Karštomis vasaros dienomis nesinori valgyti nieko sunkaus. Nevilioja riebūs, pernelyg saldūs desertai. Todėl siūlome išbandyti lengvus ir gaivius desertus bei gėrimus, kurie padės atsivėsinti.

 

Mėtiniai ledai su šokolado gabaliukais

 

5 porcijos

100 g 269 kcal

Ruošti 4 val.

 
  • Sauja šviežių mėtų
  • 370 ml riebaus pieno
  • 370 ml riebios grietinėlės
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 150 g cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • Keli lašai mėtų ekstrakto
  • 100 g šokolado lašelių arba drožlių

GAMINIMAS. Mėtas susmulkinti, užpilti pienu ir užvirinti. Nuėmus uždengti ir palikti 1 val. pastovėti. Pieną perkošti, išplakti su grietinėle, tryniais, cukrumi ir druska. Dubenį su šiuo mišiniu dėti virš puodo su verdančiu vandeniu ir nuolat maišant kaitinti iki 80 °C – jokiu būdu neužvirti. Masė turi šiek tiek sutirštėti. Kai truputį pravės, įlašinti mėtų ekstraktą. Ledų masę atvėsinti kambario temperatūroje, paskui 2 val. dėti į šaldytuvą. Atvėsusią masę supilti į ledų aparatą ir pagal prietaiso instrukcijas baigti ruošti ledus. Neturint ledų gaminimo aparato, galima šaldyti šaldiklyje, tik jie nebus tokios vientisos kreminės konsistencijos.

 

Organic,Green,Mint,Chocolate,Chip,Ice,Cream,With,A,Spoon

 

Citrininis pudingas

 

4 porcijos

100 g 297 kcal

Ruošti 2,5 val.

 

  • 475 ml riebios grietinėlės
  • 135 g cukraus
  • Šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
  • 90 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • Šviežių mėtų papuošti
 

GAMINIMAS. Grietinėlę sumaišyti su cukrumi ir citrinos žievele. Virti ant nedidelės kaitros reguliariai pamaišant, kol masė užvirs ir cukrus ištirps. Supilti citrinų sultis ir maišant kaitinti dar 5 min. Kai truputį pravės, nukošti ir supilstyti į indelius. 2 val. dėti į šaldytuvą. Patiekti papuošus mėtomis.

 

Lemon,Curd

 

Varškės desertas su kiviais

 

2 porcijos

100 g 246 kcal

Ruošti 1,5 val.

 
  • 200 g varškės
  • 200 ml grietinėlės
  • Šaukštelis želatinos
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 3 kiviai
  • 50 g šokolado drožlių
 

GAMINIMAS. Varškę užpilti grietinėle ir elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės. Neturi likti jokių gumulėlių. Želatiną išbrinkinti nedideliame kiekyje vandens ir supilti į varškės masę. Suberti cukrų (šaukštą pasilikti) ir gerai išmaišyti. Masę supilstyti į serviravimo indelius ir 1 val. dėti į šaldytuvą. Kivius sutrinti elektriniu trintuvu iki tyrelės. Ją sumaišyti su likusiu cukrumi. Tolygiai paskirstyti ant atvėsusios ir sustingusios varškės masės. Apiberti šokolado drožlėmis.

 

Fruit,Dessert,Green,Panna,Cotta,With,Mint,In,A,Glass

 

Mėlynių glotnutis

 

2 porcijos

100 ml 187 kcal

Ruošti 10 min.

 

  • 250 g mėlynių
  • Bananas
  • 250 ml pieno
  • 50 g miltelinio cukraus
  • Keli lašai vanilės ekstrakto
 

GAMINIMAS. Visus ingredientus (truputį mėlynių pasilikti) sudėti į elektrinį plaktuvą ir sumalti iki vientisos masės. Patiekti papuošus likusiomis uogomis. Norint daugiau gaivos, prieš patiekiant trumpai palaikyti šaldytuve.

 

Homemade,Smoothie,With,Fresh,Blueberries,On,A,Rustic,Turquoise,Background

 

Melionų ir žaliųjų citrinų gėrimas

 

2 porcijos

100 ml 95 kcal

Ruošti 10 min.

 

  • Ketvirtis saldaus meliono
  • 300 ml šalto gazuoto vandens
  • 3 šaukštai šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių
  • Šaukštas medaus
  • Keli mėtų lapeliai
 

GAMINIMAS. Melioną nulupti ir supjaustyti kubeliais. Kartu su kitais ingredientais suplakti elektriniu plaktuvu iki vientisos konsistencijos. Prieš patiekiant nukošti. Norint daugiau gaivos, įdėti ledo kubelių.

 

Melon,Juice,In,The,Glass,On,The,Wooden,Table

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė