Tie, kurie laikosi tradicijų gražiausios pavasario religinės šventės neįsivaizduoja be Velykų bobos pyrago. Tikintieji šį pyragą šv. Velykų rytą neša pašventinti. Toks pyragas neša laimę visiems jį ragaujantiems…

 

  • 500 ml pieno
  • 11 g sausų mielių
  • 1 – 1,3 kg miltų
  • 200 g sviesto
  • 6 kiaušiniai
  • 250 – 300 g cukraus
  • 300 g razinų, cukatų, riešutų, sezamų sėklų
  • Šaukštelis vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimas

 

Į pašildytą pieną supilti mieles ir ištirpinti. Sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Palikti šiltoje vietoje, uždengti rankšluosčiu ir palikti 30 minučių, kad iškiltų mielės. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius išsukti su cukrumi ir vanile. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos. Į iškilusią tešlą sudėti trynius ir išmaišyti. Supilti tirpintą sviestą ir išmaišyti. Sudėti išplaktus kiaušinių trynius ir išmaišyti. Supilti likusius miltus ir išminkyti tešlą. Vėl palikti šiltoje vietoje kilti (50 – 60 minučių). Tada į tešlą įmaišyti razinas, riešutus ir kt. Kai tešla iškils, sudėti į riebalais išteptą kepimo formą. Uždengti folija arba maistine plėvele. Vėl palikti kilti. Paskui kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie valandą. Puošti glajumi, sezamo sėklomis ir spalvotų džiovintų vaisių gabalėliais.

 

100 g apie 322 kcal

Paruošimo laikas: 3 val.

8 – 10 porcijų

Spausdinti