Gaivūs ir sveiki desertai (+ 3 receptai)
2016-05-12 14:09Kai norisi kažko saldaus, pirma mintis būna apie pyragą arba saldainius. Tačiau daugelis saldumynų – labai nuodėmingi. Smaližiauti be sąžinės griaužimo tikrai yra įmanoma. Nepaisant to, niekada nederėtų pamiršti saiko!
Biskvitiniai pyragėliai su šviežiais vaisiais ir uogomis
Tešlai:
- 200 g cukraus
- 4 kiaušiniai
- 120 g miltų
Jogurtiniam sluoksniui:
- 15 g greitai stingstančios želė
- 240 ml ananasų skonio jogurto
- 50 g cukraus
Želei:
- 15 g greitai stingstančios želė
- 240 ml ananasų sulčių
Papuošimui:
- Apelsinas
- Obuolys
- Kivis
- Konservuotų ananasų pagal skonį
- Braškių pagal skonį
Gaminimas
Biskvitą geriausia išsikepti iš vakaro. Kiaušinius išplakti iki tirštų putų. Toliau plakant pamažu supilti cukrų. Po to maišant supilti miltus. Tešlą supilti į riebalais išteptą kepimo formą. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30 – 35 minutes.
Želatiną ištirpinti puodelyje šiltų ananasų sulčių arba vandens. Jogurtą išplakti su cukrumi ir padėti į šaldytuvą. Sumaišyti su tirpinta želatina. Pyragą perpjauti išilgai. Pyrago formą iškloti folija. Į apačią dėti vieną biskvito dalį. aplieti konservuotų ananasų sirupu. Dėti sluoksnį supjaustytų kivių ir ananasų. Aplieti šiek tiek sutirštintu jogurtu. Uždengti antra biskvito dalimi, pamirkyta ananasų sultyse. Palikti šaldytuve valandą, kad sustingtų.
Paruošti želė. Želatiną ištirpinti puodelyje šiltų ananasų sulčių arba vandens. Padėti į šaldytuvą. Ant pyrago viršaus išdėlioti naudojamus vaisius papuošimui. Aplieti šiek tiek sutirštėjusia želė. Padėti į šaldytuvą 2 – 3 valandoms.
8 žmonėms
100 g apie 420 kcal
Paruošimo laikas: apie 1 diena 1 val.
Kreminės vynuogių salotos
- 500 g raudonųjų, besėklių vynuogių
- 200 g tepamo sūrio
- 200 g grietinės
- 50 g cukraus
- 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 90 g rudojo cukraus
- Malto cinamono pagal skonį
- 125 g karijų riešutų
Gaminimas
Vynuoges nuplauti ir nuskinti nuo kotelių. Tepamą sūrį sumaišyti su grietine, cukrumi ir vanile. Sumaišyti su vynuogėmis. Rudąjį cukrų sumaišyti su cinamonu, kapotomis karijomis. Pabarstyti vynuoges su kreminiu padažu. Palikti šaldytuve.
4 – 6 žmonėms
100 g apie 217 kcal
Paruošimo laikas: apie 15 min
Apelsininis šerbetas
- 350 g konservuotų mandarinų
- 75 g apelsinų skonio želė
- 240 ml verdančio vandens
- 200 g grietinės
- 250 ml apelsinų skonio šerbeto
- Ananasų pagal skonį
Gaminimas
Nupilti skystį nuo konservuotų mandarinų. Į likusį skystį įpilti šiek tiek šalto vandens. Užpilti verdančiu vandeniu ir sumaišyti. Skystyje ištirpinti želatiną ir laikyti šaldytuve, kol pradės stingti. Su elektriniu plakikliu išplakti grietinę su minkštu šerbetu, kol masė bus puri ir vientisa. Atsargiai sumaišyti su mandarinų skiltelėmis be ananasų gabalėliais. Supilti į šiek tiek riebalais išteptą formą ir palaikyti per naktį šaldytuve.
6 – 8 žmonėms
100 g apie 147 kcal
Paruošimo laikas: apie 1 diena 1 val.