„Atostogos – vienas geriausių ir maloniausių dalykų gyvenime! Neslėpsiu, vos tik vienos atostogos baigiasi, kone iš karto imu svajoti apie kitas, juk kai atostogaujame, ne tik ilsimės, bet ir patiriame, ragaujame, o svarbiausia – atrandame daugybę naujų skonių“, – jau rytoj, šeštadienį, 10.30 val. TV3 laidoje „Beatos virtuvė“ pasakos laidos autorė ir vedėja Beata Nicholson.

 

TV3_Beatos_virtuve_Keliones_5

Beata kviečia į gurmanišką kelionę po savo atostogų prisiminimus ir siūlo išbandyti iš kelionių parsivežtus receptus – kulinarinės viešnagės Portugalijoje įkvėptas salotas su lašiša ir aštrių kalmarų užkandį su saldžiarūgščiais agurkais. Taip pat laidoje TV3 žiūrovų lauks reportažas apie maisto gaminimo ypatumus keliaujant aplink pasaulį jachta.

 

Beata kalbins net du žinomus kulinarus – žurnalistą, keliautoją ir receptų knygos autorių Vytarą Radzevičių bei vieno sostinės restorano savininką, šefą Egidijų Lapinską. Abiejų šių vyrų laukia iššūkis – kelias savaites jie ruoš valgį aplink pasaulį keliaujančios jachtos „Reliant 59“ įgulai. Ši jachta per septynerius metus pasiryžo įveikti Jules‘io Verne‘o romane „Kapitono Granto vaikai“ aprašytą maršrutą – apiplaukti aplink pasaulį. „Iki šiol esu tik pjaustęs sumuštinius pripučiamoje guminėje valtelėje“, – šypsodamasis prisipažįsta Vytaras, o Egidijus sako, kad į kelionę neims nei receptų knygos, nei ypatingos įrangos: „Su manimi bus tik mano peiliai, o visa kita – absoliuti improvozacija! Galbūt gįžęs ir savo restorano klientams pasiūlysiu ką nors iš kelionėje atrastų valgių.“

 

Kad gaminti maistą jachtoje (ypač – per štormą) nėra paprasta, sako ir jachtos  kapitonas Darius Vinkevičius: „Žmogus, kuris atsakingas už kambuzą, turi ne tik skaniai gaminti, bei ir turėti akrobatinių sugebėjimų. Čia panašiai kaip stovėtum ant lyno ir bandytum ką nors pagaminti, nes čia ir pusiausvyrą reikia laikyti, dažnai viena ranka yra užimta, nes reikia prisilaikyti, laivas svyruoja, būna, kad ir puodai skraido.“

 

„Beatos virtuvės“ laidoje Vytaras ir Egidijus paruoš po išskirtinį valgį, įkvėptą svajonių apie kelionę jachta. Tad jau rytoj TV3 žiūrovai pamatys, kaip per kelias minutes išsikepti Vytaro krevečių blynelių bei pasidaryti Egidijaus salotų su mangais ir kokoso pieno padažu.

 

Be to, kartu su Beata Vytaras ir Egidijus plauks Kauno mariomis, laida atskleis, kaip Atlanto vandenyno bangas skrodžia lietuvio rankomis pastatyta jachta ir kaip šioje grandiozinėje kelionėje gali dalyvauti kiekvienas.

 

Jaunųjų šefų rubrikoje Aistė iš Kauno parodys, kaip išsikepti pačių skaniausių žagarėlių. Kodėl pačių skaniausių? Nes Aistės žagarėlius mielai valgo visa didelė šeima – tėtis, mama, du broliai ir dvi seserys.

 

Atostogų nuotaikos ir kelionių bei atradimų skonių kupina „Beatos virtuvė“ – jau šį šeštadienį 10.30 val. per TV3.

 

 „Beatos virtuvė“ – šeštadieniais 10.30 val. per TV3!