liuda Karmila Komarovskaja vakarais gali paskambinti Andriui Kubiliui (61), ir jis atsilieps, nes ji yra Nepriklausomybės gynėja, nukentėjusi per Sausio 13-ąją. A. Kubilius padiktavo poniai Liudai savo telefono numerį, kad ji galėtų jam bet kada priminti, jog jis, A. Kubilius, per naktinę reformą nurėžė pensijas ir Nepriklausomybės gynėjams, bet taip ir negrąžino. „Jis tik sako: „Atiduosim, atiduosim“, – graudinosi L. Komarovskaja.

 

Į „Lietuvos ryto“ televizijos laidą „Patriotai“ senolė paskambino per savo 84-ąjį gimtadienį ir visą laiką verkė: „Juršėnas rankas bučiuodavo, aš sakau, žulikai jūs visi, jau aš taip atsistojus ir sakau, žulikai, sakau. Jis nepyko, bet pensijos negrąžino.“

 

Moteris pasakojo, kad lygiai taip pat į jos žodžius reaguoja ir kiti valdžios vyrai.  Kantrybė išseko per šiųmetines Sausio 13-osios iškilmes, kai ir vėl ponia Liuda buvo pasodinta prie valdžios: „Aš sakau, ponas Skverneli, pasakykit, ar aš dar sulauksiu gyva būdama tos pensijos, kur atskaičiavo. Mūsų tokių buvo 141, Sausio 13-ąją praradusių sveikatą, ir trečdalis belaukdami teisybės jau išmirė.“

 

Ar senolei verta tikėti valdžios pažadais ir ar jie gali virsti realybe? Kartu su Sauliaus Skvernelio atsaku – jau šį vakarą 21.30 val. „Patriotuose“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.

 

Patriotai“ – antradieniais 21.30 val. tik per „Lietuvos ryto“ TV.

Nuotraukos iš „Lietuvos ryto“ televizijos archyvo.