Pasaulinei maisto rinkai kasmet tiekiama per 59 mln. tonų kokosų. Tai ne tik gardus, bet ir maistingas produktas, turintis priešgrybelinių, antivirusinių, antibakterinių ir net antiparazitinių savybių. Visgi geriausia jo savybė – dieviškas skonis, idealiai tinkantis desertams.

 

Saldainių kamuoliukai

 

35 vnt.

100 g 355 kcal

Ruošti 50 min.

 
  • 150 ml sutirštinto saldinto pieno
  • 130 g pieno miltelių
  • 2 šaukštai minkšto sviesto
  • 35 migdolai be odelės
  • 100 g nesaldintų kokosų drožlių

GAMINIMAS. Visus ingredientus sumaišyti tarpusavyje (kokosų drožlių pasilikti puošti). Iš gautos masės suformuoti nedidelius kamuolėlius. Juos apvolioti likusiomis kokosų drožlėmis ir bent 30 min. dėti į šaldytuvą sustingti.

 

Candies,In,Coconut,Flakes,And,Fresh,Coconut,On,Color,Wooden

 

Desertas su melionais

 

5 porcijos

100 g 274 kcal

Ruošti 1,5 val.

 
  • 60 g cukraus
  • 120 ml vandens
  • Nedidelis ’Honeydew’ melionas
  • 180 g sago kruopų
  • 230 ml kokosų pieno
  • Pusė šaukštelio druskos

GAMINIMAS. Cukrų virti vandenyje, kol skystis pasidarys panašus į sirupą. Palikti atvėsti.

 

Atskirame puode užvirinti 1,5 l vandens ir į jį suberti kruopas. Maišant virti, kol taps skaidrios. Nepervirti, kad neištižtų! Perplauti šaltu vandeniu ir nuvarvinti.

 

Melioną perpjauti pusiau ir išskobti minkštimą. Minkštimą be sėklų sutrinti elektriniu trintuvu. Gautą tyrę sumaišyti su cukraus sirupu, kruopomis ir kokosų pienu, pasūdyti. Supilstyti į serviravimo indelius (galima į išskobtas meliono puses) ir bent 1 val. dėti į šaldytuvą sutvirtėti.

 

Refreshing,Coco,Melon,Dessert,Recipe,With,Tapioca,Served,In,Melon

 

Minkštutis pyragas

 

8 porcijos

100 g 389 kcal

Ruošti 1 val.

 
  • 140 g nesaldintų kokosų drožlių
  • 500 ml pieno
  • 4 kiaušiniai
  • 180 g cukraus
  • 70 g kvietinių miltų
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 120 g sviesto

GAMINIMAS. Kokosų drožles užpilti pienu, išmaišyti ir palikti bent 10 min. išbrinkti.

 

Kiaušinius išplakti su cukrumi, įmaišyti į kokosų masę. Pamažu maišant suberti persijotus miltus, vanilės ekstraktą, ištirpintą sviestą. Tešlą gerai išmaišyti ir supilti į riebalais išteptą kepimo formą. Kepti apie 50 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Palikti lėtai atvėsti orkaitėje pravėrus dureles – nesutrūkinės pyragas.

 

Whole,Protein,Coconut,Lemon,Cake,,One,Piece,Cut.,On,A

 

Lengvi sausainėliai

 

36 vnt.

100 g 421 kcal

Ruošti 1 val.

 
  • 385 g saldintų kokosų drožlių
  • 120 g cukraus
  • Pusė šaukštelio druskos
  • Ketvirtis šaukštelio kepimo miltelių
  • Kiaušinis
  • 110 g minkšto sviesto
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 300 g kvietinių miltų

GAMINIMAS. 2/5 kokosų drožlių atidėti, likusias su cukrumi, druska, kepimo milteliais sumalti elektriniu trintuvu iki miltų.

 

Kiaušinį sumaišyti su sviestu, supilti į kokosų miltus. Įmaišyti likusius ingredientus, įskaitant ir atidėtas kokosų drožles.

 

Suformuoti sausainius ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Patiekti atvėsintus.

 

Homemade,Coconut,Cookies,On,A,Gray,Background.,Healthy,Food,Concept.

 

Nekepti sausainiai

 

25 vnt.

100 g 499 kcal

Ruošti 2 val.

 
  • 250 g nesaldinto kreminio žemės riešutų sviesto
  • 60 g kokosų miltų
  • 100 g cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto

GLAISTUI:

  • 80 g juodojo šokolado
  • Šaukštas kokosų aliejaus

GAMINIMAS. Sumaišyti visus tešlai skirtus ingredientus. Suformuoti plokščius sausainius ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės. Bent 1 val. dėti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.

 

Šokoladą išlydyti su kokosų aliejumi ir apglaistyti sausainius. Dar 30 min. dėti į šaldytuvą, kad glaistas sustingtų.

 

Keto,Vegan,Peanut,Butter,No,Bake,Cookies,,With,Coconut,Flour

   

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė