Prasidėjęs pavasaris reiškia, kad laikas traukti kokteilių plaktuvus ir mėgautis skaniais ir labai sveikais tirštaisiais daržovių ir vaisių kokteiliais. Kai dienos tampa šiltesnės, vis mažiau norisi sunkaus maisto. Glotnučiai – puiki alternatyva sveikiems pusryčiams, užkandžiams ar vakarienei!

 

glotnučiai

Kas sakė, kad tirštieji kokteiliai yra nuobodu? Juos galima ruošti įvairiai. Galima eksperimentuoti su skirtingomis sudedamosiomis dalimis. Juos galima dekoruoti vaisias, uogomis, riešutais, supilti į gražaus stiklo indus.

 

Moliūgų pyrago su riešutais skonio glotnutis

 
  • 4 datulės
  • 240 ml kokosų arba migdolų pieno
  • 450 g špinatų
  • 240 ml vandens
  • 75 g tarkuoto moliūgo
  • 2 šaldyti bananai
  • 70 g migdolų
 

Gaminimas

 

Visus ingredientus plakti elektriniu kokteilių plaktuvu, kol masė bus tolygi.

 

2 porcijų

100 ml apie 68 kcal

Paruošimo laikas: apie 5 min

 

Vaivorykštinis glotnutis

 
  • 450 g špinatų
  • 2 apelsinai
  • 221 g šaldytų braškių
  • 100 g šaldytų šilauogių
  • Šaldyto banano
 

Gaminimas

 

Visus ingredientus plakti elektriniu kokteilių plaktuvu, kol masė bus tolygi. Puošimui naudoti vaisių gabalėlius.

 

2 porcijų

100 ml apie 68 kcal

Paruošimo laikas: apie 5 min

 

Sveikuoliška kolada

 
  • 450 g špinatų
  • 500 ml kokosų pieno
  • 450 g ananasų gabalėlių (gali būti šaldyti)
  • 2 kiviai (gali būti šaldyti)

Gaminimas

 

Visus ingredientus plakti elektriniu kokteilių plaktuvu, kol masė bus tolygi.

 

2 porcijų

100 ml apie 68 kcal

Paruošimo laikas: apie 5 min

Spausdinti