Ką gaminti iš nektarinų? (+ 3 receptai)
2017-06-16 14:29Nektarinai panašūs į persikus, tik neturi pūkelių ant žievelės. Šiuos saldžius ir sultingus vaisius į mitybą verta įtraukti ne tik dėl skonio, bet ir didelės maistinės vertės. Juose yra fenolių, dietinių skaidulų, A, B grupės, C, E, K vitaminų. Taip pat yra kalio, fosforo, magnio, kalcio, neturi cholesterolio. 100 g vaisiaus yra tik 44 kalorijos. Nektarinus galima valgyti vienus, tačiau taip pat galima jais gardinti kitus patiekalus.
Vaisių salotos
- 2 – 3 nektarinai
- Obuolys
- Bananas
- Pusė citrinos
- Natūralaus jogurto pagal skonį
- Medaus pagal skonį
Gaminimas
Vaisius nuplauti. Išimti nektarinų kauliukus ir supjaustyti. Pašalinti obuolio sėklas ir supjaustyti. Bananą nulupti ir supjaustyti. Citriną nulupti ir supjaustyti. Jogurtą sumaišyti su medumi ir sumaišyti su vaisiais.
2 porcijų
100 g apie 111 kcal
Paruošimo laikas: apie 5 min
Trupininis nektarinų pyragas
- 2 nektarinai
- 2 šaukštai cukraus
- Šaukštelis kukurūzų krakmolo
- 70 g javainių
- 15 g miltų
- 20 g cukranendrių cukraus
- 15 g kakavos miltelių
- Šaukštas sviesto
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 180°. Gerai prinokusius nektarinus nulupti, išimti kauliukus ir gana stambiai supjaustyti. Sumaišyti nektarinus su cukrumi ir krakmolu. Atskirai sumaišyti javainius, miltus, cukranendrių cukrų ir šiltą sviestą. Išminkyti, kad gautųsi stambūs trupiniai. Supilti kakavą ir vėl išmaišyti. Sudėti nektarinus su sultimi į kepimo formą. Ant viršaus paskirstyti trupininę tešlą. Kepti apie 25 minutes orkaitėje, kol vaisiai apačioje pradės burbuliuoti. Išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti ant grotelių. Paskui supjaustyti ir patiekti su šokoladiniais ledais.
8 porcijų
100 g apie 115 kcal
Paruošimo laikas: apie 35 min
Vištiena su nektarinais
- 5 – 6 nektarinų
- 1 kg vištienos krūtinėlės
- 25 g sviesto
- 240 ml vištienos sultinio
- 75 g anakardžių riešutų
- 0,5 šaukštelio maltų čiobrelių
- 0,5 šaukštelio maltų rozmarinų
- Šaukštelis kario
- Šaukštas kukurūzų krakmolo
- Šaukštas citrinų sulčių
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Keptuvėje išlydyti sviestą ir apkepinti supjaustytą vištienos filė. Supilti sultinį, sudėti žoleles ir virti ant mažos ugnies, kol išvirs. Įdėti kario į vandenyje ištirpintą krakmolo ir pakaitinti, kol sutirštės. Sudėti supjaustytus nektarinus ir vištieną ir pašildyti. Paskaninti druska ir pipirais ir citrinos sultimis. Papuošti riešutais.
6 porcijų
100 g apie 321 kcal
Paruošimo laikas: apie 90 min