Visi mėgsta saldžius pyragus, o sūrius – dar labiau. Juk ruošiant jų įdarą galima naudoti bet kokius norimus ingredientus. Pikantiško skonio aromatingi pyragai vilioja prie pietų ar vakarienės stalo!

 

nesaldūs pyragai (6)_399x600

Kišas su špinatais ir feta

 

  • 400 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 100 g fetos
  • 300 g špinatų
  • 3 pomidorai
  • 240 ml grietinėlės
  • 3 kiaušiniai
  • Provanso žolelių mišinio pagal skonį
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas. Špinatus nuplauti ir nusausinti. Pomidorus perpjauti. Tešlą iškočioti į vieną lakštą. Nupjauti 3 juosteles pyragui papuošti. Į riebalais pateptą skardą įkloti tešlą. Suformuoti kraštelius. Sudėti špinatus, trupintą fetą, aplieti grietinėlės, kiaušinių bei prieskonių plakiniu. Ant viršaus sudėti pomidorus ir tešlos juosteles. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Šiek tiek atvėsusį supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

 

6 porcijos

100 g 259 kcal

Ruošti 40 min.

 

nesaldūs pyragai (5)_800x533

Su cukinijomis ir kumpiu

 

Tešlai:

  • 250 g miltų
  • 200 g sviesto
  • Kiaušinis
  • Druskos pagal skonį
  • 6 šaukštai ledinio vandens

Įdarui:

  • 300 g cukinijos
  • 150 g kumpio
  • 4 kiaušiniai
  • 60 g sūrio
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti

 

Gaminimas. Šaltą sviestą sukapoti ir rankomis maišyti su miltais bei druska, kol susidarys trupiniai. Įmušti kiaušinį ir išminkyti tešlą. Supilti vandenį ir vėl išminkyti. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti apie 1 val. Cukiniją ir kumpį supjaustyti kubeliais. Cukiniją pakepinti, sumaišyti su kumpiu ir plaktais kiaušiniais. Tešlą sudėti į paruoštą indą, supilti įdarą, užtarkuoti sūrį. Kepti apie 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃.

 

porcijos

100 g 345 kcal

Ruošti 2 val. 

 

nesaldūs pyragai (4)_800x533

Lotaringijos kišas

 

Tešlai:

  • 180 g miltų
  • Pusė šaukštelio druskos
  • 80 g sviesto
  • 5 šaukštai ledinio vandens

Įdarui:

  • 200 g šaltai rūkytos šoninės
  • Svogūnas
  • Aliejaus kepti
  • 150 ml grietinėlės
  • 150 ml riebaus pieno
  • 100 g sūrio
  • 3 kiaušiniai
  • Druskos, malto muskato, džiovintų čiobrelių pagal skonį

 

Gaminimas. Šaltą sviestą sukapoti ir rankomis maišyti su miltais bei druska, kol susidarys trupiniai. Supilti vandenį ir išminkyti. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti apie 1 val. Iškočioti apskritimą. Atsargiai perkelti į paruoštą kepimo indą ir suformuoti kraštelius. Pyragą subadyti šakute, uždėti keraminių pupelių ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃.

 

Smulkintą svogūną su šonine pakepinti. Kiaušinius išplakti su pienu, grietinėle ir prieskoniais. Ant pyrago pagrindo suberti svogūnus su kumpiu, užtarkuoti sūrį ir aplieti kiaušinių plakiniu. Kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃.

 

6 porcijos

100 g 262 kcal

Ruošti 2 val.

 

nesaldūs pyragai (3)_800x533

Su brokoliais ir gorgoncola

 

Tešlai:

  • 130 g miltų
  • 50 g rupių kvietinių miltų
  • 100 g sviesto
  • 2 šaukštai vandens
  • Pusė šaukštelio druskos

Įdarui:

  • 200 g šaldytų brokolių
  • 3 kiaušiniai
  • 150 ml grietinėlės
  • 150 g riešutų
  • 100 ml pieno
  • 100 g gorgoncolos
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas. Šaltą sviestą sukapoti ir rankomis sumaišyti su abiejų rūšių miltais bei druska, kol susidarys trupiniai. Supilti vandenį ir išminkyti. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti apie 1 val. Iškočioti apskritimą. Atsargiai perkelti į paruoštą kepimo indą ir suformuoti kraštelius. Pyragą subadyti šakute, uždėti keraminių pupelių ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃.

 

Brokolį 5 min. virti verdančiame vandenyje. Išplakti pieną, grietinėlę, kiaušinius, prieskonius. Sukapoti riešutus. Ant tešlos sudėti brokolius, supjaustytą gorgoncolą, aplieti kiaušinių plakiniu, apibarstyti riešutais. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Išėmus leisti pastovėti dar 10 min.

 

6 porcijos

100 g 269 kcal

Ruošti 2,5 val.

 

nesaldūs pyragai (2)_800x531

Su žuvų konservais

 

Tešlai:

  • 400 ml kefyro
  • 120 g miltų
  • Druskos pagal skonį
  • Pusė šaukštelio sodos

Įdarui:

  • 250 g konservuotų sairų
  • Svogūnas
  • 2 morkos
  • Kiaušinis
  • 150 g virtų ryžių
  • 2 šaukštai aliejaus
  • Druskos pagal skonį

 

Gaminimas. Kefyrą maišyti su sijotais miltais, kol neliks gumulėlių. Pasūdyti, suberti sodą ir gerai išmaišyti. Tešlą uždengti rankšluosčiu, kol bus ruošiamas įdaras. Svogūną ir morkas supjaustyti ir kepinti, kol suminkštės. Kietai išvirti kiaušinį, nulupti ir supjaustyti. Atvėsintas daržoves sumaišyti su ryžiais ir šakute sutrintomis žuvimis. Į paruoštą kepimo indą sudėti pusę tešlos, pakleisti įdarą ir užkloti likusia tešla. Kepti apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃.

 

6 porcijos

100 g 309 kcal

Ruošti 1 val. 

 

nesaldūs pyragai (1)_800x534

Su vištiena ir baklažanais

 

  • Vištos krūtinėlės filė
  • 2 baklažanai
  • Raudona paprika
  • 3 pomidorai
  • 30 g krapų
  • Skiltelė česnako
  • 200 g kietojo sūrio
  • 3 kiaušinių tryniai
  • Kiaušinis
  • 300 g grietinės
  • 230 g miltų
  • 3 šaukštai vandens
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų pipirų, džiovintų žolelių pagal skonį

 

Gaminimas. Sumaišyti miltus, plaktą kiaušinį, aliejų ir vandenį. Paskaninti prieskoniais ir išminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti 30 min. Baklažanus perpjauti išilgai ir 20 min. mirkyti šaltame sūdytame vandenyje, tada iš abiejų pusių apkepinti. Riebalų perteklių nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Supjaustyti papriką, irgi pakepinti. Plonai supjaustyti pomidorus. Smulkintą vištieną kepti, kol beveik iškeps. Grietinę sumaišyti su tarkuotu sūriu, tryniais, šiek tiek smulkintų žalumynų, druska ir smulkintu česnaku. Tešlą iškočioti ir sudėti į paruoštą kepimo indą. Ant viršaus išdėlioti pomidorus, vištieną, baklažanus, paprikas, aplieti grietinės ir trynių padažu. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃. Apibarstyti likusiais žalumynais ir kepti dar 15 min.

 

6 porcijos

100 g 273 kcal

Ruošti 2 val.

 

Spausdinti