• 3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
  • 4 vištienos krūtinėlės be odos
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 2 svogūnai
  • Šaukštas tarkuoto imbiero
  • 2 česnako skiltelės
  • Pusė čili pipiro
  • Pusė šaukštelio kardamono
  • Ketvirtadalis šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • Šaukštas kario miltelių
  • Šaukštas ciberžolės
  • Šaukštelis kmynų
  • Šaukštas miltų
  • 450 ml vištienos sultinio
  • 2 šaukštai mangų džemo
  • 100 ml grietinėlės

Gaminimas

 

Keptuvėje pakaitinti 2 šaukštus aliejaus. Vištieną supjaustyti juostelėmis, ištrinti prieskoniais ir pakepinti, kol gražiai apskrus. Tada vištienos gabalėlius išgriebti su kiaurasamčiu.

 

Sudėti svogūnus ir kepti porą minučių. Tada uždengti, sumažinti ugnį ir troškinti 10 minučių, kol suminkštės.

 

Nukelti dangtį, padidinti ugnį ir sudėti imbierą, česnaką ir čili pipirą ir kepti 1 minutę. Paskaninti prieskoniais ir kepti dar keletą minučių. Tada suberti miltus ir supilti sultinį. Virti, kol sutirštės.

 

Sudėti mango džemą ir vėl į keptuvę sudėti vištienos gabalėlius. Įberti druskos ir pipirų. Sumažinti ugnį, uždengti dangčiu ir virti 5 – 10 minutes, kol vištiena suminkštės. Galiausiai sudėti grietinėlę. Patiekti karštą.

Spausdinti