Kepimas folijoje – tai alternatyvus būdas, kaip sveikai ir skaniai paruošti maistą. Dėl unikalių folijos savybių žuvis, mėsa ir daržovės gerai iškepa savo sultyse ir sugeria kartu naudojamus kvapus bei kitus priedus. Dar vienas kepimo folijoje privalumas – kepti galima viską kartu, pavyzdžiu žuvį ir mėsą su garnyru.

 

folija

Kepta folijoje lašiša su smidrais

 

  • 500 g lašišų ar kitų žuvų filė
  • 400 g smidrų
  • Skiltelė česnako
  • 2 šaukšteliai citrinų sulčių
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Provanso žolelių mišinio pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Alyvuogių aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, Provanso žolelių mišiniu (raudonėliai, bazilikai, rozmarinai, mairūnai). Žuvį supjaustyti, ištrinti druska ir pipirais bei ką tik paruoštu prieskoniais aromatizuotu aliejumi. Smidrus nuplauti, nuskusti ir nupjauti galus. Smulkiai supjaustyti česnaką. Smidrus sudėti ant aliejumi išteptos folijos, įdėti česnako, druskos, pipirų ir suvynioti, kad daržovės pasidengtų prieskoniais. Žuvį taip pat suvynioti į foliją. Žuvį kepti ant grotelių aukščiau negu daržoves. Kepti apie 15 minučių.

 

4 porcijų

100 g apie 202 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti