Aromatingieji kepti vaisiai
2021-01-27 08:08Keptų vaisių aromatas daugeliui primena artėjantį rudenį, siejasi su šiluma, jaukumu ir ilgais vakarais. Kepti orkaitėje galima įvairius vaisius: nuo obuolių iki egzotiškųjų ananasų ir bananų. Tad rekomenduojame išbandyti!
Obuoliai su maskarpone
- 3 obuoliai
- 150 g maskarponės
- 2 šaukštai vanilinio pudingo
- Miltelinio cukraus pagal skonį
- Sviesto kepti
- 2 šaukštai skysto medaus
- 30 ml vandens
- Graikinių riešutų puošti
Gaminimas
Nuplauti obuolius, nupjauti viršūnėles ir atsargiai išskobti šiek tiek minkštimo. Maskarponę sumaišyti su pudingu ir milteliniu cukrumi. Obuolius įdaryti gautu mišiniu įdaryti ir uždengti viršūnėlėmis. Sudėti į sviestu pateptą kepimo indą, supilti vandenį ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Kad pernelyg neparuduotų, galima uždegti folija. Kai iškeps, aplieti medumi ir apibarstyti kapotais riešutais.
3 porcijos
100 g 158 kcal
Ruošti 30 min.
Kriaušės su pelėsiniu sūriu
- 2 didelės kriaušės
- 100 g pelėsinio sūrio
- Šakelė čiobrelių
- 30 g mėgstamų riešutų
- 2 šaukšteliai sviesto
- Skysto medaus pagal skonį
Gaminimas
Kriaušes nuplauti, perpjauti išilgai, išimti sėklas. Keptuvėje išlydyti sviestą ir apkepti kriaušes, kol švelniai paruduos. Įdėti čiobrelių šakelę ir pakepinti 1–2 min. Kriaušes apibarstyti trupintu sūriu ir kepintais čiobreliais. Kepti 2 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 230 °C temperatūros. Kai iškeps, aplieti skystu medumi ir apibarstyti kapotais, sausoje keptuvėje paskrudintais riešutais.
4 porcijos
100 g 149 kcal
Ruošti 30 min.
Slyvos su figomis
- 8 tamsios slyvos
- 8 figos
- 4 šaukštai medaus
- Šaukštelis cinamono
- 2 žvaigždiniai anyžiai
- Šaukštelis rudojo cukraus
Gaminimas
Perpjauti slyvas ir išimti kauliukus. Į kepimo indą sudėti medų, suberti cinamoną, anyžius ir pakaitinti keletą minučių. Kai medus suskystės, suberti slyvas ir figas. Nuolat maišyti. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Reguliariai apšlakstyti išsiskyrusiomis sultimis. Kai iškeps, apibarstyti cukrumi.
4 porcijos
100 g 92 kcal
Ruošti 30 min.
Persikai su klevų sirupu
- 4 persikai
- 4 šaukšteliai klevų sirupo
- Cinamono pagal skonį
- 4 šaukšteliai migdolų drožlių
- Aliejaus kepti
Gaminimas
Persikus perpjauti per pusę. Sudėti į aliejumi pateptą kepimo indą. Aptepti klevų sirupu ir apibarstyti cinamonu. Kepti apie 10–15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Kai iškeps, apibarstyti migdolų drožlėmis.
4 porcijos
100 g 74 kcal
Ruošti 30 min.
Ananasas su prieskoniais
- Ananasas
- 2 šaukštai rudojo cukraus
- Vanilės ankštis
- Cinamono pagal skonį
- 2 žvaigždiniai anyžiai
- 15 g vanilinio cukraus
- Sviesto kepti
- Mėtų puošti
Gaminimas
Nulupti ananasą ir išpjauti akutes. Apibarstyti ruduoju ir vaniliniu cukrumi, cinamonu ir vanilės ankšties sėklomis. Į keptuvę sudėti sviesto ir anyžius. Kai sviestas išsilydys, sudėti ananasą ir pakepinti iš abiejų pusių, kol karamelizuosis. Puošti mėtomis.
8 porcijos
100 g 140 kcal
Ruošti 30 min.
Bananai su spanguolėmis
- 2 bananai
- Šaukštas tirpdyto sviesto
- 3 šaukštai karamelinio padažo
- Mėtų puošti
- Šviežių spanguolių pagal skonį
Gaminimas
Bananus nulupti, perpjauti išilgai, aptepti sviestu. Apkepinti ant grotelių iš abiejų pusių 1–2 min. Į lėkštę supilti karamelinį padažą ir ant jo sudėti keptus bananus. Puošti mėtų lapeliais. Patiekti su šviežiomis spanguolėmis.
2 porcijos
100 g 131 kcal
Ruošti 30 min.