Kaip ir kiekvieną šeštadienį laida „Gardu Gardu“ prasidės tradiciškai – nuo kavos. Tik netradicinėje aplinkoje ir kava bus šiek tiek netradicinė – su rytietiškais prieskoniais. Nors laidos vedėjai jau atskleidė savo nusistovėjusį požiūrį į daugelį dalykų ir ištikimybę tam tikrų šalių virtuvėms, tačiau Gian Luca pareikš, kad jis labai mėgsta eksperimentuoti. Tada Ali iš tikrųjų susidomi, kokį gi eksperimentą kulinarijos šefas žada parodyti šiandien savo puode.

 

gg2018_001 (Small)

 

Temperamentingasis italas pagamins aluje troškintus vištienos sparnelių petelius pagal savo mamos sukurtą receptą. Jis prisimins, kad jo mama visada juos patiekdavo su bulvių koše, bet Gian Luca nusijuoks, kad jam turbūt neverta dalinti patarimų lietuviams, kaip ją pasigaminti. Todėl garnyrui pasiūlys jo mėgstamus ryžius ir dar kartą atskleis daug naudingų patarimų, kaip teisingai juos išvirti. Kai Gian Luca susikaupęs bandys parodyti, kad keptuvė tinkamai įkaitusi mėsos kepimui tik tada, kai česnako skiltelė pradeda joje šokinėti, Ali pasiūlys paskatinti česnaką garsesne muzika. Juokas juokais, bet žiūrovai patys įsitikins, kad česnakas gali šokinėti karštoje keptuvėje. Smagiai besijuokdami virtuvės šefai ragaus patiekalą ir pereis prie saldžiosios dalies. Konditerijos šefas Ali dar kartą išreikš simpatijas prancūziškai konditerijai ir iškeps bretoniškus pyragaičius su šokolado kremu. Nors skonį žiūrovai galės tik nuspėti, bet vaizdas tikrai bus užburiantis.

 

gg2018_008 (Small)

 

Ne tik naudingi ir įdomūs, bet ir be galo linksmi kulinariniai bei konditeriniai patarimai rytojaus televizijos laidoje „Gardu Gardu“!

 

gg2018_011 (Small)

 

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas?

 

Aluje troškinti vištienos sparnelių peteliai

   
  • 500 g vištienos sparnelių petelių
  • 250 g ryžių
  • 1 skiltelė česnako
  • 1,5 stiklinės alaus
  • Vištienos prieskoniai su kariu
  • Druska
  • Pipirai
  • Alyvuogių aliejus kepimui
         

 

Įkaitintame aliejuje apkepinti česnako skiltelę ir sudėti vištieną. Gerai apskrudinti ir užpilti alaus, kad visiškai apsemtų mėsą. Uždengti ir, kai alus užvirs, suberti vištienos prieskonius, įberti druskos bei pipirų pagal skonį. Troškinti neuždengtą apie 30 minučių.

Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius. Mėsą ištraukti iš padažo ir pastatyti šiltai. Į troškintuvą su padažu suversti nukoštus ryžius, gerai išmaišyti ir patroškinti 5 minutes. Ryžius patiekti kartu su vištiena. Skanaus!

 

Bretoniški pyragaičiai

su šokoladiniu kremu

 

Pyragaičiai:

 
  • 80 g kiaušinių trynių masės (4 tryniai)
  • 85 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 115 g miltų
  • 8 g kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
 

Kremas:

 
  • 150 g kiaušinių masės (3 kiaušiniai)
  • 90 g cukraus
  • 110 g juodo šokolado
  • 75 g sviesto

 

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Kambario temperatūros sviestą išsukti kartu su cukrumi iki purios masės. Į sviesto masę supilti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti, Tada suberti miltų mišinį ir vėl gerai permaišyti. Konditeriniu maišeliu išskirstyti tešlą į kepimo formeles.  Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių. Iškepusius atvėsinti.

 

Kambario temperatūros kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Šokoladą  kartu su sviestu ištirpinti karšto vandens vonelėje. Neperkaitinti. Po truputį pilti šokoladą į išplaktus kiaušinius ir nuolat maišyti. Gautą vientisą kremo masę atvėsinti 5 min. šaldytuve. Konditeriniu maišeliu dekoruoti kremu pyragaičius. Skanaus!