Kai norisi kažko saldaus, pirma mintis būna apie pyragą arba saldainius. Tačiau daugelis saldumynų – labai nuodėmingi. Smaližiauti be sąžinės griaužimo tikrai yra įmanoma. Nepaisant to, niekada nederėtų pamiršti saiko!

 

Biskvitiniai pyragėliai su šviežiais vaisiais ir uogomis

 

desertai

Tešlai:

  • 200 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 120 g miltų

Jogurtiniam sluoksniui:

  • 15 g greitai stingstančios želė
  • 240 ml ananasų skonio jogurto
  • 50 g cukraus

Želei:

  • 15 g greitai stingstančios želė
  • 240 ml ananasų sulčių

Papuošimui:

  • Apelsinas
  • Obuolys
  • Kivis
  • Konservuotų ananasų pagal skonį
  • Braškių pagal skonį
 

Gaminimas

 

Biskvitą geriausia išsikepti iš vakaro. Kiaušinius išplakti iki tirštų putų. Toliau plakant pamažu supilti cukrų. Po to maišant supilti miltus. Tešlą supilti į riebalais išteptą kepimo formą. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30 – 35 minutes.

 

Želatiną ištirpinti puodelyje šiltų ananasų sulčių arba vandens. Jogurtą išplakti su cukrumi ir padėti į šaldytuvą. Sumaišyti su tirpinta želatina. Pyragą perpjauti išilgai. Pyrago formą iškloti folija. Į apačią dėti vieną biskvito dalį. aplieti konservuotų ananasų sirupu. Dėti sluoksnį supjaustytų kivių ir ananasų. Aplieti šiek tiek sutirštintu jogurtu. Uždengti antra biskvito dalimi, pamirkyta ananasų sultyse. Palikti šaldytuve valandą, kad sustingtų.

 

Paruošti želė. Želatiną ištirpinti puodelyje šiltų ananasų sulčių arba vandens. Padėti į šaldytuvą. Ant pyrago viršaus išdėlioti naudojamus vaisius papuošimui. Aplieti šiek tiek sutirštėjusia želė. Padėti į šaldytuvą 2 – 3 valandoms.

 

8 žmonėms

100 g apie 420 kcal

Paruošimo laikas: apie 1 diena 1 val.

 

Kreminės vynuogių salotos

 
  • 500 g raudonųjų, besėklių vynuogių
  • 200 g tepamo sūrio
  • 200 g grietinės
  • 50 g cukraus
  • 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 90 g rudojo cukraus
  • Malto cinamono pagal skonį
  • 125 g karijų riešutų
 

Gaminimas

 

Vynuoges nuplauti ir nuskinti nuo kotelių. Tepamą sūrį sumaišyti su grietine, cukrumi ir vanile. Sumaišyti su vynuogėmis. Rudąjį cukrų sumaišyti su cinamonu, kapotomis karijomis. Pabarstyti vynuoges su kreminiu padažu. Palikti šaldytuve.

 

4 – 6 žmonėms

100 g apie 217 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Apelsininis šerbetas

 
  • 350 g konservuotų mandarinų
  • 75 g apelsinų skonio želė
  • 240 ml verdančio vandens
  • 200 g grietinės
  • 250 ml apelsinų skonio šerbeto
  • Ananasų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Nupilti skystį nuo konservuotų mandarinų. Į likusį skystį įpilti šiek tiek šalto vandens. Užpilti verdančiu vandeniu ir sumaišyti. Skystyje ištirpinti želatiną ir laikyti šaldytuve, kol pradės stingti. Su elektriniu plakikliu išplakti grietinę su minkštu šerbetu, kol masė bus puri ir vientisa. Atsargiai sumaišyti su mandarinų skiltelėmis be ananasų gabalėliais. Supilti į šiek tiek riebalais išteptą formą ir palaikyti per naktį šaldytuve.

 

6 – 8 žmonėms

100 g apie 147 kcal

Paruošimo laikas: apie 1 diena 1 val.

Spausdinti