Tolimojoje Azijoje makaronus su pasimėgavimu valgė jau prieš 4000 metų prieš Kristų, tačiau šiuolaikinių makaronų iš kvietinių miltų jie pirmą kartą paragavo iki I amžiuje. Kvietinių miltų makaronai iš Kinijos išplito į kitas šalis, tarp jų ir Korėją.

 

Korėjoje makaronai simbolizuoja ilgaamžiškumą, nes jie patys yra ilgi. Patiekalas patiekiamas per tradicines vestuves ir svarbių žmonių gimtadienius. Kol Korėjoje neišpopuliarėjo kvietinių miltų makaronai, tai nebuvo kasdieninis valgis.

 

Korėjiečiai patiekalus taip pat dažnai gardina imbieru, kuris gerina virškinimą, sušildo, malšina galvos skausmą ir gydo peršalimo ligas.

 

Šie du ingredientai ir dar šis tas padaro paprastą patiekalą ypatingą ir būdingą minėtam kraštui.

 

  • 400 g ryžių makaronų
  • Pusė svogūno
  • 5 laiškiniai svogūnai
  • 2 morkos
  • 150 g pekininio kopūsto
  • 75 g špinatų
  • 60 ml vištienos sultinio
  • 3 šaukštai sezamų sėklų aliejaus
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • Šaukštas malto imbiero
  • Šaukštas malto česnako
  • Tarkuoto sūrio puošti

Gaminimas

 

Ryžių makaronus išvirti taip, kaip nurodyta ant pakuotės, ir sumaišyti su sezamų aliejumi. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir suberti maltą česnaką, imbierą, smulkintą svogūną ir laiškus bei juostelėmis supjaustytas morkas. Po 3 – 4 minučių sudėti susmulkintą pekininį kopūstą, špinatus, supilti vištienos sultinį. Pavirti dar 3 – 4 minutes, kol sultinys beveik išgaruos. Įpilti sojų padažo ir išmaišyti. Tada sudėti išvirusius makaronus, sumaišyti ir dar pakaitinti, kad sušiltų. Nuotraukoje pavaizduoti korėjietiški makaronai tarkuotu sūrimi ir papildomai sumaišyti su kepta jautienos gabalėlėliais.

 

100 g apie 126 kcal

Paruošimo laikas: 25 min

6 porcijos

Spausdinti