Naujametiniai, pasagos formos sausainiai – tai, kas turėtų būti ant kiekvieno vaišių stalo, sutinkant 2014-uosius, Žaliojo medinio arklio metus. Sausainiams gaminti nereikia jokių ypatingų kepimo formų. Be to, trys gardžios pasagėlės, perrištos ryškiu kaspinu, būtų labai jauki dovana artimiesiems ir draugams.

 

 

  • 150 g migdolų miltų
  • 150 g miltų
  • 120 g sviesto
  • 3 šaukštai miltelinio cukraus
  • 5 g vanilės ar vanilinio cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai juodojo romo

Gaminimas

 

Atšildytą sviestą sutarkuoti ir sutrupinti su miltais. Suberti miltelinį cukrų ir vanilę. Gerai išmaišyti ir supilti migdolų miltus. Lengvai išplakti kiaušinius ir sumaišyti su romu. Tešloje padaryti duobutę ir supilti kiaušinių plakinį su romu. Tešlą iškočioti į rutulį, apvynioti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Tada tešlą iškočioti maždaug 5 cm storio juostelėmis, iš kurių suformuoti pasagos formos sausainius ir sudėti į riebalais išteptą kepimo indą. „Pasagėles“ kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 10 – 15 minučių. Kai atvės, pabarstyti milteliniu cukrumi. „Pasagėlių“ galus taip pat galima įmerkti į tirpintą šokoladą ir palikti džiūti.

 

100 g apie 426 kcal

Spausdinti