Dalis egzotiškų vaisių mums jau nebe tokie ir egzotiški, nes tapę kasdienės mitybos dalimi. Kiti skanaujami tik retkarčiais. Treti apskritai kelia abejonių, kas tai ir su kuo valgoma. Pamėginkime iš egzotiškų vaisių pasigaminti desertų – tradicinių ir egzotiškų, tinkančių kiekvieno smaližiaus skoniui.

 

Sveikuoliškas papajų ir ispaninių šalavijų sėklų pudingas

 

4 porcijos

100 g 128 kcal

Ruošti 2,5 val.

 
  • 100 g ispaninių šalavijų sėklų
  • 500 ml kokosų vandens
  • 100 g maskarponės
  • 400 g papajų
  • 2 šaukštai agavų sirupo

GAMINIMAS. Sėklas užpilti kokosų vandeniu, išmaišyti ir 15 min. brinkinti. Įmaišyti 50 g maskarponės.

 

Papajas, likusią maskarponę ir agavų sirupą sutrinti iki tyrės konsistencijos.

 

Į serviravimo indelius pirmiausia dėti sėklų masę, ant viršaus – papajų tyrės. Pudingą bent 2 val. dėti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.

 

Chia,Pudding,Making,Process.,Different,Color,Layers,Made,Of,Almond

 

Mangų saldainiai

 

50 vnt.

100 g 136 kcal

Ruošti 1,5 val.

 
  • 425 g konservuotų mangų su sirupu
  • 3 šaukštai cukraus
  • 5 g agaro miltelių
  • 150 ml šilto vandens
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • Miltelinio cukraus puošti

GAMINIMAS. Mangus kartu su sirupu sutrinti iki vientisos tyrės. Suberti cukrų ir kaitinti iki užvirimo.

 

Agaro miltelius sumaišyti su vandeniu. Kai ištirps, lėtai supilti į mangų tyrę, dar kartą užvirinti. Supilti citrinos sultis. Tyrę nukelti ir palikti truputį atvėsti.

 

Ataušusią masę supilstyti į saldainių formeles (geriausia silikonines) ir bent 1 val. dėti į šaldytuvą. Neturint specialių formelių, masę galima pilti į plokščią indą ir, kai sustings, supjaustyti gabalėliais. Patiekti apibarsčius milteliniu cukrumi.

 

Homemade,From,Mango,And,Passionfruit,Jelly,Candies,In,Sugar,With

 

Kivių ledai

 

4 porcijos

100 g 233 kcal

Ruošti 3,5 val.

 
  • 4 kiviai
  • 5 kiaušinių tryniai
  • 150 g cukraus
  • 240 ml riebios grietinėlės
  • 240 ml riebaus pieno

GAMINIMAS. Kivius nulupti ir sutrinti iki tyrės.

 

Trynius išplakti su cukrumi.

 

Grietinėlę su pienu maišant lėtai kaitinti iki užvirimo. Pamažu sumaišyti su kiaušinių mase. Virti, kol ims tirštėti – apie 5 min. Įmaišyti kivių tyrę.

 

Ledų masę bent 3 val. dėti į šaldiklį. Prieš patiekiant 10 min. palaikyti kambario temperatūroje.

 

Kiwi,Ice,Cream,On,A,Light,Wooden,Table

 

Bananų duona

 

8 porcijos

100 g 268 kcal

Ruošti 1 val.

 
  • 250 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Pusė šaukštelio cinamono
  • Žiupsnelis druskos
  • 4 gerai sunokę bananai + vienas puošti
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 100 g cukraus

GAMINIMAS. Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, druska.

 

Bananus sutrinti iki tyrės. Sumaišyti su kiaušiniais, aliejumi, cukrumi. Pamažu maišant suberti miltų masę.

 

Tešlą supilti į skardą. Uždėti nuluptą, pusiau perpjautą bananą. Kepti 50 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.

 

Homemade,Banana,Bread,On,Rustic,Wooden,Table.

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė