Keičiantis metų laikams, atitinkamai gali keistis ir mūsų emocijos bei psichinė savijauta. Nors atrodo, kad už lango – tikras gamtos atgimimas, visa ko žydėjimas ir klestėjimas, daugelis žmonių vėlyvą pavasarį patiria padidėjusį nerimą. Pastarasis, dažnai dar vadinamas pavasarine depresija, gali pasireikšti nervingumu, nerimo jausmu, padidėjusia vidine įtampa, nemiga, dirglumu. Įprasti pavasarinio nerimo veiksniai, tokie kaip ilgesnės dienos ir šiltesnis oras, padidėjęs žiedadulkių kiekis, dėl kurio atsiranda alergijos, bei gyvenimo būdo pokyčiai, gali lemti sumažėjusį produktyvumą ir bendrą savijautą.

 

Atsisveikinkite su nuolatiniu nerimu, kurį sukelia šiltėjantis metų laikas, įgalinkite save veiksmingai valdyti stresą ir įveikti baimes, kad galėtumėte visiškai priimti džiuginančią šiltojo sezono dvasią.

 

Daugiau laiko gryname ore???????

 

Vienas iš būdų, kaip suvaldyti stresą šiltojo sezono metu, yra įvairios veiklos gryname ore. Net moksliškai yra įrodyta, kad saulės spinduliai ir grynas oras gerina nuotaiką ir mažina streso lygį. Užsiėmimai gryname ore – vaikščiojimas šiaurietiškomis lazdomis, važinėjimas dviračiu, žygiai pėsčiomis ar sodininkystė – aprūpins smegenis deguonimi, suteiks ramybės jausmą, sumažins stresą ir padės atsipalaiduoti.

 

Nuosekli miego rutina prie atviro lango – dar vienas svarbus žingsnis. Kokybiškas miegas vaidina gyvybiškai svarbų vaidmenį palaikant psichinę sveikatą ir valdant stresą. Norėdami užtikrinti sveiką miego grafiką, stenkitės eiti miegoti ir keltis kiekvieną dieną tuo pačiu metu, kurkite atpalaiduojančią aplinką, venkite kofeino bent 5-6 valandas prieš miegą. Miego kokybei bei nervų sistemai gerinti galite rinktis ir maisto papildus, jų platų asortimentą rasite LIVIN.

 

Fizinis aktyvumas ar meditacija

 

Siekdami suvaldyti streso kupinas mintis, praktikuokite fizinį aktyvumą ar meditaciją. Dėmesingumo ir meditacijos praktika gali ženkliai padėti sumažinti pavasarinį nerimą. Sąmoningumas apima susitelkimą į dabartinę akimirką ir savo minčių bei jausmų priėmimą, o tokie paprasti meditacijos metodai kaip gilaus kvėpavimo pratimai ir susitelkimas į juos gali padėti sumažinti streso lygį ir paskatinti atsipalaiduoti.

 

Fizinis aktyvumas taip pat labai svarbus, tačiau svarbiausia, kad judėjimas teiktų malonumą – taip bus lengviau išlaikyti motyvaciją ir džiaugtis rezultatais. Rinkitės tokią sporto šaką, kuri teiktų jums džiaugsmą, o ne kančios ir beviltiškumo jausmą, taip pat atsižvelkite į savo gyvenimo būdą, darbą, poilsio ir miego režimą. Išsirinkite saugią ir patinkančią fizinę veiklą, galbūt tai bus bėgimas, plaukimas, pilatesas ar kitas mėgstamas užsiėmimas.

 

Sveikesni valgymo įpročiai

 

Vaisiai ir daržovės, prisotinti vitaminais ir mineralais, padeda sumažinti bendrą riziką susirgti ne tik įvairiomis fizinėmis, bet ir psichikos ligomis. Kuo labiau subalansuota jūsų mityba, tuo labiau subalansuotas jūsų kūnas ir geresnė sveikata.

 

Šiltuoju metų sezonu žalios spalvos visur aptinkame vis dažniau. Kasdien savo lėkštę papildydami įvairiomis salotomis, daržovėmis ir vaisiais ne tik apdovanosite savo organizmą vitaminais, bet pamažu pradėsite formuoti ir kurti naujus sveikesnės mitybos įpročius.