Netikėti desertai su tortilijomis
2024-01-11 07:42Įprastai tortilijos naudojamos ruošiant įvairius nesaldžius užkandžius ir pagrindinius patiekalus. Tačiau šis meksikietiškas ingredientas kuo puikiausiai tinka ir desertams. Išbandykime, ką įdomaus galima pasigaminti.
Traškūs sausainėliai
6 porcijos
100 g 398 kcal
Ruošti 25 min.
- 4 tortilijos
- 80 g sviesto
- 100 g cukraus
- Šaukštas cinamono
- Pusė šaukštelio vanilės esencijos
GAMINIMAS. Tortilijas supjaustyti mažais trikampėliais. Išlydyti sviestą ir juo gausiai aptepti kiekvieno trikampėlio viršutinę pusę. Cukrų sumaišyti su cinamonu ir vanilės esencija. Gautu mišiniu apibarstyti trikampėlius. Kepti apie 13 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C.
Suktinukai su vaisiais ir uogomis
4 porcijos
100 g 269 kcal
Ruošti 20 min.
- 4 tortilijos
- 200 g maskarponės
- 100 ml plakamosios grietinėlės
- 50 g miltelinio cukraus
- Šaukštas vanilinio cukraus
- 350 g mėgstamų vaisių
- 250 g mėgstamų uogų
- 50 g migdolų riekelių
GAMINIMAS. Tortilijas pašildyti sausoje keptuvėje. Kol jos šyla, į maskarponę įmaišyti su abiejų rūšių cukrumi išplaktą grietinėlę. Gautu mišiniu aptepti tortilijas iš vienos pusės. Ant viršaus išdėlioti smulkintus vaisius ir uogas, užberti pakepintų migdolų riekelių. Tortilijas susukti ir patiekti.
Desertiniai blyneliai
2 porcijos
100 g 312 kcal
Ruošti 30 min.
- 200 g varškės
- 100 g rikotos
- 80 ml riebios grietinėlės
- Šaukštas vanilinio cukraus
- Šaukštas miltelinio cukraus + apibarstyti
- 4 nedidelės tortilijos
- Aliejaus kepti
- 60 g sviesto
GAMINIMAS. Varškę sumaišyti su rikota, grietinėle, vaniliniu ir milteliniu cukrumi. Įdarą dėti ant tortilijų, šias susukti į blynelius. Kepti iš abiejų pusių po 4 min., kol apskrus, o įdaras sušils. Patiekti apliejus tirpintu sviestu ir apibarsčius milteliniu cukrumi.
Kesadilija su bananais ir šokoladu
4 porcijos
100 g 367 kcal
Ruošti 20 min.
- 2 bananai
- 100 g juodojo šokolado
- 100 g sūdytų pistacijų
- 4 tortilijos
GAMINIMAS. Bananus nulupti ir suraikyti riekelėmis. Šokoladą išlydyti, sumaišyti su puse smulkiai kapotų pistacijų. Vieną tortilijų pusę aptepti šokoladu (šiek tiek pasilikti papuošti), išdėlioti bananų riekeles, tortilijas sulenkti pusiau, kraštelius kuo tvirčiau užspausti. Kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Patiekti supjausčius trikampėliais, apšlaksčius likusiu šokoladu ir apibarsčius likusiomis pistacijomis.
Tiramiso skonio tortas
8 porcijos
100 g 427 kcal
Ruošti 5 val.
- 2 šaukštai tirpiosios kavos
- 2 šaukštai šilto vandens
- 360 ml plakamosios grietinėlės
- Šaukštas romo
- 230 g maskarponės
- 120 g miltelinio cukraus
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 8 tortilijos
VIRŠUI:
- 120 ml plakamosios grietinėlės
- Šaukštas romo
- 2 šaukštai miltelinio cukraus
- Šaukštelis nesaldintos kakavos miltelių
GAMINIMAS. Kavą maišyti su vandeniu, kol ištirps. Grietinėlę kartu su romu išplakti elektriniu plakikliu iki standumo. Maskarponę išplakti su cukrumi, vanilės ekstraktu ir kava. Atsargiai įmaišyti grietinėlę. Sluoksniuoti tortą – tortilijas pertepti paruoštu kremu. Kiekvieną sluoksnį švelniai paspausti, kad būtų tvirtas.
Grietinėlę su romu ir cukrumi išplakti iki standumo. Supilti į konditerinį maišelį ar švirkštą ir ant torto viršaus iš šios masės suformuoti lašelius, gėlytes ar kitus norimus papuošimus. Apibarstyti kakava. Bent 3 val. tortą šaldyti.
Autorius Jūratė Survilė