• 12 didelių vamzdelinių makaronų
  • 200 g varškės
  • Kiaušinis
  • po 2 šaukštus razinų ir džiovintų spanguolių
  • Saujelė riešutų
  • Žiupsnelis druskos
  • Lašelis vanilės ekstrakto
  • 3 šaukštai cukraus

Užpilui

  • Kiaušinis
  • Stiklinė pieno
  • Žiupsnelis druskos
  • Šaukštas cukraus
  • 1/4 citrinos nutarkuotos žievelės
  • Žiupsnelis cinamono
  • Truputis muskato riešuto

Gaminimas

Makaronus apvirti pasūdytame vandenyje apie 5 min. Perlieti šaltu vandeniu, kad atvėstų ir nesuliptų. Užpilui skirtus produktus sumaišyti: išplakti kiaušinį, įpilti pieną, pagardinti druska, cukrumi ir prieskoniais. Išplakti kiaušinį ir sumaišyti su varške, druska, cukrumi, razinomis, spanguolėmis ir riešutais. Prikimšti vamzdelius varškės įdaru, juos dėti į kepimo indą ir viską aplieti užpilu. Pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 180 ºC, ir kepti apie 40 min., kol gražiai apskrus.


Spausdinti