Atšalus orams apie ledus daugelis pamiršta iki kitos vasaros. Tačiau jie puikiai pagardina karštus pyragus, kuriuos taip mėgstame kepti šaltymečiu!

 

pyragai (4)

Šokoladinis pyragas su ledais

 
  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 g sviesto
  • 10 g kakavos miltelių
  • 4 kiaušiniai
  • 150 g rudojo cukraus
  • 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus
  • Pusė šaukštelio druskos
  • 50 g miltų
  • Miltelinio cukraus puošti
  • Ledų pagal skonį
 

Gaminimas. Sulaužyti šokoladą ir ištirpinti vandens vonelėje. Kelis kepimo indelius patepti sviestu, pabarstyti kakava. Kiaušinius išplakti su ruduoju cukrumi, suberti vanilinį cukrų, pasūdyti ir, nenustojant maišyti, plona srovele supilti skystą šokoladą. Suberti miltus ir išmaišyti. Supilti tešlą į paruoštus indelius. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ºC, kol gražiai apskrus. Atsargiai išimti, apibarstyti milteliniu cukrumi ir patiekti su ledais.

 

4 porcijos

100 g 310 kcal

Ruošti 40 min.

 

pyragai (3)

Karamelinis pyragas su ledais 

 
  • 2 kiaušiniai
  • 50 g cukraus
  • 200 g plombyro
  • 100 g sviesto
  • 180 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis sodos
  • Riešutų pagal skonį
  • Karamelinio padažo puošti
  • Mėtų puošti
  • Ledų pagal skonį
 

Gaminimas. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo. Toliau plakant supilti tirpintą plombyrą, sviestą. Suberti miltus, kepimo miltelius, sodą ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti skysta. Supilti į kepimo popieriumi išklotą ir miltais pabarstytą skardą. Apibarstyti smulkintais riešutais. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ºC. Iškepusį aplieti karameliniu padažu ir papuošti mėtomis. Patiekti su ledais.

 

8 porcijos

100 g 249 kcal

Ruošti 1 val. 

 

pyragai (1)

Vyšnių pyragas su ledais

 
  • 300 g miltų
  • 100 g cukranendrių cukraus
  • Pusė šaukštelio kepimo miltelių
  • Druskos pagal skonį
  • 100 g sviesto
  • 70 g grietinės
  • Kiaušinis
  • 500 g šaldytų vyšnių be kauliukų
  • 2,5 šaukšto kukurūzų krakmolo
  • Pusė šaukštelio cinamono
  • Ledų pagal skonį
 

Gaminimas. Miltus sumaišyti su 50 g cukraus, kepimo milteliais ir druska. Supjaustyti šaltą sviestą ir maišyti su miltų mišiniu, kol susidarys trupiniai. Sudėti grietinę, įmušti kiaušinį ir išminkyti elastingą tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir bent 40 min. šaldyti. Dalį atidėti. Riebalais patepti skardą, iš didesnės tešlos dalies suformuoti pyrago pagrindą su krašteliu. Uždengti folija ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ºC.

 

Vyšnias nusausinti, sumaišyti su likusiu cukrumi, krakmolu ir pavirti. Pagardinti cinamonu. Vyšnių įdarą supilti ant pyrago. Likusią tešlą iškočioti ir uždėti ant įdaro, keliose vietose įpjauti. Kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ºC. Patiekti su ledais.

 

7 porcijos

100 g 352 kcal

Ruošti 1,5 val. 

 

pyragai (2)

Šokoladinis pyragas su migdolais ir ledais

 
  • 180 g šokolado
  • 140 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 50 g migdolų
  • 50 g miltų
  • 4 g krakmolo
  • Migdolų drožlių puošti
  • Ledų pagal skonį
 

Gaminimas. Sulaužyti ir vandens vonelėje ištirpinti 120 g šokolado. 100 g sviesto išsukti su cukrumi ir kiaušinių tryniais. Baltymus išplakti su druska ir šaukštu cukraus. Migdolus sumalti į stambius trupinius. Sumaišyti sviesto mišinį, plaktus baltymus, migdolus, miltus ir krakmolą. Masę supilti į sviestu pateptą skardą. Kepti apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ºC.

 

Vandens vonelėje ištirpinti likusį šokoladą su 40 g sviesto. Pyragą aptepti gautu šokoladiniu glaistu. Apiberti migdolų drožlėmis ir patiekti su ledais.

 

8 porcijos

100 g 484 kcal

Ruošti 1 val.

 

 
Spausdinti