Traškūs ir aromatingi skrebučiai suteiks papildomo skonio ir papuoš įvairias trintas sriubas. O skrebučius sumaišius su įvairiais žalumynais, daržovėmis ir kitais priedais galima gauti sočias salotas. Metas išbandyti!

 

skrebuciai (4)

Trinta bulvių sriuba

 
  • Žiedinis kopūstas
  • 50 g sviesto
  • Svogūnas
  • Česnako skiltelė
  • 500 g virtų bulvių
  • Šaukštelis džiovintų čiobrelių
  • 100 ml pieno
  • 1 l vandens
  • Sultinio kubelis
  • Kalendrų, mėtų pagal skonį
  • Druskos, maltų pipirų, muskatų pagal skonį
  • 200 g kumpio
  • 200 g skrebučių
 

Gaminimas. Žiedinį kopūstą išskaidyti ir apkepti svieste. Išimti ir toliau kepinti smulkintą svogūną su česnaku. Sudėti supjaustytas bulves ir apkepti. Bulves, žiedinį kopūstą, svogūną, česnaką sutrinti elektriniu trintuvu. Suberti čiobrelius, supilti pieną ir sultinį, paruoštą iš karšto vandens ir sultinio kubelio. Užvirinti. Baigiant virti suberti smulkintas kalendras, mėtas, pagardinti prieskoniais. Kumpio gabalėlius ir skrebučius kelias minutes paskrudinti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃ ir suberti į sriubą.

 

4 porcijos

100 g 24 kcal

Ruošti 1 val. 

 

skrebuciai (1)

Trinta sriuba su špinatais

 
  • 300 g špinatų
  • Brokolis
  • 2 bulvės
  • 120 g lydyto sūrio
  • Druskos, maltų pipirų, mėgstamų prieskonių pagal skonį
  • 80 g skrebučių
 

Gaminimas. Bulves nuskusti ir išvirti su brokoliu. Špinatus nuplikyti verdančiu vandeniu. Sumaišyti paruoštus produktus su sūriu, prieskoniais ir sutrinti elektriniu trintuvu. Patiekti užbėrus skrebučių.

 

4 porcijos

100 g 68 kcal

Ruošti 50 min.

 

skrebuciai (3)

Itališka pomidorų sriuba

 
  • 800 g pomidorų
  • 4 skiltelės česnako
  • Svogūnas
  • Cukinija
  • 2 raudonųjų bazilikų šakelės
  • Alyvuogių aliejaus kepti
  • 4 riekės sudžiūvusios baltos duonos
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 700 ml vandens
  • Skrebučių pagal skonį
 

Gaminimas. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti ir susmulkinti. Česnaką, svogūną ir cukiniją supjaustyti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir pakepinti svogūną su česnaku, cukinija, bazilikų lapais ir žiupsneliu druskos. Viską perdėti į puodą. Sudėti pomidorus ir troškinti kelias minutes. Įpilti 500 ml vandens ir lėtai virti 10 min. Duoną pamirkyti 200 ml vandens, kad suminkštėtų, ir sudėti į sriubą. Sutrinti elektriniu trintuvu ir patiekti su skrebučiais. Papuošti bazilikų lapais.

 

4 porcijos

100 g 42 kcal

Ruošti 40 min.

 

skrebuciai (6)

Salotos su lašiša

 
  • 300 g lašišos filė
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 70 g šparaginių pupelių
  • 3 nedideli pomidorai
  • 100 g įvairių salotų
  • 10 g bazilikų
  • 80 g skrebučių
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukšteliai raudonojo vyno acto
  • 2 šaukšteliai natūralaus jogurto
 

Gaminimas. Lašišą ištrinti prieskoniais, suvynioti į foliją ir kepti 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 ℃. Atvėsinti ir supjaustyti mažais gabalėliais. Sūdytame vandenyje 5 min. virti šparagines pupeles. Nukošti ir supjaustyti. Stambiai supjaustyti pomidorus, suplėšyti salotų lapus. Susmulkinti bazilikus. Viską sumaišyti su skrebučiais. Salotas aplieti padažu, pagamintu iš aliejaus, acto, jogurto, pagardinto prieskoniais.

 

2 porcijos

100 g 212 kcal

Ruošti 50 min.

 

skrebuciai (2)

Špinatų ir pomidorų salotos

 
  • 70 g špinatų
  • Česnako skiltelė
  • 150 g pelėsinio sūrio
  • 40 g graikinių riešutų
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 100 g skrebučių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus pagal skonį
 

Gaminimas. Špinatų lapus sumaišyti su traiškytu česnaku. Sudėti kubeliais pjaustytą sūrį, skiltelėmis pjaustytus pomidorus ir riešutus. Pagardinti prieskoniais, išmaišyti ir sudėti į lėkštes. Užberti skrebučius ir apšlakstyti aliejumi.

 

2 porcijos

100 g 135 kcal

Ruošti 15 min.

 

skrebuciai (5)

Pomidorų salotos su skrebučiais

 
  • 4 riekės baltos duonos
  • 300 g raudonų pomidorų
  • 200 g geltonų pomidorų
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • Raudonasis svogūnas
  • Česnako skiltelė
  • 10 g bazilikų
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 10 g petražolių
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šaukštelis citrinos sulčių
 

Gaminimas. Duoną sulaužyti gabalėliais ir apskrudinti sausoje keptuvėje. Pomidorus supjaustyti griežinėliais, svogūną – pusžiedžiais. Viską sumaišyti su skrebučiais, smulkintu česnaku, pagardinti prieskoniais. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis ir smulkintomis petražolėmis. Gautu padažu apšlakstyti salotas ir papuošti bazilikų lapais.

 

4 porcijos

100 g 136 kcal

Ruošti 20 min.

 

 
Spausdinti