Rudens pabaiga reiškia, kad atsirado daugiau laiko pyragams kepti! Vienas gardžiausių kepinių prie kavos – trupiniuotis. Tai tradicinis britų desertas, gaminamas iš įvairių vaisių ar uogų gabalėlių po tešlos trupinių paklode.

 

trupiniuočiai (2)

Obuolių su romu

 
  • 250 g miltų
  • 300 g cukraus
  • 160 g sviesto
  • Tarkuota citrinos žievelė
  • Pusės citrinos sultys
  • 100 ml romo
  • 8 obuoliai
 

GAMINIMAS. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti ir apšlakstyti citrinos sultimis. Užberti 200 g cukraus ir virti 10 min. Supilti romą ir virti dar 5 min. Miltus sumaišyti su nugesinta soda, likusiu cukrumi ir tarkuota citrinos žievele. Sudėti minkštą sviestą ir maišyti, kol susidarys trupiniai. Kepimo indą patepti sviestu, sudėti obuolius, suberti tešlos trupinius. Kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 ℃. Galima patiekti su vaniliniais ledais.

 

4 porcijos

100 g 161 kcal

Ruošti 1 val. 

trupiniuočiai (4)
 
Obuolių ir juodųjų serbentų

 
  • 2 obuoliai
  • 200 g juodųjų serbentų
  • 130 g cukraus
  • 80 g sviesto
  • 100 g miltų
  • 2 šaukšteliai cinamono
  • 3 šaukštai avižinių dribsnių
  • 70 g migdolų
 

GAMINIMAS. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti. Sumaišyti su serbentais. Cinamoną sumaišyti su 80 g cukraus ir užberti ant obuolių su serbentais. Visą mišinį perdėti į sviestu, pateptą skardą. Sukapoti migdolus. Šaltą sviestą sumaišyti su likusiu cukrumi, dribsniais ir migdolais. Masę trinti pirštais, kol susidarys trupiniai. Ant obuolių ir serbentų užberti tešlos trupinius. Kepti apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 ℃.

 

4 porcijos

100 g 177 kcal

Ruošti 1 val. 

 

trupiniuočiai (3)

Sausainių ir slyvų

 
  • 600 g slyvų
  • 160 g arbatinių sausainių
  • 50 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • ⅓ šaukštelio cinamono
  • Sviesto kepti
 

GAMINIMAS. Slyvas perpjauti, išimti kauliukus ir sudėti į sviestu išteptą skardą vienu sluoksniu. Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu, cinamonu, cukrumi. Masę susmulkinti elektriniu trintuvu. Trupinius suberti ant slyvų. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 ℃.

 

6 porcijos

100 g 288 kcal

Ruošti 1 val. 

 

trupiniuočiai (1)

Dribsnių ir uogų

 
  • 500 g aviečių ir gervuogių
  • 2 šaukštai krakmolo
  • 70 g + 2 šaukštai cukraus
  • 150 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 40 g avižinių dribsnių
  • Cinamono pagal skonį
  • Sviesto kepti
 

GAMINIMAS. Skardą patepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir krakmolu. Suberti uogas ir apibarstyti cinamonu. Šaltą sviestą supjaustyti ir trinti su miltais, dribsniais, cukrumi, kol susidarys trupiniai. Ant uogų suberti tešlos trupinius. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 170 ℃. Kaitrą padidinti iki 200 ℃ ir kepti dar 5 min. Galima patiekti su vaniliniais ledais.

 

6 porcijos

100 g 210 kcal

Ruošti 40 min.

 

trupiniuočiai (5)

 

Persikų ir graikinių riešutų 

 
  • 700 g persikų
  • 150 g sviesto
  • 130 g miltų
  • 100 g rudojo cukraus
  • 2 šaukštai vanilinio cukraus
  • 120 g graikinių riešutų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • Druskos pagal skonį
  • Sviesto kepti
 

GAMINIMAS. Susmulkinti riešutus. Miltus sumaišyti su ruduoju cukrumi, kepimo milteliais, pasūdyti. Sudėti pjaustytą šaltą sviestą ir trinti pirštais iki trupinių. Įminkyti riešutus.

 

Skardą patepti sviestu. Persikus supjaustyti į 6 dalis, pašalinti kauliukus. Skilteles sudėti į kepimo indą ir apibarstyti vaniliniu cukrumi. Suberti tešlos trupinius. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 ℃.

 

6 porcijos

100 g 191 kcal

Ruošti 40 min.

 

 
Spausdinti