Kai oras vėsta ir dienos trumpėja, norisi šilumos, jaukumo. Sočios sriubos – puikus sprendimas. Jos ne tik maloniai šildo, bet ir lengvai gali atstoti pagrindinį patiekalą pietums ar vakarienei.

 

Klasikinė aitri

 

4 porcijos

100 ml 249 kcal

Ruošti 50 min.

 

  • Šaukštas aliejaus
  • Svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • Aitrioji paprika
  • Šaukštas maltos saldžiosios paprikos
  • Šaukštelis maltos aitriosios paprikos
  • Saldžioji paprika
  • 500 g maltos jautienos
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
  • 200 g konservuotų raudonųjų pupelių
  • 200 g konservuotų kukurūzų
  • 400 ml daržovių sultinio
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • Šaukštelis rudojo cukraus
  • Pusė šaukštelio smulkintų džiovintų mairūnų
  • Druskos pagal skonį
  • 60 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • Žalumynų papuošti
 

GAMINIMAS. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepti smulkiai pjaustytą svogūną. Kai suminkštės, sudėti smulkiai kapotą česnaką, aitriąją papriką, pagardinti malta paprika. Po 5 min. sudėti mažais kubeliais pjaustytą saldžiąją papriką ir kepti dar 5 min. Į daržovių mišinį sudėti jautieną ir maišant troškinti 5 min. Į puodą sudėti konservuotus pomidorus, pupeles, kukurūzus, supilti sultinį. Įmaišyti pomidorų pastą, suberti cukrų, mairūnus, pasūdyti. Viską užvirti, sudėti mėsos ir daržovių masę. Maišant virti apie 30 min. Patiekti įmaišius tarkuoto sūrio ir papuošus mėgstamais smulkintais žalumynais.

 

Overhead,Photo,Of,A,Bowl,Of,Chili,With,Cheese,And

 

Jautienos

 

4 porcijos

100 ml 289 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

  • 400 g jautienos be kaulo
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas sviesto
  • 100 ml raudonojo sauso vyno
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 4 bulvės
  • Didelė morka
  • Svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Pusė šaukštelio muskato
  • Pusė šaukštelio cinamono
  • Kelios šakelės šviežių kalendrų
 

GAMINIMAS. Jautieną supjaustyti nedideliais gabalėliais, apkepti įkaitintame aliejaus ir sviesto mišinyje. Kai apskrus, supilti vyną ir troškinti dar 5 min. Užvirti daržovių sultinį, sudėti keptą mėsą (supilti ir keptuvėje likusį skystį), smulkintas bulves, morką, svogūną, česnaką, pagardinti prieskoniais. Virti ant mažos kaitros apie 1 val.

 

Slow,Cooker,Thick,And,Chunky,Beef,Stew.,View,From,Above,

 

Vištienos

 

4 porcijos

100 ml 87 kcal

Ruošti 45 min.

 
  • 400 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulų
  • 4 vidutinės bulvės
  • 2 morkos
  • Svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • Šaukštas aliejaus
  • 1 l vištienos sultinio
  • Laurų lapas
  • Pusė šaukštelio džiovintų čiobrelių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šviežių petražolių patiekti
 

GAMINIMAS. Vištieną supjaustyti mažesniais gabalėliais. Bulves – plonomis skiltelėmis, morkas riekelėmis, svogūną ir česnaką – kuo smulkiau. Puode įkaitinti aliejų, sudėti vištieną ir kepti apie 5 min., kol gražiai apskrus. Suberti smulkintą svogūną, česnaką ir kepti dar porą minučių, kol suminkštės. Supilti sultinį, suberti bulves, morkas, laurų lapą, čiobrelius, druską, pipirus. Užvirus sumažinti kaitrą ir virti apie 25 min. Patiekti papuošus smulkintomis petražolėmis.

 

Chicken,Stew,With,Potatoes,And,Carrots,In,Red,Pot,,Top

 

Pievagrybių

 

4 porcijos

100 ml 85 kcal

Ruošti 40 min.

   
  • Mažas svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 400 g pievagrybių
  • 100 g rūkytos šoninės
  • 2 šaukštai sviesto
  • Šaukštas kvietinių miltų
  • 750 ml daržovių sultinio
  • 150 ml 35 % riebumo grietinėlės
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šviežių kalendrų papuošti
 

GAMINIMAS. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti. Pievagrybius supjaustyti griežinėliais. Keptuvėje be riebalų skrudinti pjaustytą šoninę, kol taps traški. Išimti ir atidėti. Toje pačioje keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti smulkintą svogūną ir česnaką, pakepinti 2–3 min. Sudėti pievagrybius, kepti 10 min., kol grybai apskrus ir išgaruos skystis. Dalį jų atidėti. Suberti miltus, maišant trumpai pakepinti. Po truputį pilti sultinį, maišyti, kad neliktų gumuliukų, užvirti. Virti ant silpnos kaitros apie 10 min. Sriubą sutrinti iki vientisos konsistencijos. Supilti grietinėlę, pagardinti prieskoniais, dar truputį pakaitinti, bet neužvirti. Patiekti papuošus likusiais keptais pievagrybiais, skrudinta šonine ir kalendromis.

 

Mushroom,Champignon,Soup,With,Bread,And,Fresh,Mushrooms.,Top,View

 

Lazanijos

 

4 porcijos

100 ml 256 kcal

Ruošti 50 min.

 
  • 75 g vytintos šoninės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Svogūnas
  • Morka
  • Saliero stiebas
  • Česnako skiltelė
  • 250 g maltos jautienos
  • Šaukštas pomidorų tyrės
  • Šaukštelis smulkintų džiovintų itališkų žolelių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 400 g konservuotų vyšninių pomidorų
  • 1 l jautienos sultinio
  • Laurų lapas
  • 150 g lazanijos lakštų
  • 30 g parmezano
  • 75 g maskarponės
  • Šviežių petražolių arba bazilikų patiekti
 

GAMINIMAS. Šoninę supjaustyti juostelėmis ir skrudinti sausoje keptuvėje. Svogūną, morką ir salierą susmulkinti, kepti apie 15 min. aliejuje, kol suminkštės. Suberti smulkintą česnaką, mėsą ir kepti dar kelias minutes. Į puodą sudėti keptą mėsą su daržovėmis, pagardinti itališkomis žolelėmis, druska, pipirais, sudėti konservuotus pomidorus, supilti sultinį, įmesti lauro lapą. Užvirus vis maišant virti ant vidutinės kaitros 20 min. Sudėti laužytus lazanijos lakštus, keptą šoninę ir virti dar 5 min. Nukaitus išgriebti laurų lapą, įmaišyti sūrius. Patiekti gausiai pagardinus smulkintomis žolelėmis.

 

Close-up,Of,Chicken,Lasagna,Soup,In,A,White,Bowl,On

 

Spausdinti
 

Autorė Jūratė Survilė